Britannia matkalla kohti totalitarismia

Yhtäkkiä britit ovat pistäneet kunnon natsivaihteen päälle. Muutaman päivän sisään saarivaltiosta on kuulunut pöyristyttäviä uutisia.

Kaltaiselleni vanhalle piraatille Iso-Britannian suhtautuminen sananvapauteen ei tietenkään ole yllätys. Se on jo pitkään ollut yksi pahimmista maista loukkaamaan kansalaisten yksityisyyden suojaa vakoilemalla ja kyttäämällä heitä. Mutta nyt se on konkreettisesti tiukentamassa otettaan nykymeiningin kritisoijien suhteen.

Viime viikolla Britain First -ryhmän kaksi johtohenkilöä, Jayda Fransen ja Paul Golding, tuomittiin 36 ja 18 viikon vankeusrangaistuksiin vihapuheesta. Syynä oli se, että he olivat käyneet protestoimassa raiskauksesta tuomittujen muslimimiesten kotitalojen luona. Periaatteessa voisi luulla, että nykyään #metoo-aikakaudella kampanjointi raiskaajia vastaan olisi jopa suositeltavaa, mutta sattuneesta syystä tässä tapauksessa ei niin ollut.

Seuraava keissi tapahtui myös viime viikolla. Perjantaina itävaltalainen identitaari-aktivisti Martin Sellner ja yhdysvaltalainen poliittinen kommentaattori ja kirjailija Brittany Pettibone otettiin kiinni kolmeksi päiväksi heidän saavuttuaan lentokoneella Englantiin.

Sellner oli menossa pitämään puhetta sananvapaudesta UKIP-nuorten tilaisuuteen. Tilaisuus oli tarkoitus järjestää jo aikaisemmin, mutta Antifa uhkasi tapahtumaa väkivallalla, joten se peruttiin. Nyt suunniteltu tilaisuus peruttiin samasta syystä, mutta Sellnerillä oli silti aikomus mennä maahan, koska lentoliput oli jo ostettu, ja pitää puhe Hyde Parkin Speakers' Cornerissa.

Pettibone oli puolestaan menossa haastattelemaan brittiläistä aktivistia Tommy Robinsonia ja muutamaa muuta. Rajaviranomaisten mukaan nimenomaan aikomus haastatella Robinsonia oli ensisijainen syy maahantulon estämiseen.

Lauantaina puolestaan Tommy Robinson joutui kameraryhmänsä kanssa naamioituneiden antifastistien väkivaltaisen hyökkäyksen kohteeksi. Poliisi ei luonnollisesti viitsinyt tehdä asialle mitään, koska hyökkääjät olivat naamioituneita, joten he eivät tienneet ketä ne olivat. Ihan ymmärrettävää, että silloin on vähän hankala mennä pidättämään ketään. Ja tietenkin Antifalle, suvaitsevaisten militanttisiipenä, sallitaan kaikenlaista väkivaltaista jekkuilua paljon enemmän kuin muille tahoille.

Ja tämän viikon puolelle kun päästiin, niin maanantaina kanadalainen journalisti Lauren Southern käännytettiin rajalta hänen pyrkiessään maahan. Terrorismipykälän varjolla, syytettynä rasismista. Todellisuudessa viranomaisten viittaamassa tapahtumassa kyse oli islam-kritiikistä, mutta kuten kaikki tiedämme, islam lasketaan nykyään ihmisroduksi, jotta kaikkia sitä kritisoivia voidaan syyttää rasisteiksi.

Hauskintahan tässä on se, että sunnuntaina Sunday Mirror julkaisi paljon kohua herättäneen artikkelinsa jopa tuhannesta seksuaalisesti hyväksikäytetystä lapsesta. Telfordin kaupungissa hyväksikäyttö oli saanut jatkua jopa vuosikymmeniä viranomaisten puuttumatta siihen. Miksi? Noh, nämä pedofiilit ja raiskaajat eivät olleet ihan etnisesti brittiläisiä…

Eli siis: Iso-Britanniassa pelätään rasismia nykyään niin paljon, että mieluummin annetaan maahanmuuttajien raiskata porukalla lapsia täysin vapaasti vuosien ajan kuin puututaan siihen. Eikä tässä ole kyse mistään äärioikeistolaisten salaliittoteoretisoinnista. Mirrorin jutussa kerrotaan, että viranomaiset eivät toimineet nimenomaan sen takia, koska pelkäsivät tulevansa syytetyiksi rasismista.

Ja samaan aikaan raja pistetään kiinni niiltä, jotka kritisoivat kyseistä politiikkaa äänekkäästi ja haluavat uutisoida siitä. Mutta rajaa ei tietenkään suljeta esimerkiksi ääri-islamisteilta, vaan jopa Islamilaisen Valtion riveissä taistelleet otetaan sisään.

Tilanne tekee Iso-Britanniasta erittäin haavoittuvan. Kun islamistien on sallittu asettua maahan ja elää vailla minkäänlaista aatemaailman kyseenalaistamista, heistä on tullut hyvin röyhkeitä. He olettavat tilanteen jatkuvan hamaan tulevaisuuteen.

Tämä antaa Venäjälle helpon keinon hybridisodankäyntiin. He voivat aiheuttaa sisäisiä levottomuuksia helposti tuottamalla valeuutisia esimerkiksi brittihallinnon tekemistä muslimien loukkauksista. Moni maltillinenkin muslimi on enemmän lojaali uskonnolleen kuin valtiolle, joten olisi suhteellisen helppoa saada aikaan isoja mellakoita uskottelemalla heille, että heidän uskontoaan on loukattu.

Oikeastaan Britannia on hyvin samankaltaisessa tilanteessa kuin Venäjä tällä hetkellä. Kumpikin valtio on rappeuttamassa kansalaisyhteiskuntaa, estämässä yhteiskunnallista kritiikkiä ja  totalitarisoitumassa. Sitä kovemmat keinot täytyy ottaa käyttöön, mitä tyytymättömämmiksi kansalaiset tulevat. Britit ilmeisesti luulevat, samoin kuin Putin, että yhteiskuntaa voi kontrolloida massavalvonnan ja väkivaltaisen kontrollin avulla, mutta harvemmin sellaisella luodaan mitään pitkällä tähtäimellä hyvinvoivaa yhteiskuntaa. Se tulee romahtamaan ennemmin tai myöhemmin. Siksi onkin mielenkiintoista seurata, miten brittien ja venäläisten suhteet kehittyvät vastikään tapahtuneen vakoojan myrkytyksen ansiosta. Kaksi kuolemaa tekevää imperiumia nahistelemassa keskenään.

Mitä Suomi voisi oppia tästä? Tilanne ei ole vielä läheskään yhtä paha kuin Britanniassa tai muissa islam-kritiikin kieltäneissä maissa, kuten Ruotsissa. Jotta voimme varmistaa, ettei tilanne myöskään mene niin pahaksi, kannattaisi pikimmiten laillistaa rasistinen vihapuhe, jotta sen varjolla ei voida estää asiallista ja täysin välttämätöntä yhteiskuntakritiikkiä.

Kannattaa muistaa, että sunnuntaina paljastettu lastenraiskaajaporukka ei ollut ainoa. Täsmälleen samanlaista on aiemmin tullut ilmi muun muassa Rochdalessa ja Rotherhamissa. Koska kaikissa on kyse ollut samasta asiasta, eli lastenraiskaajien suojelemisesta rasismin vastustamisen nimissä, ainoa ratkaisu on tehdä rasistisesta vihapuheesta täysin sallittua, jotta kenenkään ei tarvitse pelätä joutuvansa itse tuomituksi paljastettuaan tällaisia porukoita.

pahis
Sitoutumaton Uusikaupunki

Taleblaiseen antifragilismiin ja julkisen valinnan teoriaan nojaava voluntaristi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu