Samuli Pahalahti

Kaikki blogit puheenaiheesta Saksan-Venäjän suhteet

Venäläinen imperialismi - tuo kaiken pahan alku ja juuri

"For four centuries, imperialism has been Russia's basic foreign policy as it has expanded from the region around Moscow to the shores of the Pacific, the gates of the Middle East and the center of Europe, relentlessly subjugating weaker neighbors and seeking to overawe those not under its direct control." Näin lausui Yhdysvaltain entinen ulkoministeri Henry Kissinger Washington Postin haastattelujutussa 15.5.2000, jonka otsikko oli “Mission to Moscow: Clinton Must Lay the Groundwork for a New Relationship with Russia".

Presidentti Sauli Niinistö purkaa harmiaan

 … yksipuolisten näkemysesittäjien lyhytnäköisyyden vuoksi – tässä on myös muistettava, että kansakunta laajasti luottaa presidenttiinsä.

 

(Tasavallan presidentti tuohtui mediassa, kun moititaan Moskovaan suunnasta suomettumisena ja Washingtonin reitistä rähmällään olona – on siinä kestämistä huomisen näkijälle, jolla on kirkas rooli olla sanansaattaja idän ja lännen välillä)

Venäjä ja Saksa neuvottelevat salaisesta kahdenkeskisestä diilistä

Nyt siteeraan itseäni:

Kirjoitin 15.3.2014 (ks. http://veikkohuuska.puheenvuoro.uusisuomi.fi/16308... yllä kommentissa);

"Meillä toistuvasti media ihmettelee, miksi Putin käy kahdenkeskisiä konsultaatioita Saksan ja eräiden muiden kanssa. Hän käy, koska se sopii paremmin hänelle.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä