Samuli Pahalahti

Vasemmisto osoitti todellisen luonteensa Hampurissa

G20-kokouksen yhteydessä nähdyt mellakat eivät olleet sinänsä mikään yllätys. Niiden laajuus pääsi kuitenkin yllättämään jopa minut. Mielenosoittajat ottivat kadut täydellisesti haltuunsa, sytyttivät paikkoja tuleen, ryöstivät kauppoja ja hakkasivat eri mieltä olevia – ja tietty hyökkäsivät erittäin väkivaltaisesti poliiseja vastaan.

Itse olen jo pitkään varoitellut vasemmiston suunnasta tulevasta uhkasta sivistyneelle yhteiskunnalle. Tässä nähtiin taas loistava esimerkki siitä.

Vasemmisto harvemmin rakentaa uutta hyvinvointia. Sen sijaan se keskittyy tuhoamaan sitä. Joko mellakoimalla tai sitten sääntelemällä talouden surkeaan tilaan.

Erityisen pöyristyttäväksi tilanteen tekee se, että massamedia pyrkii jälleen kerran vähättelemään tilannetta. Jos mellakointi olisi tapahtunut minkä tahansa muun ryhmän toimesta (etenkään oikeistolaisten), se olisi ollut otsikoissa ja pysyisi siellä monta kuukautta eteenpäin. Nyt jutut ovat olleet yksittäisiä ja mitäänsanomattomia. Käytännössä vasemmisto julisti ja aloitti sodan, ja perinteinen media suhtautuu siihen kuin pienenä ja satunnaisena kahakointina.

Suomesta paikalle on lähtenyt ainakin vasemmistonuoria, joiden puheenjohtaja Henrik Jaakkola kommentoi nähneensä liiallista voimankäyttöä poliisin taholta. Kuitenkin jokainen, joka on katsellut videoita ja kuvia Hampurista, näkee hyvin selvästi miten alimitoitettua poliisin voimankäyttö on ollut. Se menetti jotakuinkin kokonaan kontrollinsa kaduilla.

Siksi onkin selvää, että Jaakkola on väkivaltaisten mellakoitsijoiden puolella vaatiessaan vapautta "mielenosoittamiseen" – ilman minkäänlaista myötätuntoa Hampurin asukkaita kohtaan, joiden kaupunki on joutunut järjettömän tuhoamisen kohteeksi.

Oikea suhtautuminen tilanteeseen olisi ollut vaatia lisää poliiseja kaduille ja kovempia otteita väkivaltaisia mellakoitsijoita kohtaan, jotta rauhanomaiset mielenosoittajat olisivat voineet osoittaa mieltään kaikessa rauhassa. Olisi myös ollut suotavaa, että nämä "rauhanomaiset mielenosoittajat" olisivat itse huolehtineet homman pysymisestä rauhallisena ja estäneet väkivaltaisen mellakoinnin. Koska mitään tällaista ei tehty, ei ole hankala ymmärtää, että väkivaltaiset mellakoitsijat ja "rauhanomaiset mielenosoittajat" ovat ihan samaa porukkaa ja samalla puolella.

Tästä voitaisiin ottaa oppia myös Suomessa ja julistaa Antifan kaltaiset järjestöt terroristijärjestöiksi, jollaisia ne kiistatta ovat. Myös vasemmistonuoret tulisi viimeistään nyt ottaa erityistarkkailuun, koska he ovat avoimesti osoittaneet olevansa väkivaltaisen ja tuhoavan mellakoinnin puolella.

Hyvän kontrastin tilanteelle tarjoaa suosittu valemedia Yle, joka yrittää ylläpitää vihaa äärioikeistoa kohtaan uutisoimalla Pohjoismaisesta vastarintaliikkeestä: "Ruotsin uusnatsit saivat paikan politiikan megatapahtumaan – hajottivat tieltään juutalaisten kansanmurhasta muistuttavan kenkäröykkiön".

Eli siis: Uusnatsit, joiden pahuudesta media on jauhanut jo kyllästymiseen asti, sotkevat jonkun kenkäkasan. Samaan aikaan äärivasemmistolaiset kylvävät täysin järjetöntä tuhoa ja väkivaltaa ympäri Hampuria.

