Samuli Pahalahti

Kurdit, mitä ihmettä luulette tekevänne?

Turkki ja Islamilainen Valtio ovat hyvin, hyvin pahoja. Periaatteessa tekisi siis mieli kannattaa sellaista porukkaa, joka vastustaa niitä. Mutta kurdien viimeaikainen käytös pistää miettimään, kuinka paljon heitä kohtaan kannattaa tuntea sympatiaa.

Liikennekaaoksen aiheuttaminen

Kurdit ympäri Eurooppaa käyttävät samaa strategiaa. He pistävät pystyyn mielenosoituksen, josta ei ilmoiteta poliisille, ja jonka tarkoituksena on häiritä liikennettä.

Ainakin Britanniassa ja Ruotsissa kurdit ovat marssineet raiteille pysäyttäen junaliikenteen. Tämä oli ilmeisesti tarkoitus myös maanantaisessa mielenosoituksessa Helsingissä. Siitäkään ei tehty ilmoitusta poliisille, eivätkä mielenosoittajat totelleet poliisin käskyjä, vaan menivät sinne minne huvittaa. Ensin he marssivat keskelle Mannerheimintietä pysäyttämään liikenteen ja sen jälkeen jatkoivat rautatieasemalle. Siinä vaiheessa poliisi sai kuitenkin rivinsä kasaan ja esti mielenosoittajien pääsyn asemalaiturille.

Eilen marssittiin Tampereella. Ei tietenkään mitään ilmoitusta poliisille, mutta joka kuitenkin oli saanut tiedon miekkarista jotain muuta kautta ja osasi olla paikalla. Tälläkin kertaa marssijoiden tarkoituksena oli häiriköidä auto- ja bussiliikennettä Tampereen keskustassa, ja ilmeisesti he onnistuivat siinä ihan kiitettävän hyvin.

Tällainen käytös on tietenkin ihan älytöntä. Eivät tavalliset suomalaiset ole vastuussa Turkin hyökkäyksestä, joten häirinnän kohdistaminen heihin on typerää. Liikenteen pysäyttäminen Suomessa ei kannusta millään tavoin Turkkia lopettamaan hyökkäystään. Kannattaa mieluummin kohdistaa protesti syyllisen suuntaan, eli kaikkia Turkin valtion edustajia kohtaan.

Punalippujen liehuttelu

Jos haluaa vastustaa kansanmurhaa, niin ei ehkä kannattaisi heilutella kommunistilippuja mielenosoituksessa. Kommunistit ovat kuitenkin tappaneet historian saatossa niin monta miljoonaa ihmistä, että sellaiset tunnukset eivät tuo kovinkaan paljon uskottavuutta rauhanmarssille. Eli ihan vain vinkkinä miekkareiden järjestyshenkilöille: kannattaisi vakavasti pohtia kansanmurhalippujen kieltämistä, jos haluatte, että teidät otetaan vakavasti.

Väkivalta sivustaseuraajia kohtaan

Eilisen Tampereen mielenosoituksen aikana yksi mielenosoittajista heitti marssia kuvannutta porukkaa jäälohkareilla tai kivillä. Yksi vanhahko mies lähti perään, mutta mielenosoittajat suojelivat kivittäjää heittämällä miehen katuun.

Ensinnäkin, kovilla esineillä kovaa heittäminen on vaarallista. Se tallentui videolle, josta näkee selvästi, että heiton tarkoituksena on satuttaa. Yhtä ihmistä osui käteen, mutta naamaan osuessaan sellaisella heitolla olisi voinut olla vakavia seurauksia. Toiseksi, ihmisten heittäminen katuun on vaarallista. Sellaisesta voi koitua vakavia vammoja päähän, kuten varmaan kaikki tiedämme. Ja kolmanneksi, minkä helvetin takia mielenosoittajat hyväksyvät tällaisen toiminnan ja suojelevat pahoinpitelijöitä? Miksi perään lähtenyt mies piti töniä kumoon sen sijaan, että häntä olisi autettu seuraamaan hyökkääjää?

Täytyy sanoa, että tämän jälkeen oma halukkuuteni tukea kurdeja laski kyllä aika rankasti. Kannattaa vähän miettiä, millä tavalla tuotte ilmi omaa agendaanne, jos haluatte liittolaisia suomalaisista.

Poliisi ilmoitti ottaneensa kiinni yhden mielenosoittajan. Aamulehden uutisen mukaan:

"Tämänhetkisen tietoni mukaan kyse oli siitä, että joku mielenosoitukseen osallistuneista oli heittänyt toista henkilöä jollakin astalolla. Tarkempia yksityiskohtia en tiedä, Laasanen sanoo."

Videolle tallentuneen hyökkäyksen perusteella kyseessä ei ollut minkään sortin astalo, joten tämä tapaus taitaa olla erillinen väkivallanteko.

Lisäksi on hyvä huomioida se, että Euroopassa asuvien kurdien joukossa näyttää olevan halukkuutta tuoda sota myös tänne. Tässä on siis vaarana, että tilanne lähtee eskaloitumaan myös meillä Suomessa.

Polpon toiminta ei ole varmaan yllätys enää kenellekään

Poliisin politisoitumisesta saatiin taas hyvä esimerkki. Miekkaria kuvannut porukka on kansallismielistä, sitä samaa mikä on aina vastaavissa tapahtumissa kamerat käsissään. Joten luonnollisesti poliisi otti heistä kolme kiinni, mukaan lukien jäälohkareen/kiven heitosta loukkaantuneen miehen.

Aamulehdessä poliisi kommentoi:

"Poliisilaki mahdollistaa ottamaan henkilön kiinni rikoksilta ja häiriöiltä suojaamiseksi eli yleisen järjestyksen ja turvallisuuden suojaamisen tarkoituksessa. Häiriökäyttäytyminen on ollut tilaisuuteen nähden sopimatonta, ja siinä poliisi on ottanut henkilöt vähäksi aikaa kiinni, Laasanen kuvaa."

Onhan se ihan ymmärrettävää, että yleinen järjestys on helppoa turvata, jos uhrit viedään putkaan. Eipähän ainakaan tapahdu mitään enää sen jälkeen. Mutta yleiseen oikeustajuun sellainen ei välttämättä sovi kovin hyvin.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

12Suosittele

12 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (32 kommenttia)

Käyttäjän pahis kuva
Samuli Pahalahti

Videoita Tampereelta:
Olli Heikkilä: https://youtu.be/GMejusmAE_o (hyökkäys kohdassa 1:21:10)
Marco de Wit: https://youtu.be/l_iCBBKZSj4 (hyökkäys kohdassa 1:12:40)

Juha Hämäläinen

Etniset ulkomaita koskevat mielenosoitukset Suomen kaduilla on syytä kieltää. Mielenosoitukset täällä eivät johda mihinkään muutoksiin Irakissa, Syyriassa, Iranissa tai yleensä missään.

Mitä tulee kurdien kohtaloon niin siitä voidaan syyttää Englantia ja Ranskaa, jotka jakoivat maat miten sattui 100 vuotta sitten. Sopii osoittaa mieltä näiden lähetystöissä.

Kurdien omaa syytä on heidän heimokulttuurinsa, joka estää yhteistoiminnan. Nykypäivänä on kurdien älykkäintä sopeutua kotimaihinsa. Se on nyt vaikeaa, koska he ovat aina pullikoineet vastaan. Heihin ei luoteta. Jokaisen kansakunnan on nieltävä ylpeytensä, kun tappio on selvä.

Käyttäjän pahis kuva
Samuli Pahalahti

Itse kyllä periaatteessa kannatan itsenäistä Kurdistania. Juuri siksi, koska nykyinen tilanne aiheuttaa konflikteja hamaan tulevaisuuteen asti. Paljolta pahalta olisi säästytty, jos kurdeille olisi annettu oma valtio sata vuotta sitten. Mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Itsenäinen Kurdistan olisi todennäköisesti Trumpin tarkoittama reikä maapallossa, mutta ehkä silti parempi niin kuin näin mitä nyt.

Juha Hämäläinen

Kannata vain niin minäkin, mutta kerro kenen maista se muodostetaan ja millä prokuralla. Ja arveletko satojen kurdiheimojen kykenevän yhteiseen hallintoon, vaikka maan saisivatkin.

Kurdien pääosa asuu Iranissa, Turkissa, Syyriassa ja Irakissa. Miten Kurdistan muodostetaan? Kysymys on vähän sama kuin minne islamilainen kalifaatti pystytetään. Näillä näkymillä ei minnekään.

Käyttäjän pahis kuva
Samuli Pahalahti Vastaus kommenttiin #15

Syyria on hajoamispisteessä, se kun pistetään palasiksi niin kurdit saavat sieltä omansa. Samoin Irak olisi pitänyt jakaa kolmeen osaan Saddamin kukistumisen jälkeen. Valitettavasti sitä ei tehty, mutta vielä ehtii. Näistä kahdesta saisi jo ihan kivasti elintilaa kurdeille.

Turkkikin on uhitellut niin pahasti viime aikoina, että se voi hyvinkin lähteä johonkin järjettömään sotaan lähiaikoina. Jos se ei pärjää, vaikkapa siksi koska Nato haistattaa paskat sille, niin sieltäkin voisi napsaista palasen maata Kurdistaniin.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Joku on pilannut kurdien maineen Suomessakin. Koska Joku Muu on kuulemma kuollut, hän se ei ole ollut. Viittaan vain Tampereen lukuisia ihmisiä tappaneeseen tuhopolttoon.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Tällaisten lakanoiden heiluttelu vie uskottavuutta kurdien "demokratiavaatimuksilta":

https://scontent.fqlf1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/19...

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Sivustaseuraajia? Eikös kyseessä ole muuten Marco DeWit posseineen, nuo radikaalit jotka kiertelevät osoittamassa mieltä ja kuvaamassa ja rähjäämässä ympäri Suomea 24/7? Ei ne varmaan mitään hiljaisia ohikulkijoita olleet.

Ja ei, en kannata minkäänlaista lumipallojen/jäälohkareiden heittelyä missään.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Marsu ja Mari oli aiemmin heitetty pihalle kurdien Bar Alanyasta. Olivat ilmeisesti yrittäneet urkkia missä mielenosoitus pidetään.

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula

Liittyy harvinaisen vähän itse asiaan.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää

Tuosta ensimmäisestä kappaleesta voi ainakin osittain olla samaa mieltä, mutta miksi vähättelet tuota kiven tai jääkokkareen heittoa puhumalla lumipallosta, vaikka sääolosuhteet huomioonottaen kyseessä ei mitenkään voinut olla lumipallo?

Jokainen tietää, että päähän osuessaan kivi tai jääkokkare saattaa pahimmillaan aiheuttaa kuolettavia vammoja. Lumipallo ei tällaisia vammoja aiheuta. Miksi siis vähättelet tekoa?

Käyttäjän pahis kuva
Samuli Pahalahti

Juu, tässä tapauksessa nimenomaan sivustaseuraajia. Kuvasivat miekkaria kadun toiselta puolelta. Videolta näkyy koko tapaus.

Joku hyökkäsi aikaisemminkin heidän kimppuunsa takaapäin, näkyy tällä videolla: https://youtu.be/RPu1gUOhio4?t=1m30s

Vaikka se porukka koostuukin aikamoisista rääväsuista, niin silti nähtiin jälleen kerran miten väkivalta alkaa vastapuolelta.

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula

Jotenkin poliisin toiminnasta ja asiaan liittyvästä kommentoinnista paistaa läpi sellainen ajattelumalli, että henkilön A provosoituminen väkivaltaan henkilön B läsnäolosta johtuen on henkilön B vastuulla. Maalaisjärjellä ajateltuna provosoituminen olisi provosoituneen itsensä vastuulla.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

En tiedä, liittyykö aiheeseen, mutta lapsiltahan ei ole ennenkään vastuuta perätty.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Jos niitä kilipäitä ei olisi siellä seuraamassa mielenosoitusta, niin poliisi voisi keskittyä mielenosoittajien valvomiseen...

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Kaikesta päätellen poliisi on täysin voimaton noiden laittomien mielenosoitusten edessä eivätkä pysty niitä estämään. Vai onko vain halusta kiinni eikä edes haluta estää vaikka laki sanoo muuta tai peräti ei haluta "provosoida" ettei vaan kiltit rauhalliset kurdit suutu ja käy päälle?

Käyttäjän pahis kuva
Samuli Pahalahti

Eiköhän se ole halusta kiinni. Poliisi on ottanut sen saman strategian käyttöönsä, mitä muualla Euroopassa on epäonnistuneesti koitettu vuosikausia soveltaa, eli annetaan maahantulijoiden toimia suhteellisen vapaasti, jotta kaikenlaiset suorat konfliktit poliisin kanssa vältetään. Katsellaan vierestä ja puututaan vasta sitten, jos tapahtuu törkeitä ylilyöntejä. Ja nekin yleensä vain keskeytetään, mutta ketään ei oteta kiinni tai tuomita.

Ongelma tässä on tietenkin se, että näin annetaan signaali, ettei laista tarvitse välittää, jolloin porukasta tulee paljon röyhkeämpää. He luulevat, että heille mikä tahansa on sallittua ja kaikki muu on rasismia.

Ja kantaväestön puolelta tyytymättömyys kasvaa, koska tilanne koetaan epäoikeudenmukaisena.

Käyttäjän pahis kuva
Samuli Pahalahti

Sunnuntaina kurdit osoittavat ilmeisesti jälleen mieltään Helsingissä. Tällä kertaa paikalla on myös kurdien paluumuuttoa kannattava vastamielenosoitus: https://suomenkansaensin.fi/uutiset/seis-terrori-k...

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Ääliöitähän tämä SKE porukka on, jos tosisaan ajattelisivat Suomen kansan etua pysyisivät kotona, aikuistuisivat, eivätkä tekisi itseään naurettavaksi kansan suuren enemmisön silmissä

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Niin eli Suomen kansan kuuluu alistua ja pysyä kotona kun kurdit marssivat laittomasti kaupungeissa ja pahoinpitely on ansaittu jos ei tajua pysyä kotona. Kotoako näitä viisauksia lauot?

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Poliisin tetäviin kuuluu puuttua laittomuuksiin, ei SKE:n. Eivätkö SKE:n ääliöt ymmärrä, että järjestämällä konfliktin kurdien kanssa, he samalla tuovat esille juuri sitä näkyvyyttä jota kurdit asialleen haluavat. SKE on siis kurdien asialla.

Käyttäjän pahis kuva
Samuli Pahalahti

Eipäs valehdella. Ei SKE ole järjestänyt konfliktia.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Olisiko tälläistä konfliktia ja samalla kurdeile tullutta näkyvyyttä jos SKElaiset olisivat jääneet kotiin, no ei. Kurdit vievät SKE:a kuin litran mittaa. Pres. Koivisto jo viisaasti aikoinaan totesi, ettei pidä provosoitua jos provosoidaan.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

"Miekkaria kuvannut porukka on kansallismielistä, sitä samaa mikä on aina vastaavissa tapahtumissa kamerat käsissään. Joten luonnollisesti poliisi otti heistä kolme kiinni, mukaan lukien jäälohkareen/kiven heitosta loukkaantuneen miehen."

Mielenosoitusta kuvannut porukka aiheuttaa häiriöitä aina vastaavissa tapahtumissa, kamerat käsissään. Olet ymmärtänyt asian ihan oikein: sama porukka on joka kerta paikalla, pyrkivät provosoimaan ja provosoituvat itse herkästi.

Poliisi otti kiinni kolme heistä, myös tuon jääkimpaleesta osuman saaneen Markon, joka syöksyi "loukkaantumisen" jälkeen mielenosoittajien kimppuun. Poliisi rauhoitti tilanteen viemällä nämä kolme provosoitunutta pois paikalta. Mielenosoitus sai rauhassa jatkua.

Poliisi tutkii tapahtumat ja seuraamukset tulevat ilmi myöhemmin. On tarpeetonta syyllistää viranomaisen toimintatapoja. Tapahtumasta kiinniotetuille ei aiheutunut mitään vahinkoa. Kiinniotto näytti perustellulta ja johti mitä ilmeisimmin tilanteen rauhoittumiseen.

Näille kuvaaja-provokaattoreille: mitäpä jos jättäisivät provosoimatta ja provosoitumatta. Jolleivät tähän pysty, istuisivat kotisohvalla ja lukisivat näistä mielenosoituksista vaikkapa iltapäivälehdistä.

Jos punainen lippu riittää provosoimaan, kannattaa sinunkin, Samuli, jäädä kotiin. Kurdeille punainen lippu ei välttämättä ole kommunismin tunnus. Ja vaikka olisikin, kyllä kommunisti-kurdeillakin on oikeus osoittaa mieltään.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

"kyllä kommunisti-kurdeillakin on oikeus osoittaa mieltään."

Paitsi että tällä porukalla ei ollut "lupaa" koska asiasta ei ilmoitettu etukäteen poliisille. Eli melko pitkälle laiton eli ei oikeutta tällä kertaa.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Se, oliko mielenilmaisusta ilmoitettu poliisille asianmukaisesti, ei suoranaisesti liity kommenttini aiheeseen. Viranomainen on jo ottanut kyseisen mielenosoituksen lupa-asian tutkittavakseen.

Kokoontumisvapauden nimissä mielenilmaisu saattoi kuitenkin olla perusteltavissa, vaikkei mielenosoituksesta olisikaan tehty tarvittavaa ilmoitusta.

Kommenttini viimeinen kappale oli, kuten varmasti huomasit, tarkoitettu tulevaa varten. Jatkossa tuo kyseinen ryhmäkin osannee tehdä asianmukaisen ilmoituksen.

Kommunisteillä, kurdeilla ja kommunisti-kurdeillakin on oikeus osoittaa mieltään maassamme.

Käyttäjän pahis kuva
Samuli Pahalahti Vastaus kommenttiin #26

Kokoontumisvapaus ei tarkoita oikeutta aiheuttaa liikennekaaoksia. Se on nimenomaan ollut kurdien tavoitteena – ei ainoastaan Suomessa vaan ympäri Eurooppaa, mukaan lukien junaliikenteen pysäyttäminen menemällä raiteille. Siksi näistä mielenosoituksista on aina jätetty ilmoittamatta poliisille. Kurdit eivät myöskään neuvottele poliisin kanssa mielenosoitusten reiteistä, vaan menevät sinne minne huvittaa, poliisin ohjeista välittämättä.

Jos joku kansallismielinen porukka tekisi samaa, pamput heiluisivat hyvin nopeasti ja porukka pistettäisiin nippuun.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #28

voi äärinationalistiressukkaa.

Mutta miksi äärinationalistia kiinnostavat nämä kurdien mielenosoitukset? Eiväthän ne kiinnosta minuakaan, vaikka suvaitsevaisena ihmisenä pystyisin ehkä heidän tavoitteitaan äärinationalistia paremmin ymmärtämään.

Käyttäjän pahis kuva
Samuli Pahalahti Vastaus kommenttiin #30

Nationalistejahan kurditkin ovat. He haluavat oman valtionsa.

Käyttäjän pahis kuva
Samuli Pahalahti

"Mielenosoitusta kuvannut porukka aiheuttaa häiriöitä aina vastaavissa tapahtumissa, kamerat käsissään. Olet ymmärtänyt asian ihan oikein: sama porukka on joka kerta paikalla, pyrkivät provosoimaan ja provosoituvat itse herkästi."

Ne varsinaiset järjestyshäiriöt tulevat käytännössä aina vastapuolelta. Ottaen huomioon miten provosoivasti tämän porukan pitämien mielenosoitusten vastamielenosoittajat ovat käyttäytyneet, on aikamoista vääristelyä sanoa, että he "provosoituvat itse herkästi". Mitä olen striimejä silloin tällöin katsellut, niin he ovat pitäneet hyvin malttinsa tilanteissa, joissa moni muu olisi turvautunut väkivaltaan.

"Poliisi otti kiinni kolme heistä, myös tuon jääkimpaleesta osuman saaneen Markon, joka syöksyi "loukkaantumisen" jälkeen mielenosoittajien kimppuun. Poliisi rauhoitti tilanteen viemällä nämä kolme provosoitunutta pois paikalta. Mielenosoitus sai rauhassa jatkua."

Älä valehtele. Ei Marco syöksynyt mielenosoittajien kimppuun, vaan jäi sinne missä olikin. Se oli joku toinen tyyppi joka lähti perään. Mutta häntäkin kohdeltiin mielenosoittajien toimesta väkivaltaisesti, ja todennäköisesti hän oli se kolmas henkilö Marcon ja Ollin lisäksi kenet vietiin putkaan. Ja Ollin kiinniottaminen oli kaikista älyttömintä, koska hän ei tehnyt mitään muuta kuin seisoi vieressä ja kuvasi.

"Poliisi tutkii tapahtumat ja seuraamukset tulevat ilmi myöhemmin. On tarpeetonta syyllistää viranomaisen toimintatapoja. Tapahtumasta kiinniotetuille ei aiheutunut mitään vahinkoa. Kiinniotto näytti perustellulta ja johti mitä ilmeisimmin tilanteen rauhoittumiseen."

Marco sai ruhjeita kiinniotosta, mutta se oli kyllä hänen oma vikansa, koska hän alkoi passiiviseen vastarintaan eikä lähtenyt vapaaehtoisesti poliisien matkaan.

Paljon perustellumpaa olisi ollut vähintäänkin ottaa kiinni sekä heittäjä että häntä suojelleet mielenosoittajat. Ja myös jakaa reilusti sakkoja liikenteen häiritsemisestä. Mielenosoittajat pistivät keskustan liikenteen poikki pitkäksi aikaa – eli tilanne ei todellakaan rauhoittunut, vaan jatkui samanlaisena. Tästä on todellakin tarpeellista syyllistää viranomaisia.

"Näille kuvaaja-provokaattoreille: mitäpä jos jättäisivät provosoimatta ja provosoitumatta. Jolleivät tähän pysty, istuisivat kotisohvalla ja lukisivat näistä mielenosoituksista vaikkapa iltapäivälehdistä."

Ongelma on siinä, ettei valtamedia ikinä uutisoi tällaisista miekkareista totuudenmukaisesti. Näissä kurdimiekkareissakin on ihan tarkoituksella pyritty aiheuttamaan liikennekaaos, mutta valtamedia ei kyseenalaista mitenkään tätä toimintatapaa, vaikka se ansaitsisi rankkaa kritiikkiä. Lisäksi valtamedia ei ole tietääkseni maininnut mitään mukana olleista äärijärjestöistä. Jos joku muu porukka järjestäisi miekkarin ja siellä olisi vastarintaliike mukana, niin se voisi hyvinkin olla etusivun lööppi.

Joten mistä tavalliset kansalaiset voisivat saada totuudenmukaista tietoa näistä miekkareista, jos joku ei kävisi kuvaamassa niitä?

"Jos punainen lippu riittää provosoimaan, kannattaa sinunkin, Samuli, jäädä kotiin. Kurdeille punainen lippu ei välttämättä ole kommunismin tunnus. Ja vaikka olisikin, kyllä kommunisti-kurdeillakin on oikeus osoittaa mieltään."

Siellä siis oli jonkun kommunistipuolueen lippu (ulkomaalainen, en jaksa tähän hätään tarkistaa), ja tietenkin Che-lippu. Eli siis ihan selvästi kommunismin puolella. Ja Antifan lipunkin olin näkevinäni, joka on militaristinen äärivasemmistojärjestö.

Jos luit tuon kirjoitukseni, niin en ole kieltämässä oikeutta liputtaa kommunismin puolesta. Mutta jos sellaista päättää tehdä, niin on hyvin epäuskottavaa väittää olevansa samaan aikaan rauhanmarssilla. Käytännössä porukka siis haluaa lopettaa nykyisen kansanmurhan, mutta korvata sen toisenlaisella kansanmurhalla.

Tällaiset historian saatossa todistetusti miljoonia ihmisiä murhanneet aatteet tulisi tuomita julkisesti ja saattaa häpeään kaikki niitä puolustavat yksilöt. Valtamedia kuitenkin hiljenee tästä täydellisesti, vaikka kansanmurhien vastustamisen pitäisi olla itsestäänselvyys kaikille sivistyneille ihmisille.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Äärinationalistien kannattaman aatteen aiheuttamien kansanmurhien vastustamisen pitäisi olla itsestään selvyys. Silti nationalistien toimien taustalla olevien aatteiden vahingollisuus näyttää vahvasti unohtuvan.

Toimituksen poiminnat