*

Samuli Pahalahti

Kaikki blogit puheenaiheesta Turvapaikka

Vihapuhe on seuraus - ei syy

Ohjatussa demokratiassa kansanedustajat suostutellaan allekirjoittamaan yhteisiä julistuksia ja lauselmia poliittisista tavoitteista ja asioiden hoidosta. Liki aina on kyse poliittisten soraäänien vaientamisesta ja valtapolitiikan sujumisen varmistamisesta. Demokratian ja kansan tahdon liikkumatilaa kavennetaan. Asialle annetaan yksi poliittisesti korrekti totuus, jota kaikkien on noudattaminen.

Pakkopalautukset - parempi tapa toimia.

Jyväskylän vastaanottokeskuksessa sattui eilen tapaus jossa mielenosoittajat motittivat pakkopalautuksen kohteeksin määrättyä perhettä hakeneet poliisit perheen asuntoon. Asiasta oli hetimiten blogikirjoituksia myös täällä puheenvuorossa, kuten:

Ulkomaiset vastaanottokeskukset Euroopan mahdollisuus

Ilmastonmuutos muuttaa laajoja alueita maapallosta asuinkelvottomiksi. Afrikan väestöräjähdys uhkaa eurooppalaisia rakenteita. Sodat, konfliktit ja terrorismi jatkuvat. Sadat miljoonat ihmiset joutuvat jatkossa lähtemään kodeistaan parempien elinolosuhteiden perään. Maailma muuttuu järisyttävästi.

Kuka pystyy ratkaisemaan turvapaikanhakijoiden ongelmat?

Illan A-Studiossa jälleen kerran löysää keskustelua seuratessa tuli mieleen, ettei keskustelijoilla ole mitään käsitystä turvapaikanhakijoiden ongelmista... ei sitten minkäänlaista. Löysää hörinää ihmisoikeuksista ja poliittista liturgiaa... Tapaamistani turvapaikanhakijoista kaikki ovat tänne tullessaan halunneet töihin. Kahden vuoden käsittelyajan jälkeen työhalut ovat kadonneet, koska asunto järjestyy kaupungilta kuten myös toimeentulo, jos turvapaikan saa.

Tanssia Turun uhrien haudoilla?

Perjantaina kello 16:00 Turun kauppatorilla tapahtui se, mitä oli pelätty ja odotettu. Suomessa tehtiin rikos, joka todennäköisesti oli maamme ensimmäinen islamilaisen radikalismin motivoima terrori-isku. Sosiaalinen media ja uutiset täyttyivät välittömästi tapahtumaa käsittelevällä sisällöllä. Viikonlopun mittaan tehtiin poliittisia kannanottoja, osa maltillisia ja viisaita, toiset taas harkitsemattomia. Pahimmat pyrkivät edistämään poliittisia tarkoitusperiä tragedian varjolla.

Vainotulle turvapaikan myöntävä taannee tulevaisuudessa sen itselleen

Vainotuille turvapaikan takaavaan järjestelmään kansan osallistuvat varmistaakseen sen, että sitten kun niiden alue joutuu miehitetyksi, kansaan kuuluvilla on oikeus päästä turvaan miehittäjältä. Ajatuksena on vastavuoroisuus: kun tarjoamme vainotulle turvapaikan, edistämme myös mahdollisuuttamme saada turvapaikka, kun itse tarvitsemme hengenhädässä tai vapauttamme vietäessä sitä. On Venäjän nykyisen diktatuurijohdon sekä sitä myötäilevän kiihkokansallisen oikeiston etu, että puramme turvapaikkajärjestelmän tarjoamatta tilalle uutta.  

Laittoman maahanmuuttajan lomaltapaluuraha yli 900 euroa

Maahanmuuttoviraston tilaston mukaan tämän vuoden marraskuussa järjestetyn vapaaehtoisen paluun kautta on Suomesta poistunut 267 ulkomaalaista. Heistä suurin osa on saanut kielteisen päätöksen eli heillä ei ole ollut laillista perustetta tulla Suomeen.

 

Tilaston mukaan 97,5 % lähtijöistä sai taloudellista tukea. Lähes puolet lähtijöistä sai taloudellisena tukena yli 900 euroa riihikuivaa käteistä. Tietääkseni tästä valtion avustuksesta ei ole maksettu veroja.

 

Kuukauden Persu(s)

Siitä huolimatta, että maahanmuuttoviraston asiaa koskevien tilastojen perusteella on päästävissä ainoastaan siihen kokonaisuuden kannaltaan järkevään lopputulokseen, että turvapaikanhakijoista alle 25 prosentille on myönnetty turvapaikka tai oleskelulupa, trendi näyttää kuitenkin olevan siinä, että kerran kuussa pääsemme nauttimaan jonkun perussuomalaisen kansanedustajan ulostulosta, jossa kysymys muun ohella siitä, että

Tolkku kaukana opposition turvapaikkakeskustelussa

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö piti valtiopäivien avajaisissa eilen puheen, joka järisytti kansakuntaa niin positiivisessa kuin negatiivisessakin mielessä. Puhe nostatti aikamoisen mediamylläkän joka osoittaa, että keskusteltaessa maahanmuutosta tai käynnissä olevasta kansainvaelluksesta kaikki mikä voidaan ymmärtää väärin, myös ymmärretään. Väärinymmärryksiä on sattunut erityisesti "rajat kiinni" ja "rajat auki" leireissä joka osoittaa, että ääripäät dominoivat tätä keskustelua.

Presidentin puhe

Äskeinen presidentin puhe valtiopäivien avajaisissa koski valtaosaltaan hallitsematonta maahanmuuttoa Suomeen ja Eurooppaan.

Presidentin mielestä tämä on tämän hetken pahin ongelma. Enää voida pitää kiinni kansainvälisistä sopimuksista.

EU olisi tunnustettava tämä tosiasia. On löydettävä yhteiset ratkaisut joilla kuitenkin hädänalaisimpia pakolaisia autetaan.

Presidentti ei kuitenkaan kiinnittänyt  huomiota siihen, että miljoona Eurooppaan tulija  ovat rikollisliigojen bisneksen valitsemia henkilöitä.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä