Samuli Pahalahti

Kaikki blogit puheenaiheesta Rasismi rikoslakiin

Uusnatsilarppaajat ja jihadin sukupolvi - kirppu hirmuliskon selässä

Uusnatsistisella Suomen Vastarintaliikkeellä on aktivisteja, jäseniä ja tukijäseniä Ylen uutisen mukaan yhteensä 60-70. Järjestön aiheuttama kohu jäsenmäärään nähden tuntuu suurelta. Lisäksi on lastentarhamaista, eikä lainkaan suomalaisten etujen mukaista, että poliitikot käyttävät yksittäistä kuolemantapausta keppihevosena ja mustamaalaavat toisiaan äärijärjestöjen kannattajiksi. Suomen etujen mukaista on, että poliitikot pyrkivät löytämään yhdessä ratkaisuja ongelmiin, eivätkä keskity dramatiikkaan kosiskellakseen äänestäjäkuntiaan.

Rasismi rikoslakiin? Ei kiitos

Ville Niinistön ja Sampo Terhon haastattelu eilisessä A-studiossa oli kiusallista katsottavaa. V. Niinistö oli köyhän miehen Joseph McCarthy, joka jakeli auliisti neuvoja poliisille ja tuomioistuimille. Rasismi halutaan nyt kieltää ja poliisit ja salapoliisit usuttaa poliittisen toiminnan kimppuun. Sampo Terho joutui populistisessa vyörytyksessä puolustuskannalle eikä osannut asettaa sille hallituspuolueen toimesta rajoja.

Vihapuhe ei kuulu sananvapauteen

Sananvapaus on usein se käsitte, johon on nojattu kyseenalaisiin ilmaisuihin turvauduttaessa. Ei-rasistiksi itseään kutsuva ”maahanmuuttokriitikko” valittaa usein sananvapautensa rajoittuvan silloin, kun hänen näkemyksiään kyseenalaistetaan.

Vihreät iskee jälleen - Rasismi rikoslakiin?

Keskiviikkoaamuni sai varsin mukavan alun, kun sain lukea Vihreiden nuorten uusimmasta edesottamuksesta. Puheenjohtajien Jaakko Mustakallion ja Saara Ilvessalon lanseeraamassa lakialoitteessa tähdätään järjestäytyneen rasismin, roturyrjinnän ja sitä edistävän toiminnan taloudellisen tukemisen kirjaamiseen Suomen rikoslakiin.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä