Samuli Pahalahti

Katupartiointi olisi voinut pelastaa Puotilassa tapetun vanhuksen hengen

Suvaitsevaiston mielestä Soldiers of Odin ja vastaavat katupartiot ovat vähintäänkin turhia ja mahdollisesti jopa haitallisia.

Katupartioita vastaan on kampanjoitu mediassa jo pitkään ja muutama vuosi sitten antirasistinen Varisryhmä pyrki jopa estämään partiointia hyökkäämällä väkivaltaisesti erään partion kimppuun.

Muusikko Paleface hoiti oman osansa ja teki aiheesta biisiin Emme suostu pelkäämään.

Mutta videolle oli kuitenkin eksynyt eräs maahanmuuttaja, joka vangittiin äskettäin epäiltynä suomalaisen vanhuksen taposta Puotilassa.

Maahanmuuttokriittisten ja katupartioita kannattavien ihmisten mielestä partiointi on tarpeellista nimenomaan siksi, koska maahanmuuttajien mukana on tullut huomattava määrä väkivaltaan ja muuhun rikollisuuteen taipuvaista porukkaa. Tästä aiheutuu niin suuri riski, että katupartiointi on tarpeellista, koska poliisilla ei ole tarpeeksi resursseja pitää tilannetta hallinnassa. Mikäli Puotilan tappo on mennyt niin kuin tähän mennessä on uutisoitu, kyseessä on osuva esimerkki tämän riskin realisoitumisesta.

Jos Puotilassa olisi ollut katupartio sopivasti paikalla, on hyvinkin mahdollista, että kuolleen vanhuksen henki olisi säilynyt. Ehkä partio ei olisi uskaltanut tai kyennyt estämään tapausta ja uhri olisi silti saanut puukosta, mutta ainakin apua olisi hälytetty välittömästi paikalle.

Emme suostu pelkäämään -biisi on siis varsin epäonnistunut. Puotilan tappo on hyvä esimerkki siitä, että tavallisilla suomalaisilla on syytä pelätä väkivaltaisia maahanmuuttajia ja katupartiointi olisi yksi toimiva keino lieventää näitä pelkoja.

Itse toki preferoin sitä, että poliisilla olisi tarpeeksi resursseja seurata tilannetta ja puuttua siihen tarpeen vaatiessa, mutta mikäli niin ei tapahdu, katupartiointi on ihan pätevä kakkosvaihtoehto. Nykytilanteessa on aika turha lietsoa vihaa partiointia kohtaan, kun sille on selkeästi ihan oikeaa tarvetta.

Paleface ei itse joko ymmärrä tai esittää ymmärtämätöntä asian suhteen.

"Todella ikävää, harmillista ja surullinen case. Tuomitsen yksiselitteisesti kaiken väkivallan. Suomessa on aivan liikaa väkivallantekoja, räppäri Paleface sanoo Ilta-Sanomille viitaten hänen musiikkivideollaan esiintyvään mieheen." - Ilta-Sanomat

Myös katupartioita kannattavien ihmisten mielestä Suomessa on liikaa väkivallantekoja ja niitä on pyritty nimenomaan partioiden avulla vähentämään. Jos se ei ole Palefacen ja muiden suvaitsevaisten mielestä hyvä keino, niin mikä sitten on?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (28 kommenttia)

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen

Palefacelta haluaisin kysyä, että eikö ole pelottavaa tajuta, että teki musavideota tappajan kanssa?

Emme suostu pelkäämään. Tarkoittaako se, etteivät suostu pelkäämään omiaan?

Käyttäjän pahis kuva
Samuli Pahalahti

Noh, tuohon on kyllä Palefacen puolustukseksi sanottava, ettei kyseinen mies ollut vielä tappanut ketään videon tekemisen aikaan.

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen

Totta, mutta miehellä on täytynyt olla jo jonkinlainen potentiaali tappaa videontekohetkellä. Ei kukaan muutu puhtaasta pulmusesta vanhustenpuukottajaksi parissa kuukaudessa. Eli eikö Palea puistata ajatus, että oli tekemisissä tappoon valmiin tyypin kanssa?

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino Vastaus kommenttiin #3

Jokaisella oikeastaan on jonkinlainen potentiaali tappaa.

Mitä sitten tehdään?

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen Vastaus kommenttiin #4

Sinäkö olet valmis puukottamaan vanhuksen hengiltä?

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino Vastaus kommenttiin #5

Epäilen jokaisessa olevan potentiaalia siihen.

Mitä sitten tehdään?

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen Vastaus kommenttiin #6

Huh huh. Itse en ainakaan voisi missään tilanteessa sellaista tehdä. Järki ja tunne estäisivät sen.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino Vastaus kommenttiin #8

En usko tuohon,mutta saat toki noin uskoa.

Vastaatko vielä siihen kysymykseen,että mitä sitten?

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen Vastaus kommenttiin #10

Mitä sitten tehtäisiin jos kellään ei olisi mitään järjellisiä tai tunteellisia estoja tappaa ketä vain?

Absurdia, mutta kai sellaisessa tilanteessa kaikkien tulisi olla jatkuvasti varautunut siihen, että kuka vain voi tulla tappamaan.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino Vastaus kommenttiin #11

No sellaistahan yhteiskuntaa moni toivoo.

Kysyn nyt sinulta ratkaisua..miten tehdään yhteiskunta mielestäsi tarpeeksi turvalliseksi ettei sinun tarvitse olla jatkuvasti varautunut?

Pidätetäänkö kaikki epäilyttävät tai sinusta poikkeavat jotka ovat kaikki potentiaalisia murhaajia? Aletaanko tekemään psykologisia testejä ala-asteelta lähtien lapsille siitä kuka mahdollisesti voisi olla se potentiaalinen ja vaikka teloitetaan kaikki yhdessä hänet,koska me muut ei oltaisi niitä potentiaalisia raakalaisia? Kerro vähän ratkaisuita.

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen Vastaus kommenttiin #13

Minkähän ihmeen takia viet asiaa yhä kauemmaksi alkuperäisestä asiasta. En jaksa sitä rataa.

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen Vastaus kommenttiin #8

Onko Tuomas vannonut sotilasvalaa, vai oletko sivari vai peräti totaali eli tosimies?

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen Vastaus kommenttiin #18

En muista sotilasvalassa puhutun mitään puolustuskyvyttömän vanhuksen puukottamisesta. Oletteko käsittäneet väärin jotain?

Marko Parkkola

"Tuomitsen yksiselitteisesti kaiken väkivallan."

Niinhän me kaikki...

Käyttäjän FArra kuva
Fredrik Arra

Minä en tuomitse aivan kaikkea väkivaltaa, mutta jokseenkin kaiken laittoman väkivallan. Voin silti myös ajatella kuvitteellisia tilanteita, joissa laki on niin suuressa moraalisessa ristiriidassa näkemysteni kanssa, että olisin omasta moraalisesta näkökulmastani katsoen oikeutettu eri asteista väkivaltaa, jopa äärimmäistä väkivaltaa, käyttäen vastustamaan jotakin sinsänsä lainmukaista toimintaa.

Yritän tuoda esille sitä, että tällaiset tuomitsemiset ovat paitsi oman moraalikilven kiillotusta ja pelokasta konformistista populismia myös pinnallista roskaa, jolla ei sanota mitään järkevää.

Marko Parkkola

Juuri näin. Kaikki toistelevat papukaijana tuota, mutta eivät sitä tarkoita, jos asiaa tulkitaan aivan sanasta sanaan.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Mun mielestä toi biisi on hyvä ja hauska.

Minäkin olin kerran kaupan kassalla Juha Valjakkalan kanssa, luojan kiitos mua ei oo pidätetty(vielä).

Jotenkin sen arvasi, että jos joku murhamies tai rikollinen on sattunut kävelemäänkin jonkun vasemmistolaisen tai Odinia vastustavien vierellä, niin eiköhän siitä blogin saa aikaiseksi.

Jotenkin tuntuu naurettavalta, voisi jopa sanoa säälittävää.

Käyttäjän pahis kuva
Samuli Pahalahti

Taisi mennä kirjoituksen pointti vähän ohi. Itse en syyllistä ketään siitä, jos on sattunut samaan kuvaan väärän henkilön kanssa. Niin voi tosiaankin käydä kenelle tahansa.

Mutta biisin sanoma tästä kyllä kärsii ja pahasti. Katupartioita ei oikein voi pitää suurena uhkana niin kauan kuin järjetöntä väkivaltaa tapahtuu kaduilla. Jotenkin siihen pitäisi puuttua. Jos suvaitsevaisto ei halua pistää rajoja kiinni, niin sitten on joko sallittava katupartiointi tai lisättävä reilusti poliisin resursseja. Vai tuleeko muita vaihtoehtoja mieleen?

Käyttäjän Haikki kuva
Heikki Turunen

Jos ja jos.

Odinit ovat tähän mennessä lähinnä päivitelleet sivuilleen yläosattomien bodariviikinkien kuvia ja poseeranneet selin kameroille. Poliiseja ovat työllistäneet enemmän omien toilailujensa takia kuin auttaneet estämään rikoksia.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Olisiko katupartioiden läsnäolo pelastanut Jimi Karttusenkin hengen? Spekuloida voi, toisilla spekulaatioilla on enemmän pohjaa kuin toisilla. Uusia uria avautuu näköjään hyysäämiselle. Sille täytyy olla tilausta.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Emme suostu pelkäämään ainakaan katupartiointia.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

Itse meinasin tikahtua kun näin tuon videon ensi kertaa. "Kuulapään" kippaaminen kottikärryihin ja pellenenän laitto sille oli hulvattoman hauskaa. Tällä hetkellä kuitenkin sitä mieltä että video pitäisi ehdottomasti poistaa(tiedän toki että mahdotonta) ts. Palefacen pitäisi irtisanoutua tuosta ja estää omien mahdollisuuksiensa mukaan esittäminen.
Kun nyt tuotu esille nämä "afat" ja muut kytkökset väkivaltaisuuksiin, niin tuntuu enää todella irvokkaalta ja sairaalta koko esitys.

Käyttäjän MerjaNurmiOsTuomi kuva
Merja Nurmi

Tämä jupakka on aivan naurettava. Millä ihmeen tavalla räppäri olisi voinut tietää, että massakohtauksessa esiintyvä statisti tulee jonain päivänä tekemään henkirikoksen?

Ja ne oodinpojat, eivätkö he kovasti leuhki juuri sillä, että muka ehkäisevät rikoksia (ainakin silloin kun eivät tee niitä itse)? Mikä on blogin idea, ilmoittaa, että SoO olisi voinut estää rikoksen, mutta ei nyt sitten estänyt, kun kiusataan?

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Olihan tämä blogi vain jotenkin epäonnistunut sarkastinen vitsi? Kukaan ei oikeasti ole niin typerä, että kuvittelisi näiden tyhjäpäisten syrjäytyneiden väkivaltaisten kuulapääjengien jotenkin lisäävän katujen turvallisuutta.

Käyttäjän pahis kuva
Samuli Pahalahti

Noh, mikä on oma ehdotuksesi?

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Börje , otapa se päähinees pois, niin nähtäisiin sinunkin pääsi.

Käyttäjän hautakangas kuva
Ville Hautakangas

Onko tää Samulin uusi suunta nyt sitä uutta ja hienoa "alt-right" meininkiä, mistä interneteissä on puhuttu?

Vaikuttaa aika helvetin typerältä sössötykseltä.

Käyttäjän pahis kuva
Samuli Pahalahti

Eihän tämä ole mikään uusi suunta, eikä edes juurikaan yhteydessä alt-rightiin.

Kysymys on siitä, että maahanmuuttokriitikot ovat jo vuosia koittaneet tuoda julkiseen keskusteluun sitä riskiä, mikä kasvaa hallitsemattoman maahanmuuton seurauksena. On erittäin todennäköistä, että maahanmuutosta koituu lisää väkivaltarikoksia, ryöstöjä ja seksuaalirikoksia. Joten mitä tälle asialle pitäisi tehdä?

Suvaitsevaisto on pyrkinyt lähinnä vain vähättelemään tai piilottelemaan ongelmaa vastaamatta siihen.

Nyt sitten se lävähti naamalle oikein kunnolla, kun ongelmaa vähätelleen musiikkivideon esiintyjä paljastui osaksi ongelmaa.

Tämän väittäminen "helvetin typeräksi sössötykseksi" kertoo lähinnä siitä, miten heikoilla kantimilla suvaitsevaiston identiteetti ja ideologia on. Se on niin irrationaalinen ja irrallaan todellisuudesta, että suvaitsevaiset eivät voi oikein tehdä enää muuta kuin solvata eri mieltä olevia.

Toimituksen poiminnat