Samuli Pahalahti

Väkivaltainen mellakointi laskee elämänlaatua

Kiitos Trumpin, Ruotsin maahanmuuttopolitiikka nousi sopivasti uutisotsikoihin ennen viimeöistä väkivaltaista mellakointia. Normaalisti suomalaisessa mediassa vaietaan lähes täysin Ruotsin ongelmista maahanmuuttajien integroinnissa, mutta nyt jopa Yle uutisoi asiasta.

Mellakointi sai alkunsa Rinkebyssä poliisin pidättäessä etsintäkuulutetun henkilön metroasemalla. Tämä sai paikalliset ihmiset raivostumaan niin pahasti, että he alkoivat kivittämään poliiseja, jotka joutuivat ampumaan päästäkseen pakoon. Poliisin karattua paikalta, alkoi porukka sytyttelemään autoja palamaan ja ryöstämään kauppoja.

Sen Yle jättää tietenkin kertomatta, että asukkaat Rinkebyssä koostuvat hyvin suurelta osin maahanmuuttajista. On erittäin epätodennäköistä, että mellakoitsijoiden joukossa olisi ollut yhtäkään etnisesti ruotsalaista mukana.

Tämä onkin mainio esimerkki siitä, miksi itse olen maahanmuuttokriittinen. Tottakai ihmisillä on erilaisia preferenssejä oman elinympäristönsä suhteen, mutta henkilökohtaisesti en pitäisi tippaakaan sellaisesta menosta jota Rinkebyssä koettiin. Omaa elämänlaatuani laskisi radikaalisti naapurustossa tapahtuva autojen polttaminen, kauppojen ryöstely ja poliisien kivittäminen.

Itse arvostan erittäin paljon sellaista elinympäristöä, jossa kuka tahansa voi liikkua missä tahansa julkisella paikalla mihin tahansa kellonaikaan ilman pelkoa väkivallasta, ryöstöstä tai raiskauksesta. En pidä mitenkään kohtuuttomana vaatimuksena sitä, että koko maa olisi tällaista aluetta.

Ruotsissa tilanne on päässyt monella alueella niin pahaksi, ettei poliisilla ole enää juuri mitään valtaa niillä. Esimerkiksi viimeöisen mellakan aikana ei ilmeisesti pidätetty yhtäkään henkilöä. En nyt löytänyt äkkiseltään tietoa, onko poliisi tehnyt pidätyksiä tämän päivän aikana, mutta tuskinpa on. Se ei yksinkertaisesti kykene sellaiseen. Ruotsin valtio on menettänyt valtansa näillä alueilla.

Tällaisesta elämänlaadun laskusta kaikensorttiset maahanmuuttokriitikot ovat varoitelleet jo vuosikausia. Sen ei pitäisi tulla yllätyksenä enää kenellekään. Mutta jostain kumman syystä poliitikot ja perinteinen media eivät vieläkään usko sen tapahtuneen. Esimerkiksi Alex Stubb luulee Ruotsin olevan ihan mahtava paikka.

Karu fakta on, että suurten maahanmuuttajamäärien integrointi onnistuneesti yhteiskuntaan on melkolailla mahdotonta. Ruotsi on epäonnistunut siinä pahasti ja tulee maksamaan siitä erittäin suuren hinnan lähivuosina.

Voittajia ei juurikaan ole. Ruotsin alkuperäisväestön elinolosuhteet huonontuvat, kun ryöstöjen ja raiskausten pelossa ulkonaliikkuminen hankaloituu, auto saattaa palaa milloin vain ja peruspalvelut heikentyvät koska kaikki resurssit keskitetään maahanmuuttajiin. Ja kaikesta tästä tulee tietenkin iso lasku, mikä näkyy veroprosentissa. Maahanmuuttajat luulevat pääsevänsä vauraaseen ja vakaaseen yhteiskuntaan elämään hyvää elämää, mutta päätyvätkin pahimmillaan samanlaisen kaaoksen keskelle mitä lähtivät pakoon.

Kuinka kauan tämä meininki voi jatkua?

Ja kuinka kauan suomalaiset poliitikot ja media kehtaavat valehdella, että Ruotsissa menee hyvin?

Jos joku ei usko, että Ruotsin maahanmuuttopolitiikka laskee elintasoa ja elämänlaatua, ehdotan sen testaamista käytännössä: menkää vaikka viikoksi lomalle Rinkebyhyn tai Malmöön. Koittakaa tutustua paikalliseen elämänmenoon, shoppailkaa ostarilla, käykää ravintoloissa, lenkkeilkää kaikkialla. Myös illalla, ei ainoastaan keskellä päivää. Ja kamera mukaan, jotta saatte kuvattua kokemuksenne.

Ennustan, että tuollainen kokeilu ei tule päättymään hyvin.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

13Suosittele

13 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

Silti sadattuhannet tai jopa miljoonat ruotsalaiset asuvat Göteborgin, Tukholman ja Malmön lähiöissä eivätkä ole lähdössä minnekään vaikka Ruotsi on vapaa maa ja pikkukunnissa ois halvalla asuntoja tarjolla?

Tai ehkä sittenkin kyseisissä lähiöissä elämänlaatu ei sittenkään ole niin huono kuin landella tai jossain böndellä.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Lieneekö siinä epäselvyyttä, että Ruotsin maahanmuuttajalähiöt ovat ongelmissa, kuten ne ovat kaikkialla muuallakin maailmalla. Landella tai böndellä ei toki tätä asiaa voi havaita eikä maaseutu ole sinänsä liittyvä asiaan lainkaan.

Suomi on taas puolestaan hyvinkin epämieluinen lande tai bönde sinäsnsä, ja kaikkein halutuimmat matkakohteet ovat kai suunnalla Britannia euroopassa ja USA valtameren toisella puolen.

Australia ja Kanada ovat jo toki sulkeneet ovensa.

Käyttäjän TimoOrava kuva
Timo Orava

Taitaa tosiaan olla niin, että nämä ihan oikeat koneinsinöörit suuntaavat Britanniaan, Saksaan ja jenkkeihin. Sosiaalitukia hamuavat elintasosurffarit sen sijaan hakeutuvat meistä katsoen lännessä sijaitsevaan Pohjoiseen Kalifaattiin tai muihin 'hyvinvointivaltioihin'.

Käyttäjän TimoOrava kuva
Timo Orava

Rinkebyn asukkaista 9 prosenttia on kantaruotsalaisia, loput ovat ensimmäisen tai toisen polven maahanmuuttajia. Eli 'white flight' on jo ollutta ja mennyttä kyseisen lähiön kohdalla. Ei kukaan ole väittänytkään, että koko Göteborg/Tukholma/Malmö olisi lähiöjengien valloittama.

Käyttäjän pahis kuva
Samuli Pahalahti

Käsittääkseni ympäri Ruotsia, myös pienemmissä kunnissa, on huutava pula asunnoista. Tämä johtuu siitä, että maahanmuuttajia on sijoitettu jotakuinkin kaikkialle.

Jaakko Häkkinen

Jiri, noissa ongelmalähiöissä ei juurikaan asu etnisiä ruotsalaisia. Juuri eriytyminenhän on ongelma. Rinkebyn asukkaista 90 % on maahanmuuttajataustaisia, pääasiassa arabimaista. Kantaruotsalaiset muuttavat pois (eri lähiöihin) siinä vaiheessa kun heitä ja heidän lakejaan halveksivia sharia-muslimeja on liikaa naapurustossa.

Se, että yksi lähiö on vielä hallinnassa, ei tarkoita, että kaikki lähiöt ovat vielä hallinnassa.

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

Kyllähän myös ensimmäisen, toisen ja kolmannen sukupolven ruotsalaiset voivat muuttaa pois kyseisistä lähiöistä, jos kokisivat elämänsä laadun paremmaksi jossain muualla Ruotsissa. Miksi ensimmäisen, toisen ja kolmannen sukupolven ruotsalaiset eivät kärsisi riehuvista nuorisojoukoista?

Tai sitten kyseisissä lähiöissä on sen verran hyvät palvelut ja vielä vajaassa puolessa tunnissa tunnelbanalla pääsee kaupungin keskustaan, että pieni häiriökäyttäytyäminen ei haittaa. Tai tilastoja kun katselee, niin ei landella eläminen sen turvallisempaa ole. Böndellä sitä vasta sattuu ja tapahtuukin.

Käyttäjän TimoOrava kuva
Timo Orava

Viitsisikö blogisti jakaa tietojensa lähteen meille? Muutoin nämäkin tiedot kuitataan MV-valheina tai mutuiluna..

Käyttäjän pahis kuva
Samuli Pahalahti

En yleensä jaksa kerätä mitään kovin isoja lähdelistoja, koska kukaan ei kuitenkaan lue niitä.

Tämänkin kirjoituksen tarkoituksena on lähinnä vain pistää oma mielipiteeni muistiin, jotta voin joko sanoa tulevaisuudessa, että "mitäs minä sanoin" tai sitten korjata käsitystäni yhteiskunnan toiminnasta mikäli olen väärässä.

Eihän kukaan suvaitsevainen tietenkään muuta näkemyksiään minun kirjoitteluni perusteella – ei, vaikka millaiset lähdeluettelot tekisin.

Käyttäjän SinikkaHammari kuva
Sinikka Hammari

On järjen vastaista, että suvaitsevaisuuden nimissä suljetaan silmät ongelmilta tai jopa kielletään niiden olemassaolo, vaikka olisi kuinka paljon faktaa tahansa silmien edessä. Täällä on nyt kirjoitettu ainakin yksi muukin blogi Ruotsin maahanmuuttotilanteesta ja olen lukenut useita artikkeleita ja katsonut monia videoita asian tiimoilta ja ongelma on kyllä ilmiselvä. Eikä se poistu, vaikka mikä stubb katsoisi Ruotsiin päin vaaleanpunaisilla silmälaseilla. Minäkin haluaisin uskoa, ettei ongelmia ole mutta tosiasiat puhuvat toista. Mahtaako suvaitsevaisuuden takana olla pelko, pelko tunnustaa tosiasiat? (Tämä on kysymys, ei väite.)

Jaakko Häkkinen

Täällä pätkiä Horowitzin dokumentista. Pekkakin voi itse todistaa, miten muslimit hyökkäävät kuvausryhmän kimppuun kirkkaassa päivänvalossa - Rinkeby on "heidän aluettaan", ja he edellyttävät ruotsalaistenkin siellä sopeutuvan muslimisääntöihin.
https://www.youtube.com/watch?v=388GqeNODhc

Onneksi Ruotsin munaton poliisi alkaa vihdoinkin yrittää pitää järjestystä yllä ongelmalähiöissä - aika monta ammuskelua ja ruumista se taitaa kuitenkin vaatia, ennen kuin mamurikolliset saadaan kunnioittamaan esivaltaa ja maan lakeja.

Muutkin reportteriryhmät ovat kokeneet vastaavaa:
https://www.youtube.com/watch?v=XcjcpKY0hpo

Nämä maahantunkeutujat kuvittelevat omistavansa paikan! Siinä olisi jo armeijalle töitä, koska valtion suvereniteetti omalla alueellaan on uhattuna.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Merkittävä ero Suomen ja Ruotsin välillä on nimenomaisesti se, kuinka kansalaiset suhtautuvat poliisin toimenpiteisiin.

Ruotsalaisen poliisin ottaessa kiinni etsintäkuulutettua henkilöä, tämän hengenheimolaiset yrittävät vapauttaa hänet väkivalloin ja estävät poliisin toimintaa mellakoimalla, ryöstelemällä ja polttamalla puoli lähiötä.

Suomalaisen poliisin tarkastaessa ulkomaalaiselta vaikuttavan henkilön henkilötiedot Helsingissä asiasta laaditaan kritisoiva facebook-kirjoitus.

Pysyköön tämä suuri ja merkittävä ero jatkossakin samankaltaisena.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset