Kissa pöydälle ja tiukka ei fundamentalismille

Turkulainen poliitikko Muhis Azizi haluaa keskustelua halal-teurastuksesta ja poikien ympärileikkauksesta. Noh, mikäs siinä, keskustellaan sitten.

Lasten silpominen uskonnollisissa rituaaleissa on puhdasta barbarismia, eikä sellaiselle pitäisi olla enää mitään sijaa nykyisessä sekulaarissa yhteiskunnassa. Käsittämätöntä, miten 2000-luvun Suomessa kukaan voi ehdottaa moista vakavissaan. Ympärileikkausten ja vastaavien toimenpiteiden suorittamiseen tulee vaatia suostumus täysivaltaiselta yksilöltä, eli sen tulisi olla sallittua ainoastaan täysi-ikäisille.

Lasten silpomisesta, oli se sitten uskonnollisen rituaalin tai muun syyn nojalla tehty, pitäisi aina antaa ankara rangaistus. Vauvat eivät pysty laittamaan toimenpiteelle mitenkään vastaan. On yhteiskunnan tehtävä suojella kaikista heikoimpia yksilöitä barbaarisilta tavoilta. Fyysinen koskemattomuus on yksi tärkeimmistä ihmisoikeuksista, ja etenkin puolustuskyvyttömien lasten ollessa kyseessä, ja etenkin sukuelinten koskemattomuus, ja etenkin sukuelinten koskemattomuus sellaisilta teoilta, jotka aiheuttavat peruuttamattoman vamman.

Tässä ei pitäisi olla mitään epäselvää. Minkä tahansa ruumiinvamman tuottaminen toiselle yksilölle ilman lupaa on väärin ja siitä pitää rangaista. Jos vanhemmat pahoinpitelevät tällä tavoin omaa lastaan, olisi syytä huostaanottaa lapsi välittömästi.

Toinen Azizin esiintuomista asioista on halal-liha eli uskonnollisessa rituaalissa teurastetun eläimen liha. Mutta yhteiskuntaan integroituneille maltillisille uskovaisille ei pitäisi tuottaa mitään ongelmia syödä samoja ruokia kuin mitä suomalaisetkin syövät. Rituaaliteurastetun lihan vaatiminen viittaa vahvasti fundamentalistiseen uskonnon tulkintaan.

Azizi huomauttaa, että Turussa asuu jo nyt 9000 muslimia. Jos nämä kaikki edustavat fundamentalistista uskontulkintaa, on todellakin nostettava kissa pöydälle. Se on merkittävä riski koko yhteiskunnalle, sillä fundamentalistit ovat tapauskovaisia paljon alttiimpia toteuttamaan muun muassa terrori-iskuja, kunniaväkivaltaa perheenjäseniään kohtaan tai väkivaltaa esimerkiksi seksuaalivähemmistöjä tai muiden uskontojen edustajia kohtaan.

Säätämällä halal-lihan ja poikien ympärileikkaukset laittomaksi, uskonnollisen fundamentalismin kannatuksen nousu voitaisiin pysäyttää Suomessa. Kaikista änkyräkonservatiivisimmat uskovaiset muuttaisivat pois Suomesta ja maltilliset uskovaiset saisivat elää vapaasti, ilman että änkyräkonservatiivit olisivat jatkuvasti painostamassa aikuisia ja aivopesemässä lapsista fundamentalisteja.

Mitä sanoo Turun kokoomus? Miten Azizin kaltainen, ilmiselvästi fundamentalistista uskontulkintaa edustava henkilö on otettu puolueen jäseneksi?

Tällaisesta ei seuraa mitään muuta kuin ongelmia. Tuore esimerkki löytyy Ruotsista, jossa on noussut kohu naista pahoinpidelleen miehen vapauttavasta tuomiosta käräjäoikeudessa. Kaksi lautamiehistä oli keskustapuolueeseen kuuluvia fundamentalisia islamisteja, jotka olivat käytännössä sitä mieltä, että tapauksessa olisi pitänyt soveltaa sharia-lakia Ruotsin lain sijaan.

Kohun ansiosta heidät kyllä potkittiin pois puolueesta ja luottamustehtävistään, mutta tämän ei olisi pitänyt tulla minkäänlaisena yllätyksenä. Meillä on kosolti esimerkkejä siitä, miten fundamentalistit pyrkivät jatkuvasti ja häikäilemättömästi ujuttamaan omaa tulkintaansa yhä laajemmalle ja tiukemmin koko yhteiskuntaan.

Siksi on nostettava kissa pöydälle ja tehtävä asialle jotain ennen kuin on liian myöhäistä.

Yksinkertaisin toimenpide olisi tehdä uskonnollisista ympärileikkauksista sekä eläinten rituaaliteuraustuksesta laitonta. Näin teemme selväksi fundamentalisteille, ettei moisella barbarismilla ole mitään sijaa Suomessa.

Ja tietenkin Kokoomuksen kannattaisi aika vikkelästi potkia tällainen tyyppi pois, ennen kuin hän ehtii saamaan aikaan jotain ikävää. Suotavaa olisi myös muidenkin puolueiden käydä läpi omien jäsentensä aatemaailmaa ja irtisanoa ääriaatteiden kannattajat.

pahis
Sitoutumaton Uusikaupunki

Taleblaiseen antifragilismiin ja julkisen valinnan teoriaan nojaava voluntaristi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu