*

Samuli Pahalahti

Terrori

K.J. Ståhlberg ja C.G.E. Mannerheim – päämiesten jäykkä suhde

K.J. Ståhlberg ja C.G.E. Mannerheim – päämiesten jäykkä suhde

 - eli vuoden 1919 presidentinvaalin voittaja ja häviäjä 1930-luvun kuohuvassa Suomessa

*

Motto:

”Mannerheim – ja hänellä ei silmissäni ole mitään hohtoa. Hän ei tee minuun pienintäkään vaikutusta.  Tiedän liikaa hänen juonitteluistaan vuosien varrella.”

Ester Ståhlberg, kirjailija, presidentin puoliso. Päiväkirja, 6.3.1931.

*

*

Henkilöt:

Turun puukotus ei ehkä olekaan terroristinen teko

Turussa jokin aika sitten tapahtunutta kahden ihmisen kuolemaan ja kahdeksan ihmisen haavoittumiseen johtanutta puukotusta on tutkittu terroristisena tekona. Poliisi on ottanut asiaa tutkiessa kiinni useita henkilöitä jotka ovat olleet pidätettyinä eripituisia aikoja. Viimeinenkin on nyt jo vapautettu eikä heistä ketään epäillä osallisuudesta Turun puukotustapaukseen.

Suomi terrorin pesänä ja terroristien suojapaikkana 1907 – ja Pjotr Stolypin

Suomi terrorin pesänä ja terroristien suojapaikkana 1907                                                                                         &nb

Mitä Persianlahdella todella tapahtuu?

Mitä Persianlahdella todella tapahtuu?

Onko kyseessä taistelu terrorismia vastaan vai luonnonkaasun hallinnasta?

Monella taholla on muutama päivä sitten käynnistynyt Persianlahden arabimaiden reaktio Qatarin toimia kohtaan nähty selvänä jatkumona kevään 2014 Gulf crisis –tapahtumiin.  Se ei siis ole sattuman satoa, vaan pitkien jännitteiden uudelleenleimahdus, josta tosin on vaikea sanoa, onko se syntynyt vai synnytetty.

*

Wikipedia

Wiki-hakusanalla: 2017 Gulf Diplomatic Crisis

Terrorin jokamiehistyminen - ja sen jalkautuminen kaduille ja verkkoon

Terrorin jokamiehistyminen - ja sen jalkautuminen kaduille ja verkkoon

Jokamiesterroria autoin ja veitsin sekä sofistikoiduin kyber-asein

*

Motto

Aave kummittelee Euroopassa – Terrorin aave. Kaikki vanhan Euroopan – ja Lännen, mahdit ovat liittoutuneet pyhään ajojahtiin tätä aavetta vastaan.

*

Terrori – jokamiehen toimintaa

Terrori on sotaa.  Sota on terroria.

Tytön sisin olemus

Punaisten teloitusta kuvaava juhlaraha toi jälleen mieleeni oman vaarini Viktor Lindellin kohtalon. Ja jälleen kerran sydämeni särkyi ihmisten julmuuden ja empatiakyvyn puutteen edessä. Näitä katkeria kokemuksia on varmaan minun lisäkseni lukemattomilla muilla, jotka asioita ovat selvittäneet.

 

Kana ilman päätä

Kansoja viedään kuin litran mittaa, eikä kukaan näytä reagoivan asiaan millään tavalla. On kulunut liki vuosi siitä, kun edellisen kerran katsoin ajankohtaisohjelmaa ja kuukausia siitä, kun seurasin YLE:n aamuTeeVeetä. Viimeiset kolme viikkoa TV-viihteeni on rajoittunut Netflixiin. Alkaa mitta täyttyä.

Pietarin isku antaa Putinille syyn hyökätä

Uutistoimistojen mukaan Pietarin metrossa tapahtuneessa räjähdyksessä on kuollut vähintään 10 ja loukkaantunut kymmeniä. Räjähdys vaikuttaa Venäjän sisäiseltä ongelmalta, mutta naapurivaltioiden kannattaa olla hereillä. Kyse voi lopulta olla myös syy hyökätä muihin valtioihin ja silloin puhutaan sotatoimista.

Teetä ja Sympatiaa

Jännittynyt tilanne Suomessa kantaväestön ja turvapaikanhakijoiden kesken…

Mahtaako kukaan tietää mitä yleensä tapahtuu jännittyneisyyden purkautumisen jälkeen?

   Suomalaiset pelkäävät, että tähän maahan on tullut terrori ja pelko vieraiden mukana, mutta he luovat myös vastakkainasettelua itse. Väkivaltaisuuksia on tapahtunut kyllä puolin ja toisin, mutta milloin tilanne alkaa Suomessa muistuttaa sunni- ja shiia muslimien yhteenottoja? Ei varmasti kovinkaan kauan kun tilanne leimahtaa täysimittaiseksi terroriksi molemmissa leireissä.

Kristalliyöt ovat palanneet Eurooppaan ?

Saksassa on uusi „kristalliyö-aalto“. Maahanmuuttovastainen äärioikeistolaiseksi määriteltyllyn AfD (Alternative für Deutschland) puolueen jäsenet ovat joutuneet väkivalta-aallon kohteeksi.

 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä