Samuli Pahalahti

Maahantulijoiden kolonialistinen asenne aiheuttaa rasismia

  • Maahantulijoiden kolonialistinen asenne aiheuttaa rasismia

Suvaitsevaiset aloittivat eilen Twitterissä #olentodistanut-kampanjan, jonka tarkoituksena oli tuoda esille kuinka valtava ihmisoikeusongelma rasismi Suomessa on. Selaillessani kyseistä hashtagia osui silmiin vihreiden kansanedustaja Ozan Yanarin twiitti.

"On ihmisiä, jotka eivät kestä nähdä eritaustaisia ihmisiä päättävissä elimissä. Heidän pitää tottua siihen,että Suomi on myös meidän maamme. Me emme ole menossa mihinkään."

Yanarin ylimielinen ja kolonialistinen asenne tulee hyvin ilmi. "Me tulimme tänne, me jäämme tänne, ettekä te voi sille mitään, lälläslää."

Joten ei kai se mikään ihme ole, että joissain suomalaisissa voi herätä rasistisia ajatuksia? Tämän tajuamiseen ei pitäisi kellään mennä kovin kauan, jos vähänkään viitsii miettiä.

Siksi epäilyttääkin onko Ozanin heitto tehty tahallaan ja laskelmoidusti. Twiitti oli kuitenkin osa suvaitsevaisten antirasistista kampanjaa, joten ei olisi mikään ihme, jos sen tarkoituksena olisi nimenomaan ollut provosoida rasistisia kommentteja. Niitä kommentteja kauhistellessa on sitten hyvä uhriutua kovaan ääneen, kuten tapana on.

Yanar on myös aiemmin vaatinut luopumista presidentin syntyperävaatimuksesta, jotta maahantulijat voisivat miehittää myös sen viran.

Tässä nähdään jälleen se älyllisesti epärehellinen asenne, mikä suvaitsevaisilla on. Suomeen kohdistuva kolonialismi on ihan ok, mutta jos suomalaiset lähtisivät samalla asenteella mihin tahansa toiseen maahan, se tuomittaisiin välittömästi ja perusteellisesti.

Ei siis todellakaan tarvitse olla minkään sortin rasisti tunteakseen vastenmielisyyttä Ozan Yanarin käytöstä kohtaan. Siihen riittää ihan tervejärkiset anti-imperialistiset periaatteet, joita hyvin suuri osa suomalaisista kannattaa.

Kampanjan aloittanut (perusteilla oleva) yhdistys Fem-R näyttää olevan avoimesti keskustelun kieltämisen kannalla.

"Suosittelemme edelleen, että blokkaatte kaikki trollit suoralta kädeltä ettekä ala osallistumaan keskusteluun heidän kanssaan. Keskustelu ainoastaan lisää heidän intoaan ja sitä emme halua."

Näille suvaitsevaisille "trolli" tarkoittaa yleensä henkilöä, joka on vain eri mieltä asiasta. Sama meininki siis jatkuu kuin tähänkin asti. Keskustelun käymättä jättäminen ei kuitenkaan tee mitään itse ongelmille. Vaikka julkista keskustelua ei käydäkään, niin pinnan alla silti kytee.

Samalla yhteiskunnallinen jakautuminen jatkuu. Kieltäytymällä keskustelusta vain luodaan yhä syvemmät jakolinjat eri ihmisryhmien välille ja varmistetaan, ettei oikeille ongelmille tehdä yhtään mitään. Ei ole hankala ennustaa, että tulevaisuudessa tämän ansiosta ristiriidat tulevat leimahtamaan reilusti suurempiin mittasuhteisiin.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

13Suosittele

13 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Toni Rintala

Samulilta on tullut mahtavia blogeja. Tämäkin suorastaan huikea!

Käyttäjän pahis kuva
Samuli Pahalahti

Oli muuten hauska huomata, mitä "antirasistinen" Fem-R kertoo itsestään: "Järjestön toiminta ja jäsenyys on avointa kaikille, mutta yhdistys toimii rodullistettujen ehdoilla."

Eli suomeksi sanottuna: jäsenen ihonväri määrää sen, kuinka paljon hänellä on valtaa järjestössä.

Käyttäjän JukkaLaulajainen kuva
Jukka Laulajainen

Myös ylilaudan nimeäminen äärijärjestöksi kuulostaa hassulta.

Käyttäjän pahis kuva
Samuli Pahalahti

No onhan se nyt aika äärimmäistä jos ei kannata varauksettomasti intersektionaalista feminismiä!

Käyttäjän KaukoAalto kuva
Kauko Aalto

Olen joutunut sensuurin hampaisiin, kuten myös kirjoituskieltoon, kun olen puhunut muslimeista kolonialistisina miehittäjinä. Kysymyksessä on jonkinlainen etno tai kulttuurikolonialismi, jonka ilmiön on synnyttänyt Geneven pakolaissopimus, jota jääräpäisesti noudatetaan, sen järjettömyydestä huolimatta. Jos katsoo vaikkapa Afrikan-sarvesta tulleiden edesottamuksia jo kolmannes vuosisadan ajan, ei voi välttyä ajatukselta, että he ovat puhtaaksi viljeltyjä miehittäjiä jotka harjoittavat kolonialismia. Miten muuten on selitettävissä, että he rakentavat rinnakkaisyhteiskuntaa ja elävät sataprosenttisesti suomen valtion kustannuksella. Suomi on heille alusmaa, joka takaa mukavan vastikkeettoman elintason, kotimaassa voi viettää lomia, todennäköisesti osa myös asuu siellä, ja sosiaalit siirretään sinne kulttuuritulkkien ja yhteisöpedagogien avulla.

Käyttäjän TeppoMesimki kuva
Teppo Mesimäki

Tää Yanar on silleen hassu kaveri että hän väittää olevansa suomalainen, hänhän on vain suomenkansalainen, (no osa luulee olevansa Napoleoneja)hän on myös kertonut olevansa ateisti.
Tämä sama turkkilainen meluaa kansanedustaja Teuvo Hakkaraisen puheen aikana ja tulkuttaa Suomen tarvitsevan maahanmuuttajia.
Sitten kun tämä kiivasluonteinen turkkilainen heittelee papereita ilmaan meidän Suomemme eduskunnassa ja hän kuulee hieman sarkasmia "kohta alkaa jihad" niin on rasismi parkumiset ilmassa!!!

Eli jos kaveri on suomalainen ateisti niin miten "kohta alkaa jihad" on rasismia häntä kohtaan? =)

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Jos sanoja olisi tiennyt Yanarin olevan muslimi, olisi tuo ollut vain sarkasmia. Mahdollisesti osoittanut huonoa makua ja puuttuvaa tilannetajua, mutta ei mitään sen ihmeellisempää. Juuri se että hän on ateisti tekee lausahduksesta rasistisen. Sanoja liittää Yanariin ulkonäön tai alkuperän perusteella ominaisuuden omaan ennakkokäsitykseensä perustuen.

Toimituksen poiminnat