Samuli Pahalahti

Joulukulkueiden karu kohtalo

Suomalaisille alkaa vähitellen valjeta, mitä viime vuosien holtiton maahanmuutto todellisuudessa tarkoittaa.

Aamuposti uutisoi joulukulkueiden olevan vaarassa. Koska kulkueet ovat helppo kohde autoileville terroristeille, niitä ei saa enää järjestää ilman mittavia turvajärjestelyitä. Siihen ei kaikilla ole varaa, joten kulkueita joudutaan typistämään tai perumaan kokonaan.

Samaa asiaa ilmentävät myös muihin yleisötapahtumiin ilmestyneet betoniesteet ja rekat, joilla alue joudutaan rajaamaan.

Maahanmuuttokriittiset ovat varoitelleet jo pitkään siitä, kuinka Suomen turvallisuustilanne tulee heikentymään jos holtitonta maahanmuuttajien vastaanottamista jatketaan. Jälleen kerran todellisuus osoittaa heidän olleen oikeassa.

Mutta suvaitsevaiset eivät tietenkään halua kantaa minkäänlaista vastuuta asiasta. Anteeksipyyntöäkään tuskin on tulossa, vaikka syytä olisi. Tästä varoitelleita ihmisiä on säälimättömästi ja järjestelmällisesti demonisoitu syyttäen heitä ksenofobeiksi, rasisteiksi ja natseiksi.

Suomalaisten vain oletetaan alistuvan kohtaloonsa ja opettelevan elämään yhteiskunnassa, jossa jopa joulukulkueisiin osallistuvat lapset ovat hengenvaarassa.

Sen sijaan, että ongelman juurisyyhyn paneuduttaisiin, pyritään vain vähentämään iskujen määrää tai vaikutusta hankaloittamalla niitä.

Se ei kuitenkaan ratkaise mitään, sillä terroristit ovat osoittaneet olevansa valmiita käyttämään mitä tahansa taktiikkaa, joka vain toimii. Tavallisten aseiden ja räjähteiden lisäksi käytetään autoja ja lentokoneita. Mikä tahansa kelpaa, kunhan sillä saadaan vääräuskoisia hengiltä. Kun yksi keino neutraloidaan, käytetään vähän mielikuvitusta ja keksitään toinen.

Minua ainakin tällainen tilanne suoraan sanottuna vituttaa. En halua elää yhteiskunnassa, jossa terrori-iskujen uhka on realistinen. Enkä halua elää yhteiskunnassa, jossa poliitikot eivät kanna millään tavoin vastuuta terrori-iskujen uhkaa lisänneestä politiikastaan. Niillä selkärangattomilla lurjuksilla ei ole edes pokkaa myöntää tehneensä jotain väärää.

Satavuotiaan Suomen tulevaisuus ei näytä kovin iloiselta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

10Suosittele

10 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (21 kommenttia)

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Juu on se hirveää jos viatonta jeesuslasta vastaan hyökätään just ennen joulupäivällistä ja pahimmassa tapauksessa just silloin kun olemme jo korkanneet shampanjapullon...

Kuten olen muutamaan otteeseen kirjoittanut, kaikkein irvokkain joululauluteksti on se, jossa sanotaan mm. :

"...muistakaa myös lasta, jota toiset muista ei... tuleehan joulu sinunkin kotiin, se on tullut tavaksi; saadaan rauha maailman sotiin edes hetken ajaksi..."

Tosiasiassa tuollainen pa$ka tarkoittaa vain sitä, että itse en ehdi Jeesusta muistamaan kun on tässä nyt muitakin kiireitä, ja kun sotilaille on v*tun ammattiliittojen takia annettava lomia, niin sodissa on pidettävä tauko, ja tavallisen Homer Simpsonin kinkunsulattelu voidaan turvata sillä, että uutislähetyksissä pidetään pieni tauko sen suhteen, mitä kerrotaan maailmassa vallitsevasta todellisuudesta ja mitä ei.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Hauska kommentti, mutta Jeesus tässä ei ollut blogin pääaihe. Kysymys on suomalaisten kollektiivisesta turvallisuudesta.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Jos Jeesusta vastaan hyökätään, niin kunnon suomalaiset ovat "collateral damage".

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

#2

Jos pelottelemaan halutaan alkaa, niin aletaan sitten suuremmasta päästä.

Suomessa tehtiin v 2016 kotihälytyksiä n 77 000 kertaa. Niissä tapahtui perheväkivaltaa n 26 000 kertaa.

Sivulta 10:

http://www.vsshp.fi/fi/sairaanhoitopiiri/media-tie...

...... ja paha on se että se jatkuu joka päivä, vielä pahempaa se että me kaikki tiedämme sen.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #4

Jos Suomessa on väkivaltaa riittävästi omasta takaa, niin pitääkö sitä välttämättä tuoda maahan lisää.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo Vastaus kommenttiin #5

Mutta kun Suomessa ei vielä ole riittävästi väkivaltaa: Suomalaiset eivät ole vielä rähmällään hyväksymässä mitä tahansa viranomaisten taholta turvallisuuden parantamisen nimissä. Siksi "tietyillä tahoilla" on tarve lisätä väkivaltaa entisestään.

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen Vastaus kommenttiin #6

Janne:
" Siksi "tietyillä tahoilla" on tarve lisätä väkivaltaa entisestään."

Nyt sinä puhut puhdasta potaskaa!!

Pahinta rasismia, mitä olen tällä alustalla lukenut.

Vaikka eihän sinun tarvitse perustella laukomisiasi millään. Voit aina mennä Aallon puheiden taakse hyväksyttävästä kansalaistottelemattomuudesta. Tai yhtyä vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Anderssonin tvitterissä esittämiin kiitoksiin näille Tampereella rettelöineille antifalaisille.

Minusta molemmat ovat alhaista ja Suomen lain vastaista toimintaa, josta pitäisi tulla rangaistus. Mutta ei varmasti tule.

Eli sinäkin kannatat tätä "parempaa väkivaltaa!"

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll Vastaus kommenttiin #5

On niin tyypillistä, että painitaan pikkuasioiden kanssa kun isot asiat ovat hoitamatta tai vähällä huomiolla.

¨¨¨¨¨¨¨

Suomessa kuolee raiskauksen yhteydessä luokkaa yksi nainen vuodessa, liikenneonnettomuuksissa noin 100 naista.

Kumpaa pelätään enemmän?

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #12
    "Suomessa kuolee raiskauksen yhteydessä luokkaa yksi nainen vuodessa, liikenneonnettomuuksissa noin 100 naista."

Ja yksi nainen silvottu raiskauksen jälkeen niin, ettei pysty pidättämään ulostettaan.

    "Kumpaa pelätään enemmän?"
Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll Vastaus kommenttiin #17

#17

Mitähän mahdat ajaa takaa?

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #18

Sitä, että raiskaukset ja liikenneonnettomuudet eivät ole verrannollisia.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll Vastaus kommenttiin #18

#18

Kysymyshän on vain siitä, kumpaa pelätään enemmän. Vastaus on monille helppo.

Kun tähän saadaan vastaus voidaan asiaa pohtia eteenpäin.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #20

Hallitsematon maahanmuutto ei lisää liikenneonnettomuuksia.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Joitakin vuosia sitten muistan hyvin elävästi käyneeni Pahalahden kanssa keskustelua siitä, miten mauttomana pidin levitettyä vitsiä "paras vauva on kuollut vauva". Kehitystä on siis tapahtunut ja hyvä niin.

Viranomaisten turvallisuusarvioilla ja ohjeilla on taustansa ja perustelunsa. Lisäävätkö ne todellista turvallisuutta ja väestön turvallisuuden tunnetta on kiistanalaista. Joulukulkueet ja -torit Euroopan suurkaupungeissa kuuluvat jokavuotiseen perinteeseen perheessäni. Ranskassa ja Saksassa järjestelyt eivät ole silminnähden muuttuneet lukuunottamatta näkyvämpää poliisin läsnäoloa mikä on pelkästään mukavaa.

Joka tapauksessa lapset ovat Suomessa verrattomasti paremmin turvassa kuin vaikkapa Syyriassa tai Afganistanissa. Ja ei, tällä vertauksella en tarkoita, että kaikkien Syyrian ja Afganistanin lasten pitäisi elää Suomessa. Lapsiperheiden pakkopalautuksia pidän epäinhimillisinä ja edesvastuuttomina.

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen

" Lapsiperheiden pakkopalautuksia pidän epäinhimillisinä ja edesvastuuttomina."

Aivan niinkuin Halla-ahokin! :D

Käyttäjän Ansatsi kuva
Kauko Kaaresoja

Mutta sitä enemmän näitä nuoria seikkailijoita, joista tiedetään Gaussin käyrän perusteella varmasti, että kyvykkäitä on joukossa, mutta pohjasakkaa ja rikollista ainesta on toisessa päässä. Tiedättehän kaikki tuon kumpareen muotoisen käyrän, joka alkaa täsmätä jo sadan henkilön otannassa. Armeijassa sen kyllä hyvin näki. Kysynkin heti perään, eikö tämä tosiasia juolahtanut millään tavalla mieleen sisäministerillä ja maahanmuuttoviranomaisilla. Eikö edes näin yksinkertaista asiantuntemusta muka löydy.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

No mikäs tuossa Halla-ahon mielipiteessä on vialla? Olen siihen viitannut useasti.

Käyttäjän pahis kuva
Samuli Pahalahti

"Joka tapauksessa lapset ovat Suomessa verrattomasti paremmin turvassa kuin vaikkapa Syyriassa tai Afganistanissa."

Ja tämän perusteella sitten olet valmis heikentämään suomalaisten lasten turvaa?

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

No olipa pölyinen ja harhainen olkiukko, mutta niitä pöyristyminen teettää.

Suomessa lasten turvallisuutta parannetaan mm. päihteidenkäytön vähentämiseen tähtäävien toimenpitein ja lastensuojelun kautta.

Muut voivat virkistää muistiamme, mutta viimeksi kulkueisiin osallistuneisiin lapsiin on kohdistunut konkreettista uhkaa Helsinki Priden aikana joitakin vuosia sitten, äärioikeiston taholta.

Käyttäjän pahis kuva
Samuli Pahalahti Vastaus kommenttiin #13

Tässä on kyseessä täysin uusi uhka, jota ei aikaisemmin ollut. Sellaista vastaan varautuminen vie resursseja kaikelta muulta hyödylliseltä toiminnalta, kuten aiemmin olemassaolleiden ongelmien ratkaiseminen.

Ei pitäisi olla kovin hankala ymmärtää, että yhteiskunnan resurssit eivät riitä kaikkeen. Mitä enemmän ongelmia poliitikot luovat, sitä vähemmän oikeita ongelmia voidaan ratkaista.

Yleisötapahtumien sulkeminen ajoneuvoilta on sellaista, mitä Suomessa ei ole aikaisemmin nähty. Mutta nyt siihenkin pitää varautua, kiitos suvaitsevaisten poliitikkojen.

Käyttäjän KariHaapakangas kuva
Kari Haapakangas

Joulukulkue? Ei kuulosta kovin vanhalta suomalaiselta perinteeltä.

Toimituksen poiminnat