Katupartiointi olisi voinut pelastaa Puotilassa tapetun vanhuksen hengen

Suvaitsevaiston mielestä Soldiers of Odin ja vastaavat katupartiot ovat vähintäänkin turhia ja mahdollisesti jopa haitallisia.

Katupartioita vastaan on kampanjoitu mediassa jo pitkään ja muutama vuosi sitten antirasistinen Varisryhmä pyrki jopa estämään partiointia hyökkäämällä väkivaltaisesti erään partion kimppuun.

Muusikko Paleface hoiti oman osansa ja teki aiheesta biisiin Emme suostu pelkäämään.

Mutta videolle oli kuitenkin eksynyt eräs maahanmuuttaja, joka vangittiin äskettäin epäiltynä suomalaisen vanhuksen taposta Puotilassa.

Maahanmuuttokriittisten ja katupartioita kannattavien ihmisten mielestä partiointi on tarpeellista nimenomaan siksi, koska maahanmuuttajien mukana on tullut huomattava määrä väkivaltaan ja muuhun rikollisuuteen taipuvaista porukkaa. Tästä aiheutuu niin suuri riski, että katupartiointi on tarpeellista, koska poliisilla ei ole tarpeeksi resursseja pitää tilannetta hallinnassa. Mikäli Puotilan tappo on mennyt niin kuin tähän mennessä on uutisoitu, kyseessä on osuva esimerkki tämän riskin realisoitumisesta.

Jos Puotilassa olisi ollut katupartio sopivasti paikalla, on hyvinkin mahdollista, että kuolleen vanhuksen henki olisi säilynyt. Ehkä partio ei olisi uskaltanut tai kyennyt estämään tapausta ja uhri olisi silti saanut puukosta, mutta ainakin apua olisi hälytetty välittömästi paikalle.

Emme suostu pelkäämään -biisi on siis varsin epäonnistunut. Puotilan tappo on hyvä esimerkki siitä, että tavallisilla suomalaisilla on syytä pelätä väkivaltaisia maahanmuuttajia ja katupartiointi olisi yksi toimiva keino lieventää näitä pelkoja.

Itse toki preferoin sitä, että poliisilla olisi tarpeeksi resursseja seurata tilannetta ja puuttua siihen tarpeen vaatiessa, mutta mikäli niin ei tapahdu, katupartiointi on ihan pätevä kakkosvaihtoehto. Nykytilanteessa on aika turha lietsoa vihaa partiointia kohtaan, kun sille on selkeästi ihan oikeaa tarvetta.

Paleface ei itse joko ymmärrä tai esittää ymmärtämätöntä asian suhteen.

"Todella ikävää, harmillista ja surullinen case. Tuomitsen yksiselitteisesti kaiken väkivallan. Suomessa on aivan liikaa väkivallantekoja, räppäri Paleface sanoo Ilta-Sanomille viitaten hänen musiikkivideollaan esiintyvään mieheen."Ilta-Sanomat

Myös katupartioita kannattavien ihmisten mielestä Suomessa on liikaa väkivallantekoja ja niitä on pyritty nimenomaan partioiden avulla vähentämään. Jos se ei ole Palefacen ja muiden suvaitsevaisten mielestä hyvä keino, niin mikä sitten on?

pahis
Sitoutumaton Uusikaupunki

Taleblaiseen antifragilismiin ja julkisen valinnan teoriaan nojaava voluntaristi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu