*

Samuli Pahalahti

Kaikki blogit puheenaiheesta EU

Iltalehti, missä todisteet Pekka Haaviston "syyttömyydestä"?

Olen alle kopypeistannut EU:n Ulkoasiain Neuvoston virallisesta Pekka Haaviston Darfur-suurlähettiläsnimityspäätöksestä tehdyn lehdistötiedotteen liitteen eli Pekka Haaviston CV:n. 

Komission esittelymuistio ja sen liitteenä ollut Pekka Haaviston CV on poistettu netistä tuntemattomasta syystä.

Kertoiko Pekka Haavisto viime heinäkuussa totuuden?

Olen lähettänyt alla olevan kirjeen EU:n "ulkoministeri" Federica Mogherinille saadakseni selville, onko Pekka Haaviston Iltalehdelle heinäkuussa antamassa meriselitys siitä, miksi hänen CV:stään puuttuu koulutus hänen hakiessaan EU:n Darfur-suurlähettilään paikkaa heinäkuussa 2005, totta.

23 EU-maata lähti mukaan puolustusyhteistyöhön

 

EU:n uuteen puolustusyhteistyöhön lähti  mukaan 23 jäsenmaata:

Austria, Belgium, Bulgaria, Czech Republic, Croatia, Cyprus, Estonia, Finland, France, Germany, Greece, Hungary, Italy, Latvia, Lithuania, Luxembourg, the Netherlands, Poland, Romania, Slovenia, Slovakia, Spain and Sweden 

Maat antoivat tänään ilmoittautumisensa EU:n korkealle edustajalle Federica Mogherinille.

Ylittikö Jussi Niinistö valtuudet

Presidentti johtaa ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa yhdessä valtioneuvoston kanssa. Nyt sotilasjohtoisessa ulko- ja tuvallisuuspolitiikassa Puolustusministeri on ollut aktiivinen EU:n ulkopuoliseen tahoon. Ylittikö Puolustusministeri toimivaltuudet ? 

Lakkaako EU olemasta demokraattien yhteisö Espanjaa sietävänä?

Eikö yhtään hirvitä se, miten EU voi sotkea asiansa demokraattisten maiden yhteisönä, jollaiseksi se on ilmoittautunut? Tuki syvässä taloudellisessa ja sosiaalisessa kriisissä olevan Espanjan keskusvallalle ei ole suinkaan puolueettomana pysymistä, koska se on asettumista EU:n arvoihin kuuluvaa demokratiaa, perusvapauksia ja -oikeuksia vastaan. Miksi teitä, jotka olette minunkin tavoin kannattaneet EU:ta, ei näytä hirvittävän asettuminen EU:n arvoista luopuvan hallituksen puolelle?

0,57 euroa litra! Amerikkalaiset raivostuivat bensiininsä riistohinnoista!

No voi hyvät hyssykät sentään. Jenkkien löpö maksaa jo puoli euroa tämän UUTISEN mukaan.

 

Mietin, että miten noita ressukoita voitais auttaa jotenkin? Olisko EU isojen hartioidensa kanssa sopiva taho tukemaan jenkkien 20 litraa sadalla kuluttavien autojen menoa?

 

Heikentääkö EU kansallisvaltiota – tai vahvistaako?

Vain osa nykyisistä tai entisistä EU:n jäsenvaltiosta on kansallisvaltioita – osa taas ei, kuten esimerkiksi Iso-Britannia, Espanja ja Belgia. Kun esimerkiksi Iso-Britannia monikansallisena imperiumina oli EU:n jäsen, pääkansakunnan, englantilaisten, välityksellä EU:hun kuului kaksi tai kolme muuta: walesilaiset, skotit ja Yhdistyneeseen kuningaskuntaan kuuluvat irlantilaiset. Sama pätee myös Espanjaan: kastilian kieltä Espanjan eliitti ja mekin pidämme espanjan kielenä ja merkkinä espanjalaisuudesta.

Millaiselta näyttää EU:n virtuaalinen setelipumppu?

Sain Jari Rutasen blogista kimmokkeen luonnostella kuvaa mistä setelielvytyksessä on kysymys (tein kuvan reilussa tunnissa, joten taso on mitä on).

Systeemiajattelu on metodiikka, jolla pääsee pureutumaan isoihin ongelmiin syvälle asti. Kuvassa on aloitus ja tietoja siihen löytyy myös sivustolta: http://money.visualcapitalist.com/worlds-money-markets-one-visualization...

Katalonian itsenäisyysjulistus – onnistuuko edes neljäs yritys?

Katalonia julistautui yksipuolisesti ja jo neljännen kerran itsenäiseksi.  Tällaisen julistuksen ovat antaneet useimmat valtiot, jotka ovat onnistuneet itsenäistymään. Kaikki itsenäisyysjulistukset eivät ole johtaneet itsenäisyyteen. Viro julistautui ensimmäsien kerran – ainakin muistaakseni – tallinnalaisen teatterin lavalta tuolloin Suomen esimerkkiä seuraten.

EU-parlamentin valiokunta äänestää tänään, saako puuta polttaa

Nyt kun emme ole ytimessä, emmekä niissä pöydissä, missä meidän asiat päätetään ja sivusta seurataan, että mitä meidän käsketään tehdä ja missä raameissa, niin heräsi mieleeni kysymys tästä metsä hommasta.

"Mepit Sirpa Pietikäinen (kok.) ja Merja Kyllönen (vas.) ovat ehdottaneet kriteereihin tiukennuksia. Heidän mielestään kantoja tai yli 10 senttimetristä puuta ei saisi käyttää energiaksi ja riskiperusteisesta kestävyyden tarkastelusta tulisi luopua."

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä