Samuli Pahalahti

Kaikki blogit puheenaiheesta Televisio

Kaupallistuminen pilasi urheilun seuraamisen

On käynyt selväksi, että kaikki suomalaiset jotka haluaisivat seurata tulevien olympialaisten eri lajeja, eivät pysty sitä tekemään. Julkisuudessa on mainittu jääkiekko, joka on siirretty TV5-kanavalle joka ei näy meidänkään taloudessa. Tällä hetkellä ei ole tietoa, että tuleeko Ruotsin televisio avuksi tässäkin, se on mahdollistanut maailmancupin hiihtokisojen seuraamisen koska mikään muu meillä näkyvä kanava ei niitä välitä.

Myönnän: minuakaan ei järkytä

Olen televisioajan ihminen. Koko elämäni ajan olen voinut nähdä kuvia maapallolla tapahtuvista raakuuksista. Pystyn välittömästi palauttamaan mieleeni kuvaa 60-luvulta asti uutisoiduista murhista ja massamurhista. Olen oppinut todellisuutta.

Moni varmaan ajattelee, että sydämetöntä. Mutta se ettei järkyty tai millään lailla ylläty, ei merkitse sitä, että ei tuntisi empatiaa läheisensä menettäneitä ihmisiä kohtaan. Tunnen. 

Maailma on tällainen. Enkä tunne olevani kovinkaan kyyninen.

 

Nyt keksin, miksi TV on syntiä

TV on syntiä siksi, että Yleisradion toimittajat puhuivat Yhdysvaltain raamattuvyöhykkeellä suositun Donald Trumpin virkaanastujaisseremonian päälle!

Ylen toimittajat Satu Miettinen ja Paula Vilén pitivät huolen, että tilaisuudesta välittyi juuri heidän näkemyksensä eikä itse tilaisuus. Siksi he pärpättivät aivan jatkuvasti ja hukuttivat puhetulvaansa niin pastorien rukoukset kuin ruudulla näkyvän kuvamateriaalinkin, jonka he pyrkivät pilkkomaan palauttamalla lähetyksen tavan takaa ”takaisin tänne studioon”.

Yhteiskunnan petos

Kuten vallankumoukset yleensä, niin niin myös tämänkin hyvinvointivaltiomme vallankumous tulee sen tekemään, eli pettämään lapsensa. Nykyisen nuoren polven se yrittää kietoa television kautta tanssia tähtienkanssa valheeseen, että elämä ja maailma muka on pelkkää bailaamista kun todellisuudessa se mitä se tulee heille tarjoamaan on orjatyötä, työtä jolla ei tule toimeen. Siinä vaiheessa bailaamisesta ei enää ole tietoakaan. Televisio on yksi tärkeimmistä välineistä tuossa työssä, jossa lapsillemme tarjotaan huumaava viihdettä jotta heitä olisi helpompi manipuloida.

Mikä minua voimauttaa?

Päivän muotisana on ”voimauttaminen”, joka lienee tullut suomen kieleen juppien mukana Englannista. Englannin kielessä sanaa vastaa ”empowerment”.

Britanniasta tulee myös paljon muuta. Tällä viikolla maassamme vieraili suositusta Top Gear -televisio-ohjelmasta tuttu Jeremy Clarkson tiimeineen. Hän oli yhdessä Richard Hammondin ja James Mayn kanssa  Lapissa tekemässä uutta The Grand Tour -ohjelmaa.

Levada: venäläisten luottamus televisioon enää 41 %..

Venäjän vallanpitäjien ote mediasta on ollut tunnetusti varsin kattava koko 2000-luvulla, mutta alkaa vaikuttaa siltä, etteivät käytetyt voimakeinot enää tehoa: kuudessa vuodessa venäläisten luottamus television uutistarjontaan on puolittunut...(ja sama trendi radion puolella).

Levada-keskus on riippumaton, Venäjän luotettavimpana pidetty tutkimuslaitos, joka tekee mielipidetiedusteluja ja muita sosiologisia tutkimuksia Venäjällä. Median uutistarjonnan osalta laitos on seurannut kahta keskeistä asiaa:

IHMISTEN OHJELMOINTIA, osa 3/3

hmisten ohjelmointia, osa 3, propagandan ylistys.

Taaskin, analyyttisen ihmisen täytyy ihailla propagandantekoa älykkäänä toimintana, vaikka ei itse siitä pidäkään, eikä mene lankaan myöskään.

Kärkihankkeita

"Ulko"poliittisia näkemyksiä. 70 -luvun korpihotellia. Mykkiä mikrofoneja. Somea. Julkisuutta. Väistötiloja. Kaikkea tätä tänään, 07.10.2015 eduskunnassa!

 

bit.ly/ihmeita2015

Odotusten täyteinen ilta

Parin minuutin päästä kuulemme pääministeri Juha Sipilältä todennäköisesti melko helposti hyväksyttävän vetoomuksen. Tapahtumat ovat heijastaneet jo tähän mennessä mitä maassamme harjoitetusta uudistusten lykkäämisestä lopulta seuraa. Varsinkin kun näiden päätöksien tavoitteet ovat olleet esillä jokaisessa eduskunnan kokoonpanossa jo pelkästään koko 2000-luvun.

Yksityistetään Yleisradio

Yle käy kalliiksi suomalaisille

Vuonna 2014 suomalaisilta kerättiin Yle-veroa yhteensä 461,8 miljoonaa euroa (yli 2,7 miljardia vanhaa markkaa). Vuonna 2014 Ylellä oli töissä 3 586 henkeä. Väestömäärään nähden Yleisradio on valtavan ylimitoitettu.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä