Samuli Pahalahti

Kaikki blogit puheenaiheesta Ihmisoikeusrikos

Tarvitaan radikaaleja uudistuksia päihdepolitiikkaan

Päihteet ovat haitallisia erityisesti lapsille ja nuorille. Kenties kannattaisi nostaa alkoholin ja tupakan ostamisen ikärajaa kahdella vuodella niin, että teini-ikäiset eivät enää saisi ostaa näitä yleisimpiä ja haitallisimpia päihteitä. Kaksikymppiset lienevät biologisesti jo hieman kestävämpiä haitallisten aineiden ensi kokeiluille, jolloin haittoja voitaisiin vähentää.

No, en ehkä aivan tosissani ole tuossa, mutta ensi ajatukselta se tuntuisi ihan käyttökelpoiselta. Sama ikäraja tulisi olla myös kannabiksen käytölle ja ostamiselle. 

Tuulivoima - melututkimukset

Ihminen on yksilö, jokainen reagoi eri tavalla asioihin. Melua kun on tutkittu on voitu osoittaa, että nekin jotka väittävät, ettei melu heitä häiritse, reagoivat unen aikana selvästi meluun, verenpaine nousee, kortisolieritys lisääntyy jne.

Ns. Kelleyn tutkimukset 1980 -luvulta tuovat tietoa ja todistusaineistoa suurten tuulivoimaloiden melusta, syntymekanismista ja häiritsevyydestä.

Lapsillemme pakkoruotsi on kuin henkinen ympärileikkaus

Pakkoruotsi on lapsillemme kuin henkinen ympärileikkaus, ja on pahempaa kuin fyysinen sellainen.

Fyysisen ympärileikkauksen jälkeen nuorukainen pystyy sentään vielä varttumaan täydelliseksi henkiseksi olioksi. Pakkoruotsi sen sijaan syö uhrin korvaamatonta elinaikaa, ja osan hänen kulttuuristaan ja sielustaan.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä