*

Samuli Pahalahti

Kaikki blogit puheenaiheesta Kreationismi

Kreationismi on uskoa Jumalaan

Viime aikoina on ollut keskustelua Laura Huhtasaaren kannattamasta kreationismista. Sitä on väitetty epätieteelliseksi ja tarjottu evoluutioteoriaa vastaukseksi. Kreationismissa ei ole kuitenkaan mitään epätieteellistä ja se on varsin hyvä selitys maailman ja elämän synnylle – päinvastoin kuin evoluutioteoria.

Minkälainen Jumala oikeasti on?

Mitkä kolme adjektiivia kuvaavat jumalaa, niin kuin kristinusko, islam ja juutalaisuus jumalan esittävät? Kaikkivoipa, kaikkitietävä ja äärettömän hyvä. Entä sopivatko nämä kolme adjektiivia samaan aikaan samaan henkilöitymään? Uskovaisten mielestä kyllä, mutta lähempää tarkastaltaessa logiikka asettaa suuret rajat Jumalan olemassaololle.

Oletko sinäkin pervo, jonka vapaudet ovat normatiivisuutta?

Tapio Puolimatka on kirjoittanut Seurakuntalaiseen kirjoituksen "Pervokulttuuri tulee seurakuntaan". Otsikko on hillittömän hauska, koska siinä puhutaan pervoista ja tulemisesta samassa lauseessa. Ajatus pervokulttuurista tulemisen tilassa on toki muutenkin aina viehättänyt mieltäni.

Kun tutkimus uhkaa tuulivoimaa tutkimus pitää lopettaa

Ruotsissa porotutkija on tähän saakka saanut tutkia porotaloutta vapaasti, mutta nyt tuli hätäinen lopetus tutkimukselle. Kts. linkki! ”Renforskaren Anna Skarin och hennes kollegor har tidigare genomfört två liknande forskningsprojekt utan problem, men nu är det tvärstopp. Deras forskning är rena dynamiten och hotar vindkraftsutbyggnaden i Norrland.

 

Lapset ovat luonnostaan kreationisteja

  • Se, mikä Jumalasta voidaan tietää, on ilmeistä heidän keskuudessaan; sillä Jumala on sen heille ilmoittanut. Sillä hänen näkymätön olemuksensa, hänen iankaikkinen voimansa ja jumalallisuutensa, ovat, kun niitä hänen teoissansa tarkataan, maailman luomisesta asti nähtävinä. (Room.1:19-20)

Raamattu ilmoittaa, että Jumalan näkymätön olemus, iankaikkinen voima ja jumalallisuus ovat nähtävissä, kun niitä Hänen teoissansa tarkataan.

Odotettavissa "kolmannen aallon kreationismia"?

Olen kirjoitellut ja seurannut kreationismia melko kauan. Tätä on pidetty viimeisten vuosien aikana hyvin triviaalina. Tämä on tietenkin ymmärrettävää ; Aiheen parissa ei ole tapahtunut juuri mitään. Tällä hetkellä olen ollut huomaavinani että jos nyt kreationismia ei oteta vakavasti niin aiheen käsittelyssä sentään nähdään jotain muutakin kuin "kuolleen hevosen hakkaamista".

Onnen päivät ; Haihyppäystä valtioilla

Pekka Reinikainen kirjoitti "Seurakuntalaiseen" jutun joka on sittemmin päätynyt sensuurin kouriin. Siinä hän esitti että kaikki vihaavat Donald Trumpia koska media on muutaman journalistin käsissä. Ja nämä edustavat ateistista ja evolutionistista maailmankuvaa. Trump taas kuvattiin hyvänä kristittynä jota vainotaan sen vuoksi että hän on kristitty.

"konservatiivit" viimeisen ajan ihmisinä

Kulttuurirelativismi on käsite jota vastaan konservatiivit ovat iskeneet usein. (Itsekin olen tätä tehnyt.) Tässä on usein keskitytty usein niihin puoliin jotka eivät ole itseäni kiinnostaneet. Eli siihen miten tämä turmelee arvopohjan ja näin muka uhkaa koko yhteiskuntaa.

Vestigia terrent?

Lueskelin Markku Hyrkkäsen "Aatehistorian mieli" -teosta. Siinä käsitellään sitä miten aatehistorialla on osa relevanttia historiantutkimusta. Jossain määrin teos puolustautuu diskurssianalyysiä harjoittavien kritiikeiltä. Tämä kertoo siitä että teos edustaa ei-postmodernia historiantutkimusta. Tämä näkökulma on tuskin ainakaan lähtökohtaisesti kovin kammottava konservatiiveille. Se on sitä "klassista ajatusten kehittymisen historiaa" joka viehättää monia kristittyjä nykyään.

Protestanttien kuvainraastobileet

Olen seuraillut kreationistien toimintoja melkoisen kauan. Häiritsevän kauan. Tarpeettoman kauan. Olen jossain määrin tiedostanut että aihe on ollut aidosti relevantti viimeksi kymmenkunta vuotta sitten. (Eikä uusi mullistava ID -paradigmakaan ole noussut aktiivisella tutkimusohjelmallaan kaatamaan evoluutioteoriaa, itse asiassa näyttää että ID -blogeissa aselait ja liberaaleja koskeva politiikka kiinnostaa enemmän kuin CSI -informaatiomäärän laskeminen heille minun lähettämistäni keskisormennäyttökuvista..)

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä