Samuli Pahalahti

Kaikki blogit puheenaiheesta Vastikkeellisuus

Köyhät piiloon - Aktiivimalli myös leipäjonoihin

Leipäjonot aiotaan piilottaa, koska ne ovat rumia ja häiritsevät menestyjän arkea. Eikä tämä vielä mitään, sillä myös aktiivimalli halutaan viedä leipäjonoihin. Sen muovikassin saa  pian vain jos tekee jotain mikä ei hyödytä ketään, eikä ainakaan sitä vähäistä purtavaansa jonottavaa köyhää.

https://yle.fi/uutiset/3-10173516

Jos työttömyydestä maksettava korvaus olisikin oikeaa palkkaa

Eräässä kommentissa oli näkemys, että yhteiskunnan organisaatiot voisivat teettää työttömillä työtä maksettavan korvauksen verran normaalilla tuntipalkalla. ”Työttömistä löytyy osaavia ihmisiä kaikkiin julkisen sektorin töihin.

Vastikkeellisuus pakolliseksi valtion yritystuissa

Jos ajatellaan Suomen valtion harjoittamaa yrityspolitiikkaa, niin vastikkeellisuus ei ole ensimmäinen sana, joka siitä tulee mieleen.

Mitä vastikkeellisuuden minusta tulisi tarkoittaa?

Jos veronmaksaja maksaa valtiolle euron, niin hänen pitäisi pystyä luottamaan, että valtion yritykselle lainaama euro tuottaa veronmaksajille

1. firman voittoina

2. uusina palkattuina työntekijöinä

mahdollisimman paljon lisää verotuloja.

Tällä hetkellä on valitettavasti mahdollista, että Suomen valtio voi tukea yritystä, joka

Orjien paluu työmarkkinoille?

Pakko lyhyesti vielä palata tähän vastikkeelliseen työttömyysturvaan.

Kovasti on hehkutettu sitä, että nyt on maatiloillekin osassa maata saatu työttömiä töihin, mutta jätetty joko vallan mainitsematta, tai sivuhuomautuksessa mainittu, että kyseiseen "työhön" joutuu 9€:n päiväpalkalla.

Jos tuo 9€ on jonkun mielestä reilu korvaus työskentelystä maatiloilla, kuten muillakaan työpaikoilla, niin kyllä pahasti pieleen ja huolestuttavaan suuntaan on ajatusmaailma menossa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä