Samuli Pahalahti

Maahanmuuttajilta on vaadittava tekoja terrorismin kitkemiseksi Suomesta

Turun terrori-isku ei ollut mikään yllätys kenellekään, joka on seurannut tapahtumia maailmalla. Oli vain ajan kysymys, koska se tapahtuisi Suomessakin.

Sekään ei ollut mikään yllätys, että kaikki ovat julkisesti tuomitsemassa terrorismin, mukaan lukien muslimit ja maahanmuuttajat Suomessa.

Oikeiden terrorismin vastustajien olisi kuitenkin ymmärrettävä tässä tilanteessa, että on täysin kohtuullista vaatia myös tekoja terrorismin kitkemiseksi – ei pelkkiä sanoja.

Turun Sanomat uutisoi neljä vuotta sitten, että Turussa on jopa useita satoja äärijihadisteja ja määrä kasvaa koko ajan. Tällaisen ideologian edustajat tulisi tuoda julkisuuteen ja mahdollisuuksien mukaan poistaa maasta.

Mutta miksi niin ei tapahdu? Missä viipyvät maahanmuuttajien käytännön toimet ääriajattelun kitkemiseksi? Jos jo pelkästään Turussa on satoja potentiaalisia terroristeja, miksi emme ole nähneet yhtäkään salakuvattua videota tai kuvakaappausta sosiaalisesta mediasta, joka todistaisi heidän olevan suomalaisen yhteiskunnan vihollisia?

Yksi syy lienee se, että monet maltillisina esiintyvät muslimit ovat oikeasti paljon radikaalimpia. Tästä oli hyvä osoitus Suomessakin esitetty dokumentti "Sharialakia Tanskassa", jossa nuoripari soluttatui tanskalaisiin moskeijoihin ja salakuvasi imaamien puheita. Näiden videoiden perusteella oli varsin selvää, että imaamit valehtelivat julkisesti omasta ideologiastaan. Se, mitä he kertoivat tanskalaisille erosi hyvin radikaalisti siitä, mitä he opettivat moskeijoissaan.

Tätä vasten onkin siis suhtauduttavat skeptisesti siihen, mitä muslimijärjestöt sanovat. Suomen Islamilainen Neuvosto julkaisi nettisivuillaan kannanoton, tuomiten jyrkästi Turun puukotukset.

Mutta mitä konkreettista SINE tai muut islamilaiset yhdyskunnat ovat tehneet ääriajattelun kitkemiseksi? Kuinka monta jihadistia he ovat ilmiantaneet omasta porukastaan?

Viimeistään tässä vaiheessa, kun islamilainen terrorismi on rantautunut Suomeen, olisi kaikkien terrorismia vastustavien kansalaisten viimein alettava vaatia suomalaisilta ja Suomessa asuvilta muslimeilta konkreettisia toimia ääriajattelijoiden kitkemiseksi.

Tärkeintä on lähettää signaali jihadisteille, että he eivät ole tervetulleita Suomeen. Jos he tulevat, heidät ilmiannetaan välittömästi ja joko otetaan tiukkaan erityistarkkailuun, vangitaan tai lähetetään takaisin sinne mistä ovat tulleetkin.

Tämä on loistava tilaisuus kaikille Suomeen saapuneille maahanmuuttajille osoittaa olevansa väkivallattoman ja sivistyneen yhteiskunnan puolella. Nimenomaan teillä on parhaimmat mahdollisuudet paljastaa kaikki ääriajattelijat, koska hengailette eniten heidän seurassaan ja puhutte samoja kieliä. Jos tarvitsette esimerkiksi rahaa salakuvaamiseen tarvittavia kameroita varten, olen aika varma, että siihen löytyy paljon lahjoittajia.

Ei anneta pelolle valtaa, vaan otetaan tiukka linja terrorismia vastaan!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Juha Hämäläinen

Samaa vaatimusta olen esittänyt kaiken karvaisille mielenosoituksille, joista on jäänyt paha maku suuhun riehujien kautta.

Joukon yhteisvoiman pitää riittää luomaan turvallisuus myös ulkopuolisille ja yksityiselle omaisuudelle.

Kansalaispidätys lienee jopa laillinen keino toimia, jos sinivuokot eivät ehdi joka nurkkaan kytikselle.

Käyttäjän pahis kuva
Samuli Pahalahti

Supon uhka-arvio: Riskilistalla 350 henkilöä, innostuneet radikaali-islamilaisesta propagandasta:

"Suojelupoliisin terrorismin torjunnan kohdehenkilöitä on noin 350. Kohdehenkilöiden määrä on kasvanut varsinkin viime vuosina, ja vuodesta 2012 kohdehenkilöiden määrä on kasvanut noin 80 prosenttia."

"Supo uskoo kasvun jatkuva. Kohdehenkilöiden sidokset terroristiseen toimintaan ovat entistä suorempia ja vakavampia. Yhä suurempi osa heistä on myös joko osallistunut aseelliseen konfliktiin, ilmaissut halua osallistua aseelliseen toimintaan tai vastaanottanut terroristista koulutusta."

Siinäpä olisi heti monta yksilöä, jotka pitäisi eristää muusta yhteiskunnasta välittömästi joko vangitsemalla tai lähettämällä kotimaahansa.

Käyttäjän PirjoAnitaTolonen kuva
Pirjo Tolonen

En kyllä tiedä yhtäkään rauhallista ja demokraattista Islamilaista valtioo maailmassa. Tiedätkö sinä? Islam pitäisi kieltää Euroopassa, ja kertoa heille evankeliumia.

Toimituksen poiminnat