Miten tässä enää voi olla kenellekään epäselvää siitä, ketkä ovatkaan niitä todellisia sivistyneen yhteiskunnan vihollisia?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

10Suosittele

10 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (29 kommenttia)

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Niin. Hampurissa noin 100 000 lähinnä vasemmistolaista osoitti mieltään G20-kokouksen vuoksi ja tätä mielenosoitusta käytti hyväkseen harjoittelumielessä muutama sata ammattihuligaania -

http://www.kaleva.fi/uutiset/ulkomaat/suomalainen-...

https://www.youtube.com/watch?v=ewaQgUJMxZo

Käyttäjän pahis kuva
Samuli Pahalahti

Jos kyseessä olisi ollut vain muutama sata huligaania, tuhon jäljet eivät todellakaan olisi olleet näin massiiviset. Paikalla olleet tuhannet poliisit olisivat voineet helposti niputtaa huligaanit ja kuljettaa heidät pois paikalta. Näin ei kuitenkaan tapahtunut, vaan viimeksi näkemieni tietojen mukaan yli 200 poliisia loukkaantui mellakoitsijoiden väkivaltaisten hyökkäysten ansiosta.

Loukkaantuneiden poliisien lisäksi mellakoitsijat sytyttivät lukuisia tulipaloja ympäri kaupunkia, ryöstivät ja pistivät paskaksi kauppoja, repivät katukivetyksiä ylös kasatakseen barrikadeja niistä ja heitellääkseen poliiseja niillä, vainosivat väkivaltaisesti toisinajattelijoita, jne.

Todellisuudessa siis aktiivisia mellakoitsijoita oli vähintään useita tuhansia. Sen lisäksi varmaan kymmenet tuhannet "rauhanomaiset" mielenosoittajat tukivat ja suojelivat heitä.

Niko Sillanpää

#1: Muutama sata ammattihuligaania mm. pahoinpitelivät kolmatta sataa poliisia? Melkoisia ninjoja.

Pekka Iiskonmaki

#1
Oliko ne ammattihuligaanit porvareita?

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Päivitetty tieto kertoo että yli 500 poliisia on loukkaantunut. Vieläkö Antikainen on samaa mieltä?

Käyttäjän JaakkoJuhaniOjaniemi kuva
Jaakko Ojaniemi

Kommunismia on kokeiltu yli 50 maassa ja kaikissa se on epäonnistunut. Viimeiset kommunismin rippeet ovat Pohjois-Koreassa, jossa kanssa kuolee nälkään ja eliitti elää yltäkylläisyydessä.

Media meuhkaa natseista ja rasisteista, mutta vasemmiston väkivaltaisuus ja sen yhteiskunnan kehityksen vastaisuudesta pyritään vaikenemaan. Kun median on haukuttava haukuttava persu päivässä, jotta on ja kuuluu ajan henkeen, niin näihin todellisiin uhkiin ei ole aikaa ja intoa sitten perehtyä.

Suurin yhteiskunnallinen uhka tulee vihervasemmiston äärilaidalta, joka on valmis laajempaankin väkivaltaan, kunhan vain tilaisuus tulee. Ja täämä sama vihervasemmisto tukee myös rajatonta maahanmuuttoa, joka tuo ja kylvää lisää terrorismin siemeniä joka maahan.

Niko Sillanpää

Sosialismi ylipäätään on teoreettisessa, älyllisessä ja empiirisessä haaksirikossa. Vaatii jonkinlaista mielenhäiriötä ajaa sosialismia vuonna 2017 huomioiden kuluneen 150 vuoden tapahtumat.

Käyttäjän pahis kuva
Samuli Pahalahti

Vaikka intellektuellin tason puolustus olisikin haaksirikossa, se ei poista käytännössä kovinkaan paljon tukea sosialismilta. Kognitiivinen dissonanssi ajaa usein porukan vielä fanaattisempaan puolustukseen, koska ihmismieli on aika huono myöntämään olleensa väärässä.

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #14

Sosialismin ruumista pitää kellumassa joidenkin taipumus pohjattoman naiiviin moraalimaailmankatsomukseen.

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Väkivaltainen mellakointi on useiden tuhansien mielenosoittajien elämäntapa ja kesätapahtuma, johon treenataan ja valmistaudutaan. Tuhoamisen kohteena ovat erityisesti vasemmisto-, vaihtoehto- ja vähemmistöhenkiset pienyritykset.

Katso mielenosoittajien mainosjuliste:

”G20 Hamburg 2017
a shocking summit
at the harbour city
WELCOME
TO HELL
6-8 July International Days of Action
don’t let capitalism get you down
06 July - anticapitalist demo
07 July - blockades & harbour action
08 July – mass demo
LIVE RESISTANCE – JOIN THE BLACK BLOG”

Lähde Kalle S., https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1588197114...

Niko Sillanpää

Juu, mitään uuttahan tässä varsinaisesti ei ole, mm. Hampurissa ja Berliinissä on jokavuotiset vappumellakat, joita toimittajat ja vasemmistotoimijat aivan vastaavasti valkopesevät ja paremminselittävät.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Uudet luvut "186 Festnahmen, 476 verletzte Polizisten". Melko ammattilaisia kun kohta kaikki on napattu kiinni ja ovat onnistuneet pahoinpitelemään silti pari poliisia mieheen. Poliiseja oli paikalla siis reilu 20 000 joka nyt ei ole juuri mitään.

Saksan otsikon äärivasemmiston silmittömästä, brutaalista väkivallasta ovat tietysti liioittelua koska kuka paikallisiin demareihin luottaa (osavaltion Grote, maan Gabriel) koska Suomessa tiedetään paremmin kyseessä olleen pieni kahakka.

Käyttäjän OulaLintula kuva
Oula Lintula

Mitä ne poliisin kovat otteet ovat olleet? Käsittääkseni poliisi ei ole edes ampunut kovilla ketään kohti.

Pekka Iiskonmaki

Vasemmiston riehuminen ja terrori on jatkuvasti lisääntynyt. Uhka on todellinen jo Suomessakin.

On Kiakkovierasta ja kuokkavierasta. Kaikki ne ovat vasemmiston organisoimaa anarkistista terroria.

Vasemmistolaiseen terroriin sortui Venäjä ja Suomi aikoinaan.

Onko noista ajoista opittu mitään?

Käyttäjän ToniVoutilainen kuva
Toni Voutilainen

Kysynpähän vaan miksi ei vaadita jlkisesti Li Andersonia irtisanoutumaan Antifasta, hänellä on kuitenkin ollut teipattuna mm läppäriin Antifa tarroja ja kannatuslauseita.

Jos Halla-aholla olisi samanlaisia tarroja ollut vaikka 20 vuotta sitten niin häntä varmasti vaadittaisiin irtisanoutumaan väkivallasta.

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen

Herroille Niko ja Samuli haluasin kommentoida sen verran, että sosialistiset toimintatavat ovat mahdollistaneet kouluttautumisen ja terveydenhuollon köyhemmille kansalaisille ilman velkavankeutta, toisin kuten kapitalismin ihmemaassa Yhdysvalloissa. Myös Caruna, se firma joka vastaa televisiolähetyksistä ja melkein koko Suomen kaivosteollisuus kertovat miten hyvin kapitalismi ja yksityistaminen yhteiskunnalle toimii.
Protip: ei toimi.

Kommunismi on kuitenkin eri asia kuin sosialismi, nämä hampurissa riehuvat anarkistit ovat melkein kaikki kommareita.

Itse kannatan kapitalismilla rahoitettua sosialismia, joka pohjoismaissa tällä hetkellä on. Itselleni se tarkoittaa sitä, että kunhan luonnonvarat, koulutus, terveydenhuolto ja infra ovat valtion omistuksessa, saa kapitalismi hoitaa loput. Ei me turhaan keikuta maailman parhaimpien asumispaikkalistojen kärjessä.

Tämä vaatii kuitenkin herkkää tasapainoa, joka kusee tällä hetkellä pahasti.

S Ander

Uutisoiduissa saksan mielenosoituksista jotka levinneet mellakoiksi olevien mellakoitsijat sekä erään kommentoijan esiinottama kuokka/kiekkovieraat ovat kaikki anarkisteja.

Anarkistit ja kommunistit ovat ihan eri porukkaa, anarkistit on tosi sekalainen joukko jolla huonot keinot, kuten näemme tehdä isoa pysyvää muutosta, pelkkää riehumista.

Itse en ole kuin piraattipuoleen (rivi)jäsen joskus kauan sitten ollut kuten blogistikin ja mielenkiinnosta kysyn lähditkö itse vai potkittiinko sinut pois Samuli? Tämän blogin perusteella olisit ihan hyvin voinut olla piraateissa jotka hyvin läheisiä liberaapuolueen kanssa.

Tuntemani kommunistit joihin voin varmaan itsenikin lukea(tosin en ole nettikommentointia enemmän politiikassa mukana) ei ole MITÄÄN kiinnostusta osallistua järjettömään sekasortoon, tosin henkilökohtaisesti pidän anarkisteja hyödyllisinä idiootteina mutta en usko että vasemmistoliitossa tai kommunisteissa ole mitään suurta suunnitelmaa jossa anarkisteja käytetään hyödyksi, kuten jotkut hörhöt epäilevät esim Li Anderssonia(joka EI ole minulle sukua) tai Dan Koivulaaksoa suuresta salaliitosta.

Käyttäjän ToniVoutilainen kuva
Toni Voutilainen

Kyllä nyt Herra itse keksi salaliitot. Eikö sinusta ole kaksinaismoralismia että Jussi Halla-ahoa vaaditaan viikoittain irtisanoutumaan erillaisista ikävistä asioista, mutta taasen vihervasemmiston johtoa ei? Vaikka olisi todistettavissa että he näitä järjestö kannattavat?

Omasta mielestäni kenekään ei tarvitsisi sanoutua irti mistään minkä kanssa ei ole todellisuudessa varmaankaan mitään tekemistä. Halusin osoittaa että kaksinaismoralismi on taas varsin hurjaa. Voi sitä kohua jos Halla-Ahon läppärissä oli jotain vastaavaa, mutta Li on ihana ihminen ja Jussi on saatana.

https://i.imgur.com/kEhZtJ2.jpg

http://i.imgur.com/EH4GlF2.jpg

http://i.imgur.com/d0Da1zA.jpg

S Ander Vastaus kommenttiin #29

Li:tä ei ole tuomittu kiihottamisesta kansanryhmää vastaan toisinkuin Jussi Halla Ahoa.

Kaksinaismoralismi on kaikkien ongelma, itsekin olen siihen joskus syyllistynyt tosin se on täysin inhimillistä varsinkin jos asiat joista puhutaan menee hermoon.

Hyvä asia kaksinaismoralismi ei ole tosin ei siitä ihmiset lähiaikoina ole pääsemässä oli yhteiskuntajärjestelmä millainen tahansa.

Käyttäjän OulaLintula kuva
Oula Lintula Vastaus kommenttiin #30

"Li:tä ei ole tuomittu kiihottamisesta kansanryhmää vastaan toisinkuin Jussi Halla Ahoa."

No se nyt oli poliittinen tuomio ja ihmisoikeuksia nimellisesti tunnustavalle yhteiskunnalle häpeä.

Käyttäjän pahis kuva
Samuli Pahalahti

"Itse en ole kuin piraattipuoleen (rivi)jäsen joskus kauan sitten ollut kuten blogistikin ja mielenkiinnosta kysyn lähditkö itse vai potkittiinko sinut pois Samuli? Tämän blogin perusteella olisit ihan hyvin voinut olla piraateissa jotka hyvin läheisiä liberaapuolueen kanssa."

Lähdin pois kun puolue lakkasi puolustamasta piratismia ja keskittyi kaikenlaiseen hömppään.

Käyttäjän OulaLintula kuva
Oula Lintula Vastaus kommenttiin #33

Välillä sanotaan, että vihreät on kokoomuksen puisto-osasto.

Ikäväkseni totean samassa hengessä, että välillä näyttää siltä, kuin piraatit haluaisivat olla vasemmistoliiton it-tuki.

Niko Sillanpää

#23: Sosialistisissa maissa terveydenhuolto oli kategorisesti huonompi verrattuna kapitalistisiin länsimaihin, eli selvästikään sosialismi ei tuota parempaa terveydenhuoltoa. Toki tasavertaistavaa terveydenhuoltopalvelua se tuotti, eli puolue-eliittiä lukuunottamatta kaikki muut saivat yhtä surkeatasoisen hoidon.

Sosiaalivakuutukset eivät vaadi sosialistista järjestelmää tai edes sosialistista ajattelua, ne ovat vakuutuksia siinä missä muutkin vakuutukset. Kieltämättä sosialistista ajattelua tarvitaan, jos halutaan saattaa valtiojohtoisesti (= pakolla) vakuutuksen piiriin ne, jotka ovat markkinaehtoisesti vakuutuskelvottomia (= eivät pysty maksamaan vakuutusmaksuja). Myös terveydenhuollon tuottaminen (pääasiassa) julkisena palvelutuotantona on kiistatta sosialistinen ajatus. Ensimmäinen tällainen järjestelmä oli Attleen NHS, jonka taustalla tosin on enemmänkin brittiläisen tradition sosialismi (esim. Ruskin ym. "kristilliset sosialistit") kuin Marx, Engels ja Lenin.

Yhdysvalloissakin peruskoulutukseenkin on julkinen vaihtoehto, samoin yliopistokoulutukseen. Tietty kaikki eivät pääse yliopistoon, mutta ei kaikilla ole edellytyksiäkään akateemisiin opintoihin.

Caruna on huono esimerkki kapitalismia/markkinataloutta vastaan, koska se toimii valtion intervention saattamana ja sen mandaatilla hyvin rajoitetuissa markkinaolosuhteissa. Nykyisen kaivoslain ongelma taas on, että maiden omistaja (valtio) ei selvästikään osaa hinnoitella oikein eikä hinta määräydy markkinaehtoisesti. Kaivoslaki on toki fiasko, ei siinä mitään epäselvää ole. Uusiutumattomat luonnonvarat selvästikin ainakin tällä hetkellä kannattaa kansallistaa, koska niiden hinnan määräytyminen on em. tavalla vaiheessa.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Vasemmiston väkivalta nyt vaan on erilaista, eli raaempaa mutta tottukaa siihen.

S Ander

Taitaa Saksassa ja Suomen itsenäisyysjuhlien mellakoissa anarkistit poliiseja ja hevosia pahoinpidelleet eikä vasemmisto.

Ainoa vasemmistolainen(joksi kommunistit luokitellaan) joka on jotain väkivaltaiseksi tulkittavaa tehnyt tietääkseni muutaman vuoden sisällä taitaa olla Suomen kommunistisen nuorten liiton jäsen joka heitti valtiovarainministeri Stubbin päälle sokerilitkua. Joku voisi sanoa että Stubb syrjäytettiin sen takia mutta eiköhän syy ollut muidenkin kuin puolueen ulkopuolisten tyytymättömyys häneen joka kulminoitu sokerilitkun heitossa.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Ääripäät ovat yhteiskunnan vihollisia. Aattesta riippumatta. Globalisaatio ja vientiteollisuus otti tällä kertaa niitä päähän.

Tosin noiden mielenosoittajien kunniaksi on sanottava että vain pieni osa syyllistyi pahantekoon. Niille asiaan syyllistymättömille se oikeus sallittakoon. Ikävähän olisi maailma jossa kansalaisilla ei olisi oikeutta osoittaa mieltään.

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson

Niinpä. Nykyisen vasemmiston esikuva NSDAP harrasti tällaisia kekkereeitä myös (Kristalliyö), myöhemmin kun olivat päässeet valtaan homma kasvoi vakavaksi (Bergen-Belsen, Gulagit, Auschwitz). Ehkä tällaiset ovat nykyisen vasemmistonkin haaveissa?

Petteri Hiienkoski

Pertti Rönkkö:

"Saksan poliisien ammattiliiton pj Wendt vaatii Hampurin politiikkaa tilille mellakoista. Hänen mukaansa kaupungin punavihreä politiikka on "hellinyt rikollista, vasemmistolaista joukkoa" vasemmistoautonomien lähes omaksi valtiokseen tehneessä Schanzen kaupunginosassa. Wendt vaatii pormestari Olof Scholzia (sd) ottamaan vastuun tilanteesta ja eroamaan.", Pertti Rönkkö jatkaa.

"Saksalaiset ja eurooppalaiset äärivasemmistolaiset suunnittelivat Hampurin väkivaltaa elokuusta 2016 lähtien, sanoo politiikan ääri-ilmiöitä tutkiva professori Klaus Schroeder Berliinin vapaasta yliopistosta. Äärivasemmistolaisten vihollisia ovat kapitalismi ja valtio, jota edustaa katutasolla poliisi. Tavoitteena on kommunismi. Schroeder sälyttää osavastuun tapahtuneesta vasemmistopuolue Linkelle ja vihreille. Saksan perustuslakipoliisin mukaan maassa on yli 28 000 vasemmistoradikaalia. Heistä yli 8000 luokitellaan väkivaltaisiksi. Schroederin mukaan vasemmistoradikaalit saavat nuoria mukaan joukkoihinsa mm. vanhempien vihanlietsojien avulla."

(http://beta.oikeamedia.com/o1-27943)

Toimituksen poiminnat