*

Samuli Pahalahti

Kaikki blogit puheenaiheesta Suomen vastarintaliike

Irti uusnatsismin kahleista

Luin Suomen Vastarintaliikkeen entisen johtajan Henrik Holapan muistelmateoksen Minä perustin uusnatsijärjestön. Siinä Holappa paljastaa tietonsa liikkeen sisältä ja kertoo miten tuli tuhlanneeksi 15 vuotta elämästään uusnatsismille Suomessa ja ulkomailla, lietsoi rotuvihaa ja kiihotti kansanryhmiä vastaan. Erityisesti hänen hampaissaan olivat juutalaiset. Holappa oli omaksunut natsi-Saksan 1930- ja 1940-lukujen häikäilemättömän antisemitismin, jossa juutalaisia syytettiin kaikista maailman ongelmista. "Uskoin juutalaisten hallitsevan maailmaa ja erityisesti Yhdysvaltoja.

Suomen Vastarintaliike -> Pohjoismainen Vastarintaliike

SVL eli Suomen Vastarintaliike on nykyään osa PVL-järjestöä, eli Pohjoismaista Vastarintaliikettä. Järjestön tarkoitus on luoda yhteispohjoismainen kansallissosialistinen valtio.

En ole tutustunut asiaan vielä kovin tarkasti, mutta tässä vaiheessa tuli kyllä mieleeni, ovatko suomalaiset kannattajat tulleet ajatelleeksi, mihin asemaan suomalaiset kansallissosialistit asettuisivat tulevassa valtiossa.

Itsenäisyyspäivän soihtukulkueesta menestys

Eilisenä itsenäisyyspäivänä kolmatta kertaa järjestetty 612-soihtukulkue osoittautui osanottajamääränsä perusteella menestykseksi. Sivuhuomiona tapahtuma sujui juuri niin rauhallisesti kuin oli ennustajan lahjoja omaamatta lupa odottaa. Osallistujien määrä lieni jossain kahden ja kolmen tuhannen hengen välillä lähteestä riippuen. Mikäli mennään alakanttiin heitetyllä 2 000 hengellä, osanottajien määrä yli kaksinkertaistui edellisvuoteen verrattuna.

Keppihevonen kateissa

Jokin on muuttunut: suomalaiset eivät enää suhtaudu välinpitämättömästi rasistisiin öykkäreihin, kuten Suomen vastarintaliikkeeksi kutsuttuun pohjoismaisen natsijärjestön Suomen osastoon. Valtaenemmistön mielestä SVL on vakava uhka yhteiskunnalle, mikäli Taloustutkimusta on uskominen. Peräti 65 prosenttia suomalaisista on joko täysin tai jokseenkin samaa mieltä siitä, että uusnatsistinen, kansallissosialismia ajava Suomen vastarintaliike on vakava uhka yhteiskunnalle.

Torilla oli isänmaallinen meininki, paitsi…

Helsingissä viime lauantaina järjestetty rasisminvastainen Peli poikki -tilaisuus oli upea osoitus siitä, että suomalaiset ovat valmiita lähtemään liikkeelle sankoin joukoin hyvän asian puolesta, kun tarve on.

Nyt oli tarve. Natsistisen Suomen vastarintaliikkeen, SVL:n, mielenosoituksessa Helsingin Rautatieaseman tuntumassa oli pahoinpidelty kahta viikkoa aiemmin nuori mies. Hän kuoli viikkoa myöhemmin, joskin kuolinsyy on yhä epäselvä. Teosta on epäiltynä ja vangittuna SVL:n natsi.

Itsekeskeinen monologi jatkuu - peli on vihellettävä poikki

Jälleen keskustellaan aiheellisesti rasismista ja kyvyttömyydestä hallita vihan tunteita. Sosiaalinen media ylläpitää vastakkainasettelua ja huutaa pahaa oloaan.

Hienoa, että keskustelu rasismista,  vihapuheesta ja poliitikkojen yhteyksistä äärijärjestöihin on avannut yhä useamman silmät ja poliisijohtajakin perää jämäkämpää valvontaa ja puuttumista törsäpuheeseen. Poliitikotkin rohkenevat jo osallistua rasismin vastaiseen mielenosoitukseen. Pääministeri ei hyväksy poliitikkojen yhteyksiä äärijärjestöihin.

Punavihreät toimittajat ja Asema-aukion turman poliittisuus

Vihervasemmiston karsastamat maahanmuuttokriittiset puolueet ovat saavuttaneet voittoja toisensa jälkeen. Monet toimittajat ovat vihervasemmistolaisia. Heitä ärsyttää. Koetan tässä aprikoida Asema-aukion kuolemantuottamuksen poliittisuutta.

 

Analyysi - Suomen Vastarintaliike

Suomen Vastarintaliikkeestä kerrotaan monenlaista, mutta mitä se kertoo itse?

 

Tyypillisesti liikkeen periaatteita etsitään sen ruotsalaisen emoliikkeen perustajan sanomisista ja aktivistioppaan sisällöstä. Liikkeen suomalaisilla nettisivuilla periaatteita on myös, mutta ne eivät ole niin raflaavia. Järjestö joko elää tietoisesti kaksilla säännöillä julkikuvaansa varjellakseen tai sen jäsenillä on joissain kohdin mielipide-eroja. Luonnotonta olisi, jos mielipiteissä ei olisi sävyeroja.

 

Uusnatsi havaittu! - vaan mitä jäi huomaamatta?

Elielinaukion veriteko tulee jäämään historiaan vedenjakajana. Maahan sylkäissyt mies maksoi mielipiteensä ilmaisusta hengellään, kun avoimesti kansallissosialistista yhteispohjoismaista valtiota ajavan Suomen Vastarintaliikkeen jäsen potkaisi tätä rintaan kohtalokkain seurauksin.

Näin Suomen vastarintaliike kielletään

Moni on esittänyt Helsingin asema-aukion kuolemaan johtaneen pahoinpitelyn jälkeen, että nyt saa riittää: toistuvasti väkivaltaisiin välikohtauksiin sekaantuneen uusnatsistisen Suomen Vastarintaliikkeen toiminta on kiellettävä. Iskut Pride-kulkueeseen, Kokoomuksen vaaliteltalle, vasemmistolaisten poliitikkojen puhetilaisuuksiin ja sivullisten kimppuun Jyväskylässä ja Helsingissä ovat poikineet ensimmäisen kuolonuhrinsa.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä