Samuli Pahalahti

Iltalehti alentuu MV-lehden tasolle vihanlietsonnassa

Iltalehti teki eilen aikamoisen rimanalituksen suomalaisessa journalismissa. Se julkaisi ison jutun raskaana olevan naisen "joukkopahoinpitelystä", jossa annettiin ymmärtää, että ulkomaalaistaustainen nainen olisi kaikessa rauhassa yrittänyt asioida rahanvaihtoliikkeessä. Se kuitenkin johti siihen, että kymmenkunta rasistia tuli pieksemään hänet.

Asioiden todellinen kulku selvisi kuitenkin hyvin nopeasti, sillä tilanne oli saatu videolle (myös toiseen kertaan). Siitä näkyy varsin selvästi kuinka kokonaan naamioitunut nainen änkeää suoraan mielenosoittajien joukkoon ja käy tönimään heitä. Hänen tarkoituksenaan oli ilmiselvästi provosoida heidät käymään kimppuunsa. Mitään muuta selitystä käytökselle ei oikein ole.

Olen aika varma, että naisella ei ollut mitään akuuttia tarvetta asioida kyseisessä liikkeessä juuri tuona ajankohtana. Jos hän kerran pelkää rasisteja niin paljon, kaikista helpoimmalla olisi päässyt, kun olisi odottanut mielenosoituksen loppumista ja hoitanut asian sitten. Jos hänellä ei olisi ollut mitään tarkoitusta provosoida, hän ei olisi kävellyt niin röyhkeästi suoraan porukan sekaan, vaan pyydellyt anteeksi, että joutuu häiritsemään mielenosoitusta sen verran, että pääsee asioimaan kyseisessä liikkeessä. Hän olisi voinut myös pyytää poliisin tai järjestyksenvalvojan mukaansa pitämään huolen, että liikkessä asiointi onnistuu varmasti ilman minkäänlaista konfliktia. Tässä tapauksessa näyttää kuitenkin hyvin vahvasti siltä, että konfliktin aiheuttaminen oli nimenomaan päämääränä.

Kannattaa miettiä, mitä olisi tapahtunut, jos roolit olisivat olleet toisinpäin. Mitä jos kansallismielisesti pukeutunut henkilö olisi samaan tyyliin kävellyt suvakkien mielenosoitukseen ja alkanut tönimään ihmisiä? Hänet olisi aika varmasti hakattu siihen paikkaan. Tästä ei olisi tehty mitään isoja otsikoita, tai jos olisi, niiden sanoma olisi ollut aivan toisenlainen: "Äärioikeistolainen yritti hyökätä rauhanomaisten mielenosoittajien kimppuun!"

Tällä kertaa kansallismieliset mielenosoittajat käyttäytyivät kuitenkin yllättävän rauhallisesti huolimatta röyhkeästä provokaatiosta. Ja heillähän oli hyvä syy estää naisen tulo alueelle, koska edellisessä mielenosoituksessa vastamielenosoittaja oli käynyt nappaamassa äänentoistolaitteistosta piuhoja irti. Mielenosoittajilla oli hyvä syy suhtautua skeptisesti kaikkiin heidän joukossaan liikkuviin vastamielenosoittajiin.

Kun nainen pääsi liikkeeseen, hän oli Iltalehdelle kertomansa mukaan niin pettynyt poliisien toimintaan, että soitti toisen partion paikalle. Jokainen videon nähnyt voi kuitenkin kertoa, että tämä on aivan älytön väite. Poliisit toimivat asiallisesti ja pitivät huolen, ettei tilanne päässyt eskaloitumaan. Mitä muuta siinä olisi muka pitänyt tehdä?

Iltalehden juttu oli siis ihan puhdasta potaskaa. He toistivat tämän musliminaisen perättömät väitteet sellaisenaan, ilman minkäänlaista taustojen tarkistamista. He eivät viitsineet korjata uutistaan edes sen jälkeen kun video tapahtuneesta oli lähtenyt leviämään viraalisesti sosiaalisessa mediassa.

Kaikista pöyristyttävintä oli kuitenkin Iltalehden toimittajan Mari Pudaksen suhtautuminen asiaan. Ensin hän väitti, ettei poliisilla ole tahtoa selvittää tällaisia rikoksia. Kun hänelle linkitettiin video tapahtuneesta, hän kieltäytyi katsomasta sitä, koska videon nimessä oli sana "matunainen". Ainakin minulta loksahti suu auki pöyristyksestä kun luin asiasta.

Millainen toimittaja kieltäytyy katsomasta todisteita lehtensä julkaisemasta valheellisesta uutisesta ihan vain siksi, koska todiste on nimetty poliittisesti epäkorrektilla tavalla? Ei tuollainen käytös kuulu vakavasti otettaville journalisteille.

Tuollaiset toimittajat tulisi erottaa välittömästi, koska he eivät ilmiselvästikään kykene tekemään sellaista taustatyötä artikkeleita varten, jota faktapitoiselta journalismilta vaaditaan. Pudaksen käytös ei eroa juurikaan Ilja Janitskinista ja muista vihanlietsojista, jotka julkaisevat ainoastaan omaa poliittista agendaa tukevat faktat, ja usein vääristelevät vielä niitäkin itselleen edullisempaan suuntaan. Jos itse olisin Iltalehden päätoimittaja, Pudas saisi potkut välittömästi.

Suvakkien suosikkipropagandisti Saku Timonen vääristelee myös tilannetta tapansa mukaan ja lietsoo täysin avoimesti ja härskisti vihaa kansallismielisiä kohtaan. Image sallii edelleen tällaisen käytöksen aivan vapaasti. Timonen päättää kirjoituksensa epäilykseen: "Ehkä olemme oikeasti siirtyneet rasistisen äärioikeiston terroriin ihan valtiojohdon siunauksella." Ihan totaalista potaskaa, jonka tarkoituksena on vain demonisoida kansallismielisiä suomalaisia.

Tämä median toimesta tapahtuva jatkuva valehtelu ja demonisointi johtaa siihen, että jossain vaiheessa jollain napsahtaa päässä. Tässä ennustukseni vuoden takaa, josta pidän edelleen kiinni:

"Oma ennustukseni on se, että kansallismielisten harjoittama väkivalta tulee lisääntymään. Kun heille tehdään selväksi, että heidän ajatuksensa eivät ole tervetulleita politiikkaan, eikä ketään kiinnosta käydä heidän kanssaan asiallista debattia, aletaan vähitellen vetämään epämukavia johtopäätöksiä. Ihan varmasti siitä porukasta löytyy yksilöitä, jotka eivät näe enää mitään muuta vaihtoehtoa kuin väkivallan.

Suvaitsevaisto tekee siis kaikkensa uusien breivikien esiin manaamiseksi. Jos he tekevät tämän tietämättömyyttään, he ovat idiootteja. Jos he tekevät tämän tahallaan, he ovat vastuuttomia – voidaan nimittäin olla ihan varmoja siitä, että jos äärioikeistolaiset tekevät terrori-iskun, suvaitsevaisto ei tunnusta omaa rooliaan sen taustalla, vaan alkaa vielä kovempaan ääneen selittämään kuinka näitä kauheita rasisteja vastaan täytyy taistella vieläkin kovemmin.

Suvaitsevaisto on unohtanut viidakon vanhan sananlaskun: Älä koskaan pakota vihollistasi selkä seinää vasten."

Tämä Iltalehden uutinen jatkaa ihan samaa linjaa. Kansallismielisten leimaaminen – valehtelemalla! – raskaana olevia naisia hakkaavaksi porukaksi pistää aivan varmasti vituttamaan heitä. Se murentaa entistä enemmän luottamusta mediaa ja poliittista eliittiä kohtaan, joka on jo valmiiksi olematonta. Taas yksi askel kohti oikeiston radikalisoitumista.

Kun Suomen oma Breivik joskus ilmestyy, saavat Iltalehden toimittajat taputtaa itselleen: "Jee, me teimme sen vihdoinkin!"

PS. Isoista medioista ainakin HS ja MTV3 lähtivät täysin kritiikittä hommaan mukaan.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

25Suosittele

25 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (96 kommenttia)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"Siitä näkyy varsin selvästi kuinka kokonaan naamioitunut nainen änkeää suoraan mielenosoittajien joukkoon ja käy tönimään heitä. Hänen tarkoituksenaan oli ilmiselvästi provosoida heidät käymään kimppuunsa."

Itse asiassa siitä näkyi selvästi kuinka kantasuomalaisporukka yritti estää naista menemästä liikkeeseen ja nainen pyysi apua poliisilta. Sen kummempaa tönimistä ei tapahtunut kuin että nainen yritti päästä piirittäjien läpi.

"Olen aika varma, että naisella ei ollut mitään akuuttia tarvetta asioida kyseisessä liikkeessä juuri tuona ajankohtana."

En ymmärrä lainkaan mihin tuo varmuutesi perustuu, mutta tokihan jokaisella on oikeus mennä liikkeeseen silloin kun itse sinne haluaa mennä. Pitäisikö sellaisesta kysyä lupa moisilta rettelöitsijöiltä?

Käyttäjän pahis kuva
Samuli Pahalahti

"En ymmärrä lainkaan mihin tuo varmuutesi perustuu, mutta tokihan jokaisella on oikeus mennä liikkeeseen silloin kun itse sinne haluaa mennä. Pitäisikö sellaisesta kysyä lupa moisilta rettelöitsijöiltä?"

Etkö lukenut kirjoitustani? Tottakai mielenosoittajat tulevat suhtautumaan skeptisesti sellaisiin vastamielenosoittajiin, jotka yhtäkkiä ja röyhkeästi tunkevat miekkarialueelle.

Kuten varmasti näet videolta, kyseisellä naisella ei ollut tarkoituksena päästä liikkeeseen nopeasti ja helposti, vaan hän marssi paikalle konfliktia hakien ja provosoiden. Tottakai sellainen saa aikaan reaktion, että tällaista henkilöä ei todennäköisesti kannata päästää pidemmälle.

Jos naisella olisi ollut todellinen tarve asioida liikkeessä ilman minkäänlaista konfliktia, hänellä olisi kyllä ollut mahdollisuus siihen. Hän ei kuitenkaan käyttänyt tätä mahdollisuutta hyväkseen, joten tahallinen provokaatio näyttää hyvin selvältä. Etenkin näin jälkeenpäin, kun hän vielä kaiken lisäksi syytti perusteettomasti mielenosoittajia joukkopahoinpitelystä.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Lehden päätoimittajalla on ymmärtääkseni vastuu lehden sisällöstä,miten lie Iltalehdessä ?

Käyttäjän usvi kuva
Janne Paalijärvi

Mielenosoittajille oli ilmeisesti omat alueensa (tästä minulla ei ole varmaa tietoa, en harrasta tämäntyyppisiä miekkareita; kannattaa varmistaa poliisilta). Videolla näkyy, kun vastamielenosoittaja lähtee pyrkimään liikkeeseen, joka on mielenosoittajien alueella. Minulle näyttää siltä, että heti kun tämä aie on selvillä (eli aika alkuvaiheessa) paikalle huutaa joku mielenosoittajista poliisia selvittämään, miksi vastamielenosoittaja on menossa mielenosoittajien alueelle. Ei ole mikään yllätys, että napinaa tulee kun ei olla sovituilla alueilla. Lopuksi poliisi tulee selvittämään tilanteen.

Jukka Mäkinen

Varsin selvää on että kyseessä oli pelkkä provokaatio. Miksi muuten mukanana olisi ollut anarkisti keppihevosnainen antamassa taustatukea. Nyt kävi vaan taitamattomuuttaan niin huonisti, että provo kusi omille nilkoille.

Toisekseen polisin olisi pitänyt välittömästi pidättää kyseinen nainen ja siirtää hänet kauemmasi ihmisistä. Naamioituna julkisella paikalla mielenosoitukseen tunkeutuminen on selkeästi järjestyksen ja ennen kaikea turvallisuuden vastaista. Kauanko suomalaisten tarvitsee odottaa, että sen naamiokaavun alla räjähtää. Maailmalta löytyy paljon esimerkkejä naispuolisista itsemurhajihadisteista.

Olli Nurmi

Natsit sitä on ennenkin heitelleet kaasua ihmisten sekaan. Ja nyt raskaana oleva nainen on yllättäen suuri uhka.

Lisäksi en kertakaikkiaan ymmärrä millä mandaatilla naisen pääsy liiketilaan estettiin mielenosoittajien toimesta.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

Ainakin Hesari on uutisoinut myös tapauksen myöhäisemmät vaiheet:

http://www.hs.fi/kaupunki/a1473647351844

Käyttäjän usvi kuva
Janne Paalijärvi

Hesarissa kerrotaan nyt myös, että ei rikosta: http://www.hs.fi/kaupunki/a1473647351844?jako=c866...

EDIT: Jaahas, sama kuin yllä. Noh bonuksena, tämä oma linkki on valmiiksi maksumuurimurrettu :P

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Toivottavasti rahanvaihto, -lähetys tai soittopalvelu kuitenkin onnistui.

Onko tästä tietoa ?

Käyttäjän pahis kuva
Samuli Pahalahti

Niin, tämähän olisi helppo osoittaa näyttämällä kuitti. Vähän kuitenkin epäilen, etteivät Iltalehden toimittajat sellaista kysyneet.

Käyttäjän usvi kuva
Janne Paalijärvi

Tuo kuittihomma on mielestäni vähän kaukaa haettua, jopa irrelevanttia. Ikävintä tässä casessa nyt on että, a) Mediassa levitellään todennäköistä huhua miesporukan suorittamasta raskaana olevan maahanmuuttajanaisen pahoinpitelystä ja b) Alkuperäisen median taholta ei suostuta myöntämään, että nyt osuttiin harhaan.

Käyttäjän eiltanen kuva
Eero Iltanen

Aika masentavaa koko touhu, toiset sanovat, että ihmistä tönittiin ja toiset huutavat kun yksi tapettiin. Molemmat ovat laajemmasta näkökulmasta täysin samantekeviä asioita.

Tarkoitus olisi puhua mm. siirtolaiskriisistä nyt ja tulevaisuudessa, Euroopan kantokyvystä sekä tuon Afrikan ja Lähi-Idän alueen tilasta ja kehityksestä.

Ihmistä tönitty, STOP THE PRESS!!111

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Aivan selvästi joku vihervasemmiston perussuomalainen suvakki halusi provosoida tilaisuutta.

mikael torppa

Kun Twitterissä Mari Pudasta pyydetään tarkistamaan videon kautta faktat jottei tarvitsisi nojata vain kuulopuheisiin, niin Pudas kommentoi: ***Ai että mun pitäisi vapaapäivänä katsoa jonkun rasistin video?Tajuat kai miten urpolta tuo kuulostaa?*** https://twitter.com/MariPudas/status/7750549148799...

Mari Pudas ei taida ymmärtää sitä kuinka urpolta se kuulostaa, ettei suostu katsomaan videokuvaa tapahtumasta, josta on ensin itse tehnyt artikkelin kuulopuheiden johdosta.

Tämä tapaus osoittaa todella hyvin sen kuinka asenteellisia tietyt median edustajat ovat. Totuus ei näytä olevan pääasia, vaan valheellista tietoa levitetään faktoista välittämättä, kunhan se vain palvelee omaa ideologiaa. Suomen valtamediat ovat vihervasemmistolaisen ideologian vallassa ja väitänkin, että tämä on yksi Suomen suurimmista ongelmista, sillä se kenen media, sen kansa.

Käyttäjän TapaniTuominen1 kuva
Tapani Tuominen

Käsittämätöntä käytöstä "toimittajalta".

Niko Sillanpää

Faktapohjaisen sananvastuumedian toimijat taas toimivat, miten he normaalisti toimivat.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Ilmeisesti kommentoijista vain Juha Kuikalla on silmät päässään. Uhkaava ihmisjoukko yritti selvästi estää liikkeeseen asioimaan pyrkivän ihmisen kulun.

Liike oli avoinna normaaliaikataulun mukaisesti.

Käyttäjän pahis kuva
Samuli Pahalahti

Unohdat kokonaan kontekstin: täysin naamioitunut vastamielenosoittaja marssii suoraan miekkariin. Tottakai se herättää vastareaktion ja saa mielenosoittajat ihmettelemään mitä kyseinen henkilö tekee siellä.

Edellisten miekkareiden perusteella vastamielenosoittajat ovat käyttäytyneet aika aggressiivisesti sekä muun muassa repineet äänentoistolaitteiston piuhoja irti keskeyttääkseen puheiden pitämisen, joten mielenosoittajilla oli hyvä syy estää naisen pääsy eteenpäin.

Kun ottaa huomioon, että nainen vielä valehteli jälkeenpäin tulleensa joukkopahoinpidellyksi, on varsin selvää, että hän oli liikkeellä ihan puhtaasti konfliktin luominen mielessään.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Mitähän mahtaisi kyseinen henkilö tehdä rahanvaihtopisteessä? Kummalla osapuolella oli "hyvä syy" juuri tuon paikan valintaan?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Kyllä hän hyvin määrätietoisesti oli pyrkimässä sisään liikkeeseen eikä sen kummemmin ilmaissut minkäänlaisia vastamielenosoittajan elkeitä. Vasta poliisi pelasti hänet tilanteesta. Ei mielenosoittajilla ollut oikeutta estää kenenkään kauppaan pääsyä vaikka heillä kuinka olisi ollut lupa tietyllä alueella sanomaansa levittää. Koko porukka olisi tuossa tilanteessa voinut kohteliaasti väistyä naisen edestä ja päästää hänet normaaliin tapaan toimittamaan asioitaan. Mitä syytä siitä oli provosoitua, että hän kauppaan halusi mennä?

Käyttäjän pahis kuva
Samuli Pahalahti Vastaus kommenttiin #24

Ehh? Mieti nyt vähän itsekin. Mistä mielenosoittajat olisivat voineet tietää, mitä kyseisellä porukalla on mielessään? Vastamielenosoittajat ovat olleet aikaisemmissa miekkareissa niin aggressiivisia, että heitä oli hyvä syy pelätä.

Jos mielenosoittajat olisivat kohteliaasti väistäneet, hän olisi voinut esimerkiksi kävellä äänentoistolaitteiston luokse vetämään piuhat irti, kuten aiemmassa miekkarissa oli käynyt.

Ja kuten kirjoituksessa totesin, homma ei olisi mitenkään onnistunut toisinpäin. Jos kansallismielisesti pukeutunut henkilö olisi ängennyt suvakkimielenosoitukseen, hänet olisi hakattu välittömästi riippumatta siitä, olisiko tavoitteena ollut vain käväistä jossain liikkeessä vai ei.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #30

"Kyseinen porukka" oli yksi pienikasvuinen nainen. Häntäkö tusinan verran raavaita nuoria miehiä pelkäsi? Naisella ei ollut minkäänlaisia elkeitä tehdä yhtään mitään muuta kuin aivan normaalisti mennä kaupan ovesta sisään.

Kysymyksesi "suvakkimielenosoituksesta" on täysin hypoteettinen eikä ansaitsisi tässä yhteydessä kannanottoa sinänsä, mutta todettakoon nyt kuitenkin, että kaupungin kadut ovat täynnänsä meitä "kansallismielisesti" pukeutuvia (mitä sitten mahdat sillä tarkoittaakaan)enkä suinkaan tuntisi syytä epäröidä osotoskeskukseen menemistä, vaikka lähistöllä olisi jonkinlainen rasisminvastainen mielenosoitus. En myöskään uskoisi tulevani hakatuksi siksi, että olen menossa liikkeen ovesta sisään.

Jukka Mäkinen Vastaus kommenttiin #35

""Kyseinen porukka" oli yksi pienikasvuinen nainen."

Nainen näytti videon mukaan olevan suurempi kuin pieni mielenosoittaja jota nainen alkoi tönimään. Eikä nainen ollut yksin, vaan astalolla aseistettu henkivartija mukana. Videosta näkyy selkeästi miten keppihevosanarkisti on mukana ja he menevät lopuksi yhdessä sisään liikkeeseen.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #30

Mutta kun noikin tekis, jos... Et kai sinä tosissasi tuollaista argumenttia esitä? Jos PA-laitteiden koskemattomuus huolestuttaa, kannattanee järjestäjän hoitaa niille vartiointi. Ei todellakaan ole mitään syytä ruveta rakentamaan mitään ihmismuuria. Ihan turhaan provosoituivat. Nyt videotallenne ratkaisi tilanteen, mutta moni on lukenut tuon Iltiksen jutun, joten vahinko on kuitenkin jo tapahtunut.

Mutta kun toi provosoi... Ehkäpä, ja jos niin teki, hän sekä onnistui tavoitteessaan, että tylytti mediassa.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi Vastaus kommenttiin #36

"Mutta kun toi provosoi... Ehkäpä, ja jos niin teki, hän sekä onnistui tavoitteessaan, että tylytti mediassa."

Nojaa, tuon videomateriaalin perusteella täytyy olla eri mieltä provikaation onnistumisesta. Se on sitten ihan eri kysymys, että mediassa "tylyttäminen" onnistuu nykyään jo ihan puhtaasti keksityilläkin jutuilla.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #39

Nainen saattoi tehdä "jalkapalloheittäytymisen". Eli provosoidaan vastustaja tönäisemään kevyesti olkapäästä, jonka jälkeen heittäydytään kentän pintaan kasvoja pidellen tuskissa kierimään ja kuolemaa tekemään. Naurettava esitys ei kuitenkaan tee sitä edeltävästä tönäisystä hyväksyttävää. Tässä tapauksessa analogiani tönäisy oli kai lähinnä kulkemisen estämistä. Toisaalta nainen saattoi myös olla aidosti menossa liikkeeseen ja tarttui vain tuohon heittäytymiseen, kun "tönäisy" tuli.

Jukka Mäkinen Vastaus kommenttiin #24

Onko sinulla Juha hyvä selitys mitä keppihevosnainen oli mukana tekemässä.
Tai miksi nainen joka yleensä ei kulje kasvot peitettynä vaikka muslimi onkin, yhtäkkiä kayttää koko kasvot peittävää huivia, joka selkeästi on jopa nopeasti tekaistu ratkaisu.

Käyttäjän LassiLappalainen kuva
Lassi Lappalainen

Iltalehdessä on nyt oikaisu - eri toimittajan tekemänä tietenkin:
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016091222299322_u...

Käyttäjän pahis kuva
Samuli Pahalahti

Eikä tietenkään minkäänlaista anteeksipyyntöä valehtelusta ja vihanlietsonnasta.

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen

Uuninpankkopoika Timosen hätäkakka: Väärä video, raskaana oleva musliminainen joukkopahoinpideltiin Sakunoikeesti 150m päässä kyseisen [alkuperäisen ja ainoan, huom!] ´pahoinpitely´videon tapahtumapaikasta! HEhhe taas kerran..

Timonen blogissaan: "Iltalehden saamien tietojen mukaan mielenosoituspaikan lähellä pahoinpideltiin raskaana oleva musliminainen. Tämä kiirehdittiin tietenkin heti kiistämään levittämällä videota, jossa noin 150 metrin päässä väitetystä pahoinpitelypaikasta mielenosoittajat estävät musliminaisen pääsyn kauppaliikkeeseen."

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Mistäköhän valehtelusta Iltalehden pitäisi pyytää anteeksi. Alkuperäistä juttua varten tarkistivat poliisilta, onko rikosilmoitusta tehty ja kun oli, julkaisivat jutun. Nyt kertoivat ettei rikosta epäillä tapahtuneen, kun saivat lisää tietoa. Eikö valehtelu tarkoita vääräksi tietämänsä viestin levittämistä?

Pidän toki Iltalehden tapaa muotoilla korjaus pelkurimaisena. Ei omaan uutiseen voi viitata passiivimuodossa "Julkisuuteen levisi eilen tieto...". Kertoo paljon heidän integriteetistään, mutta ei yllätä vähääkään.

Käyttäjän pahis kuva
Samuli Pahalahti Vastaus kommenttiin #42

Iltalehti ei korjannut uutista välittömästi kun video lähti leviämään netissä. Pidän varsin todennäköisenä, että se tavoitti myös heidät aika nopeasti. Siitä näkyi ihan selvästi, että toimittajien tietolähteenä ollut nainen valehteli, mutta IL päätti pitää uutisen sellaisenaan netissä. Tottakai tällaista perättömän tiedon levittämistä tulee pyytää anteeksi, etenkin kun sen ansiosta suvakit pystyivät lietsomaan vihaa kansallismielisiä vastaan. Tuollaista käytöstä ei tule sietää lehdistöltä.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #46

Koska viive ei ole voinut millään johtua siitä, että halusivat tarkistaa esim poliisilta tilanteen kuten alkuperäisenkin jutun osalta, on lehti tietoisesti valehdellut? Kyllähän sinä teet hyvin selväksi ettei tuollaista pidä sietää. Sen sietämisen voi jokainen lopettaa olemalla ostamatta ja klikkaamatta. En olisi ikinä kuullutkaan kyseisestä artikkelista, ilman suorittamaasi promootiota. Nyt olen kuitenkin ollut edistämässä tuon tyyppistä kirjoittelua, yhden klikkauksen verran. Mitä useampi haksahti, sitä varmemmin saman tyylisiä juttuja tulee lisää.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Näyttäisi blogistilla ollevan samantapainen asennevamma kuin Iltalehden uutisen kirjoittaneella toimittajallakin. Heitetään ilmoille perätöntä ja asenteellista "uutisointia".

Monihan meistä on puolensa valinnut. Minäkään en isommin löydä positiivista näiden nationalististen rasistien toiminnasta, jota kutsuit leikkisästi "kansallismieliseksi". Silti en erehtynyt kirjoittamaan blogia raskaana olevan naisen joukkopahoinpitelystä.

Minulla ei ole aavistustakaan naisen motiiveista tai tarpeesta asioida liikkeessä, mutta mielenosoittajien motiiveista sen sijaan on vahva mielikuva, eikä se mielikuva todellakaan ole positiivinen.

Käyttäjän pahis kuva
Samuli Pahalahti

Tottakai eri mieltä saa olla. Itsekään en ole mikään kansallismielinen. Tarkoitukseni on tällä kirjoituksella herättää ihmisiä ymmärtämään, että jatkuva valehteleminen ja demonisointi toimii erinomaisena sytykkeenä radikalisoitumiselle. Jotenkin vaikuttaa siltä, että suvakit aikovat jatkaa tätä valehtelemista ja vihanlietsontaa niin kauan kunnes Suomi saa oman Breivikin. Eivät kaikki kansallismieliset jaksa sietää tuollaista meininkiä loputtomiin.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Luuletko, että maahanmuuttajat sitten jaksavat loputtomiin kestää sitä kohtelua mitä he ns. "kansallismielisiltä" saavat.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #22

Ainakin Otanmäessä kohtelua ei näytä kestetyn uutistenmukaan.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Ehkä sinun kannattaisi tietoisesti välttää tuollaisten termien kuin kansallismielinen käyttö silloin kun on olemassa paljon paremmin kuvaavia sanoja. Menee samaan kategoriaan "maahanmuuttokriittisen" kanssa. Tulee lukijallle niin äkkiä selväksi, että sinulla on se ketunhäntä kainalossa ja saat saman tien rasistileiman omaankin otsaasi.

Käyttäjän hennakajava kuva
Henna Kajava Vastaus kommenttiin #25

Älä laita sanoja toisen suuhun. Luuletko, että joku järkevä pelkäisi tekaistua rasistileimaa muuten, kuin jos on työpaikka vaarassa? Rasisti kannattaa erilaisista etnisistä taustoista tulevien erilaista kohtelua. En tiedä, että Suomessa sellaista kannatettaisiin. Eri ihmisryhmät kannattavat kylläkin erilaisia keinoja hoitaa maailmassa olevaa hätää - toiset hädänalaisimpia auttavalla ja kestävämmällä tavalla, toiset taas irrationaalisella, epäoikeudenmukaisella ja pitkässä juoksussa täysin kestämättömällä tavalla.

On selvää, että tulevien sukupolvien turvallisuudesta ja elämän laadusta ollaan huolissaan tämän hullun maahanmuuttopolitiikan vuoksi. On myös selvää, että välillä voi tulla ylilyöntejä moninaisten erilaisten toimijoiden vuoksi. Kuitenkin suomalaiset ovat kärsivällistä porukkaa ja hyvin rauhanomaisia. Oleellista on, ettei ole ilmennyt väkivaltaa hallitsematonta maahanmuuttoa vastustavien puolelta.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #84

Et tiedä, että Suomessa sellaista kannatettaisiin? Hyvin olet somelta välttynyt...

Käyttäjän MarkkuJohannesLikitalo kuva
Markku Likitalo

Aika väsynyttä kirjoittelua tämä blogi.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Otsikko pitää paikkansa, mutta tulkinta videosta on käsittämätön.

Käyttäjän MarkkuJohannesLikitalo kuva
Markku Likitalo

Blogisti nostaa asiakseen hunnutetun naisen, onko juuri sillä hetkellä asioitava liikkeessä. Ei esimerkiksi sitä, onko noiden pakko könöttää juuri tuossa oven edessä noiden isämmaalaisten.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto Vastaus kommenttiin #29

Eikös se keskeinen asia ole uutisoinnin luotettavuus. Vaikuttaa siltä, että näissä "kenen joukoissa seisot" kiivailuissa tuo oleellinen asia tuppaa jäämään sivuasiaksi. Tässä tapauksessa alkuperäinen pahoinpitelyuutinen osoittautui perättömäksi. Hyvä että oikaistiin.

Käyttäjän hennakajava kuva
Henna Kajava Vastaus kommenttiin #29

Mielenosoittajat eivät saa osoittaa mieltään missä vain. Viranomaisten tehtävä on huolehtia, että paikka on asianmukainen, kun lupaa haetaan. Paikalla on aina myös paljon poliiseja, joiden tehtävä on puuttua, jos mielenosoituspaikka ei ole sovelias.

Käyttäjän TapaniTuominen1 kuva
Tapani Tuominen

"Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa..."

Älä välitä Vuorela. Kuten olen ennenkin sinulle sanonut, tässä maailmassa on monta asiaa, jotka ovat sinulle käsittämättömiä ja sellaisiksi jää, mutta kaikkien kommenttiesi jälkeen, mikään ei enää yllätä meitä rationaalisesti ajattelevia ihmisiä.

Löytyykö täältä jostain vielä blogi, jossa puolustat Otanmäen surmaajia ja syyllistät suomalaista kovaa yhteiskuntaa asiasta? Just to complete the day. Näinhän teillä näytti Rasmuksessa asian "analyysi" etenevän.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #63
Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #63

Tämähän oli kiinnostava tieto: on tosiaan olemassa sen niminen verkosto. Tarkoitettu varmaan enemmänkin Facebookin käyttäjille kuin minulle, mutta:

http://www.rasmustampere.fi

Käyttäjän raffu kuva
Rafael Rantala

Joskin täysin merkityksetöntä uutisointia vrt. Kajaaniin, jossa päät alkavat irtoilla. Alkaa Orpon tilaamat kuviot toteutua ...

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Periaatteessahan ihan turha kohu, kun ei tapahtunut rikosta, eikä tällä henkilöllä ole mitään vaatimuksiakaan?

Mitä sitten tapahtui, taas normaalit rintamalinjat täällä puheenvuorossa pääsivät vauhtiin, törkeää tunkeutumista sanoo toinen puoli ja törkeää mielenosoittamista sanoo toinen puoli.

Tähän voisi vain todeta, että turhaa kaakatusta kummaltakin puolelta.

Ihan tiedoksi, että huonosti käyttäytyviä ihmisä on paljon maailmassa ja lailliset mielenosoitukset ovat laillisia, vaikka ne omaan hermoon sattuvatkin.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Minua ihmetyttää lähinnä millä perusteella blogisti odottaa Iltalehdessä olevan "faktapitoista journalismia"? Kokemuspohjalta tuollaista odotusarvoa tuskin on voinut muodostua.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Jälleen kerran osoitus siitä, että olen täysin oikeassa, kun en osta enkä yleensä luekaan sen kummemmin Iltalehteä kuin Ilta-Sanomiakaan. Sen kummemmin kuin ei kannata paljoa kuunnella näiden lehtien jutuista innostuneita tai pöyristyneitäkään.

Muistelisin, että Sipilä oli ollut vajaan vuoden Keskustan puheenjohtajana, kun täälläkin spekuloitiin jomman kumman iltapäivälehden toimittajan jutulla siitä, kuinka Laanisen lähtölaskenta on jo täydessä käynnissä. Lehtien osumatarkkuus asioiden uutisoinnissa ja analyysissa on sitä luokkaa, että oikeaan osuva johtopäätös on, että esitetty asia ei ole ainakaan noin.

Käyttäjän amgs kuva

. Tuohon en menisi, mutta kysyn miten on sitten ihmisten liikkumisvapaus. Luovutetaanko siitä?
Entäs ne huudot? Naiselle huudetaan rumasti. Iso kokoinen mies huutaa samalla kun hän estää naisen kulkemista. Miespoliisi ei tee mitään vaan seisoo. Naispoliisi toimii. Ohoi, onko tämä joku Pretoria?

Käyttäjän pahis kuva
Samuli Pahalahti

Oletko nyt ihan tosissasi? Oletko valmis antamaan avoimesti rasistisille ihmisille täydellisen liikkumisvapauden suvaitsevaisten mielenosoituksiin? Luuletko, että heille annetaan kohteliaasti tilaa?

Ja entäs ne huudot? Vastamielenosoittajatkin huutelivat kuulemma aika rumasti. Miksi se on heille sallittua?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Sinun , Pahalahti, argumenteista käy ilmi että mielenosoituksen tarkoitus on häiritä liiketoimintaa. Jos järjestää tilaisuuden kauppakeskuksen pihalla ehtoihin kuulunee ettei estä pääsyä liikehuoneistoon.
Hölmöä puhua mistään piuhojen vetämisestä. Muutenkin outoa häiritä ja hämmentää liikekeskeskusta. Nyt riittää. Menkää muualle, sanon minä.

Käyttäjän pahis kuva
Samuli Pahalahti Vastaus kommenttiin #33

Missä vaiheessa vasemmistolaiset ovat alkaneet välittämään elinkeinovapaudesta? Jos homma menisi toisinpäin ja suvakit olisivat estäneet kulkua johonkin liikkeeseen, et olisi varmasti valittamassa asiasta.

Ja kuten kirjoitin, kyseisellä naisella olisi ollut varmasti parempiakin keinoja päästä liikkeeseen, jos hän olisi vain halunnut käyttää niitä. Hän olisi voinut pyytää poliisin tai järjestyksenvalvojan mukaansa turvaamaan matkaa. Sen sijaan hän päätti marssia röyhkeästi porukan sekaan ja alkaa tönimään mielenosoittajia. Kun tähän yhdistetään valehtelu joukkopahoinpitelystä, on varsin selvää, että kyseessä oli ihan tarkoituksellinen provokaatio.

Ihan turhaan yrität kääntää asiaa parhainpäin. Et onnistu, todisteet ovat niin selvät.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #38

Videoltahan näkee ettei naisen suunta ollut mielenosoittajien sekaan vaan pitkin seinustaa kohti liikettä. Sitten joku tuli asettautumaan hänen tielleen. Olet sokea jos et näe itse linkittämästäsi videosta, kummastakin näkee mitä tapahtuu. Todella naurettavaa tosiasioiden kieltämistä. Onko nää rajakit jotenkin joukkosuggestiossa?

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #38

Tähänkö ollaan tultu, että naisen pitää pyytää poliisisaattue turvakseen kauppareissuille?

Jukka Mäkinen Vastaus kommenttiin #48

Eipä tuo ollut kauppareissulle menossa. Oli siellä vastamielenosoittajana, jota poliisit jo aikaisemmin pyysivät kohteliaasti siirtymään kauemmaksi, naamioitiuneena kun oli. Sitten keksi idean muka mennä liikeeseen asioimaan. Kaikki on selkeästi havaittavissa kolmanella videolla. En linkitä, mutta sieltä se löytyy mv-osastolta jos vitsii hakea.

Käyttäjän amgs kuva

En käy noissa mielenosoituksissa. Nykyisin poliisin vähäiset resurssit menevät myös niiden mielenosoitusten paimentamiseen. Maahanmuuttopolitiikka on nyt niin tiukka, että sellaisen politiikan kannattajat voisivat järjestää riemujuhlia, mutta ilmeisesti tarkoitus on saada kaikki maahanmuuttajat pois Suomesta. Toivottavasti erehdyn.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari Vastaus kommenttiin #44

Et erehdy, Ana. Suomessa on nyt niitä joiden mielestä ei ainoastaan kaikki maahanmuuttajat (mukaanlukien suomalaiset paluumuuttajat), vaan myös ihmisarvoa kunnioittavat tavalliset ihmiset (nimittävät heitä suvakeiksi) on karkotettava Suomesta.

Käyttäjän hennakajava kuva
Henna Kajava Vastaus kommenttiin #44

Pilailetko, että maahanmuuttopolitiikka on tiukka? Vastikään uutisoitiin, että kaikki Suomeen asylum-taikasanalla tulevat saavat lopun elämäänsä halutessaan täällä toimeentulotukea - siis myös aiheettomat turvapaikanhakijat. Suomeen tulee yhä n. 7000 vuosivauhtia turvapaikanhakijoita ja perheenyhdistämiset päälle. Perheet saa yhä yhdistää kolmen kk:n aikaikkunan sisällä. Lisäksi Suomi on ainoa Eu-maa, joka hoitaa tunnollisesti Eu:n asettaman taakanjakovastuunsa P-Afrikasta Eurooppaan veneilleiden tp-hakijoiden vastaanottamisessa. Ymmärrän, ettei näistä asioista välitä, jos ei ole lapsia, mutta en silloin, jos jälkikasvua sattuu olemaan ja näistä välittää. Suomen talous ja hyvinvointi tuhoutuvat tätä menoa. Kouluttamattoman väen työpaikkoja ei ole enää, kuten ennen. Integroituminen ei ole onnistunut pienemmilläkään määrillä parempina aikoina. Lapset eivät voi olla enää turvallisesti ulkoilla monin paikoin, kuten aikaisemmin. On yleisesti tunnustettu asia jo, että hylsyn saaneet, joita ei saada pois maasta ovat turvallisuusriski. Jokainen raiskattu tai tapettu on liikaa, kun näin nurinkurisen politiikan vuoksi nämä uhrit ovat aivan turhia.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

"Tuohon en menisi, mutta kysyn miten on sitten ihmisten liikkumisvapaus. Luovutetaanko siitä?"

Siitä on jo luovuttu. Esimerkiksi näissä mielenosoituksissa on järjestysvallalla ollut tapana pitää mielenosoittajat ja vastamielenosoittajat erillään toisistaan juuri siitä syystä että molemmissa porukoissa tuppaa olemaan riittävästi niitä jotka koittavat kuinka paljon voi vastapuolen naamalle tunkea ennen kuin pinna palaa. Tämä videolla nähty tempaus oli juuri sellainen.

Käyttäjän pahis kuva
Samuli Pahalahti

Facebook ei näköjään enää anna jakaa tätä postausta kirjoituksen alapuolella olevan jakonapin kautta.

Poliittisesti epäkorrektien mielipiteiden estäminen etenee, jee!

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Tämä naamioitunut somali oli sama joka huusi megafonilla edellisessä toilailussa ihmisten korviin että poliisit on natsisikoja. Huudatti myös paineilmatoimista sumutorvea jonka meteli saattaa aiheuttaa pysyvän vamman, isossa ihmisjoukossa. Ja juu ihan sattumalta tuli tarve mennä just siihen firmaan käymään just sillä helkellä.
Mahtaako olla edes raskaana? Jos on niin pitäisi pistää syytteeseen syntymättömän lapsen pahoinpitelystä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Huono idea järjestää ääriryhmän mielenosoituksia kauppakeskuksiin. Vali vali sitten jos joku haluaa mahdollisesti tarkoituksella ajoittaa käyntinsä liikehuoneistossa samalle iltapäivälle.

Käyttäjän RaimoLaakso kuva
Raimo Laakso

Tuo koko tapahtuma antaa suomalaisista miehistä positiivisen kuvan. Mikäli tämä telttaan pukeutunut nainen ja keppihevosanarkisti vieressään olisivat hiukankin epäilleet suomalaista miestä väkivaltaiseksi, he eivät ikinä olisi uskaltautuneet lähellekään mielenilmaisua, varsinkin jos nainen oli raskaana. Se kertoo jo vasemmiston ja mamu-väestön pikku hiljaa muuttuneesta ajattelusta, että Suomi-mies taitaa olla se kaikkein luotetuin ja rehellisin. Tuskinpa tuolla provosoinnilla hyvin olisi käynytkään, jos olisi eksynyt tuohon naista arvostamattomasta kulttuurista tulleiden joukkoon. Kyllä se totuus alkaa pikku hiljaa muokkaamaan tuota äärivasemmistolaistakin ajatusmaailmaa. Kohta niissäkin piireissä ylistetään suomalaista miestä.

Jukka Mäkinen

Tämä asia on yksi suurimmista yhteiskunnallisista tabuista.

Suomalainen mies on lähes kaikilla mittareilla yksi maailman vähiten väkivaltaisia miehiä. Vielä suurempi tabu on se, että suomalainen nainen on lähes kaikilla mittareilla maailman väkivaltaisin nainen.

Jotta vaiettu salaisuus ei paljastuisi, muun muassa Helsingin Yliopisto ja Optula ovat poistaneet julkisesta jakelusta aikaisemmin vapaasti saatavilla olevan tutkimuksen parisuhdeväkivallasta, ja jättäneet tilalle ainoastaan editoidun referaatin. Raakadataa ei koskaan ole päästetty julkisuuteen.

Siitä muun muassa selvisi, että suurin osamiesten tekemästä parisuhdeväkivallasta on (väkivaltaisen?) naisen kiinnipitämistä, kun taas naiset pääasiassa lyövät miestä jollain esineellä. Kokonaismäärä on molemmilla käytännössä sama. Vakavaa väkivaltaa naiset tekevät useammin kuin miehet.

Eräs tutkimuksessa olleista pikku yllätyksistä oli esimerkiksi se että "ei hetero"-parisuhteessa parisuhdeväkivalta on 2.7 kertainen heteroparisuhteessa oleviin verrattuna. Kun tämä tuotiin esiin, tutkimus vedettiin nopeasti pois julkisuudesta. Raakadataa tutkimalla saataisiin selville miten tämä väkivaltaisuus jakaantuu homo- ja lesboparien kesken.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Raakadataa tutkimalla saataisiin selville...

Onko sinulla tieto siitä, että otoksen koko ja osapopulaatioiden edustus ovat riittäviä, mahdollistaakseen vielä pienempien ryhmien tilastollisen tarkastelun riittävällä luotettavauustasolla? Suhtaudun tuohon epäillen, varsinkin jos analyysissä pyrittäisiin eristämään muut taustamuuttujat. Olisi siis mielenkiintoista tarkistaa, voisiko raakadataa tutkimalla selvittää...

Jukka Mäkinen Vastaus kommenttiin #72

No kun ei saa sitä dataa käyttöönsä. Sen verran kuitenkin on ilmeisesti aineistoa että pystyivät alkuperäisessä tutkimusraportissa esittämään tuon homo/lesboparien 2,7 kertaisen väkivaltaisuuden tuloksena. Tosin sekin oli vain pienessä taulukossa siellä muiden joukossa, eikä siitä mainittu tekstissä mitään. Huomasin sen ja minitsin siitä jossain kommentissa, ja vuorokauden sisällä iski sensuuri Optulan sivuille. :D
En edes ajatellut että se sensuroitaisiin, muutenhan olisin tallentanut sen tiedoston.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #78

Turha noista on spekuloida, jos ei ole tietoa mille pohjata. Niin arvelinkin, että heitit kommenttisi löysin rantein.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"Suomalainen mies on lähes kaikilla mittareilla yksi maailman vähiten väkivaltaisia miehiä."

Olisi hauska nähdä edes osa noista mittareista. En ole niistä nähnyt vielä yhtäkään. Suomi on tilastollisesti katsoen hyvinkin väkivaltainen maa länsimaisten teollisuusmaiden keskuudessa. Suomalaisten tekemät henkirikokset ovat noin tuplaten siitä mitä tapahtuu Ruotsissa.

Mitä tulee sitten tuohon parisuhdeväkivaltaan ja sukupuolten osuuksiin niissä, niin sen suhteen lienet oikeassa, mutta sehän ei juuri tämän blogin otsakkeen alaisuuteen kuulu.

Käyttäjän eerojalkanen kuva
Mari Yritys

Onneksi olen niin sairaan hidas, etten kerinnyt lukemaan edes alkuperäistä pahoinpitelyuutista, ennen kuin se osoittautui uutisankaksi. :)

Onko varmistunut, että naamioitunut nainen on "natsisiat, poliiisin kätyrit"huutelija ja oli paikalla vastamielenosoittajana?

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Joo taas mennään eikä meinata.. Taas ollaan tyhmiä molemmissa leireissä..

1) Suomalaisen miehet olivat idiotteja kun eivät laskeneet ohi..
2)Nainen oli idiootti kun valitsi juuri tämän päivän mennä juuri tuohon kauppaan/Vai mikä olikaan.. Pitäisi käyttää järkeä ja miettiä kannattaako minun tuonne juuri nyt mennä,,, Joo-o tiedän että hänellä on oikeus siihen, mutta maalaisjärki on pidettävä aina mukana (tosin eipä tuo taida sellaisesta tietääkään?).. Itse en ainakaan menisi tuossa tilanteessa tuonne.. En menisi huutamaan Tapparan voitonjuhliin pahimpaan känni aikaan täysiä Tappara on ruostetta, Hifk on parempi.. Onhan mulla tuohon oikeus mutta onko se järkevää??
3) Miksi nainen valehteli iltalehdelle?
4)Lehdistökin oli tyhmä ettei heti tarkistanut faktoja! ja samantien julkaisi vaikkei tilanne ollut edes tiedossa..

Käyttäjän deneidez kuva
Petri Pakarinen

Iltalehti ei ole kyllä koskaan ollut laadukas media, mutta blogissa oleva juttu on kyllä tosiaan jo mv-tasoa hipova.

Hienoa miten Timonen ja kumppanit sensuroi vastapuolta minkä kerkiää ja se heidän mukaan vaarallisempi puoli taas antaa kaikkien kommenttien olla. Kertonee siitä, ettei heidän juttunsa kestä ollenkaan kriittistä tarkastelua ja että he haluavat vain oman mielipiteensä olevan sen ainoan oikean. Muut mielipiteet ja varsinkin kriittinen ajattelu hiljennetään huutamalla, sabotoimalla ja sensuroimalla.

Käyttäjän JukkaLaulajainen kuva
Jukka Laulajainen

Offtopic
onko tuollaisen rahanvaihtopisteen pyörittäminen kannattavaakin toimintaa?

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem

Noin naamioituneena mene rahanvaihtopisteeseen, epäilisin ryöstöaikeet ja ottaisin etälamautin käyttöön.

Jukka Mäkinen

Taitavat olla sukua sekä naamioitu nainen että rahanvaihtaja, joten tuskin ryöstöaikeissa on.

Tuo rahanvaihtokeskus taitaa muuten olla yksi niistä Supon tarkkailun alla olevista, joiden kautta rahoitetaan myös eri muslimiterroristijärjestöjä. Siirretään suomalaisten veronmaksajien maksamia sosiaalitukia niin ISIS'ile kuin somalien omille terroristeille.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Kun kontrolli alkaa,niin liberalismi jää vain puheiksi.

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos

Tässä osuva vertailutapaus siitä, kun brittinainen provosoivasti pukeutuu seksikkääseen punaiseen asuun ja menee kävelemään keskelle muslimien mielenosoitusta.

Siis aika samanlaista "provosoivaa häiriköintiä" kuin tässäkin tapauksessa.

Jep, brittinaisen provosoinnista ja haastamisesta tulee suukopua muslimeilta. Ei kuitenkaan tule seisten estämistä eikä vähäistäkään tyrkkimistä, kuten nyt Helsingissä tuli. Kukaan ei kutsu poliisia paikalle eristämään tuota yhtä "vastamielenosoittajaa".

Eli kyllä nyt tuli selvä moka mielenosoittajilta. Ei luvallisesti järjestetty mielenosoitus tarkoita, että saisi estää muslimeja kulkemasta eristämättömän alueen läpi asioimaan rakennuksissa. Jos joku vastamielenosoittaja jossain aiemmassa mielenosoituksessa on tehnyt jotain, ei se oikeuta julkisella alueella yhtään mihinkään.

Musliminaisen valehtelu oli silti toki selvästi törkeämpää.

Käyttäjän pahis kuva
Samuli Pahalahti

Tästä vielä kyseisen naisen poistuminen paikalta kavereidensa kanssa. Eikä tietenkään näy minkäänlaista pahoinpitelyä, vaikka hän väitti joutuneensa sellaisen uhriksi myös liikkeestä poistuessaan.

https://www.youtube.com/watch?v=OMpwRxvNWVM

Käyttäjän MarkoMustonen kuva
Marko Mustonen

Kyllä tuo keppihevos-ihmisen mukanaolo minusta viittaa vahvasti tahalliseen provokaatioon eikä vain tarkoitukseen asioida kyseisessä liikkeessä. Olin myös kuulevinani jotain sen tyyppistä mölinää, että naamioitunutta henkilöä epäiltiin Maryam Askariksi..? Jos hänet oikein tunnistettiin niin provokaatioepäily vaikuttaa vielä uskottavammalta.

Itse aloin taas pakostakin miettiä, mitä tarkoitusta nämä nykyään jo vissiin viikoittain kauppakeskuksilla ja toreilla järjestettävät mielenilmaukset vastamielenilmauksineen lopulta palvelevat? Kuten eräässä toisessa kommenttiketjussa todettiin, nämä tilaisuudet ovat aika vastenmielistä katsottavaa. Saadaanko näillä muutettua monenkin ohikulkijan mielipiteitä tai edes nostettua asiakysymyksiä esiin? Vai riittääkö päämääräksi (kuten itse epäilen) vihanlietsonta omissa porukoissa ja keskinäinen nokittelu ja provosointi?

Harvemmin mutta kunnolla organisoidut tilaisuudet, joissa käytettäisiin kunnollisia asiaan pureutuvia puheenvuoroja saattaisivat saada tiedotusvälineet ja sitä kautta myös asioista päättävät tahot kuuntelemaan kansan ääntä sinänsä ihan tärkeissä kysymyksissä. Nyt näitä ei media juurikaan noteeraa kuin niissä tapauksissa, joissa jotakin tämän kaltaista kohua saadaan aikaiseksi. Tästä tulee mieleen reaalimaailmaan siirretty versio some-riitelystä, joka voi äityä huonolla onnella oikeasti ikäväksi mellakoinniksi, kun provo lopulta osuu kunnolla maaliin puolella tai toisella.

Käyttäjän anttiolavisalonen kuva
Anttiolavi Salonen

Katsoin nuo videot ja minullekin kyllä syntyy mielikuva siitä, että hunnutettu nainen oli pyrkimässä liiketilaan. Huomiotava on myös se, että itse puheenpitoalusta (podiumi) on noin 20 - 30 metrin päässä tästä liikkeestä. Huomioitava on myös, että paikalla olevat miehet estävät naista liikkumasta vapaasti kohti liiketilaa johon hän oli menossa. Nainen tarvitsi siis poliisisaattueen päästäkseen liiketilaan.

Samaan aikaan päädemagogi De Wit lallattalee mikkiin, kuinka tässä on kyse taleban - aukiosta, ja kuinka "suomi ensin" - poppoo on rauhallisten ihmisten ryhmittymä. Kuka tahansa, joka katseli suomi ensin youtube - streamin tai oli paikalla kyseisessä tapahtumassa sai kuulla kuinka puhumassa käyneet suomiensinaktiivit puhuivat Neekereistä ja halvensivat monilla eri tavoin ihonväriltään mustia ihmisiä. Kyse ei siis enää ole maahanmuutosta, eikä edes islamista. Kyse on puhtaasta ihonväriin liittyvästä vihasta - jota voidaan suoraan kutsua sen oikealla nimellä; Rasismista.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Kuka haluaa rasismia kauppakeskukseen, ei kukaan, eivät liikkeenharjoittajat, eivät asiakkaat, eivät keskuksen omistajat.
Koko ItäHelsingille ITIS on monella tavalla tärkeä. Poliisinkin pitäisi tukea alueen suurinta työllistäjää eikä rasisteja.

Käyttäjän pahis kuva
Samuli Pahalahti

Ilmeisesti kyseinen rahanvaihtoliike oli niin uusi, etteivät mielenosoituksen järjestäjät eivätkä poliisi olleet osanneet varautua siihen. Ja siellä oli tosiaankin vain yksi ainoa liike auki.

Käyttäjän pahis kuva
Samuli Pahalahti

"Katsoin nuo videot ja minullekin kyllä syntyy mielikuva siitä, että hunnutettu nainen oli pyrkimässä liiketilaan."

Mutta mielenosoittajat eivät voineet tietää, onko hän menossa oikeasti sinne vai aikooko hän kenties jollain tapaa häiriköidä mielenosoitusta. Sama nainen oli häiriköinyt aktiivisesti aikaisempia miekkareita, joten hänen suhteensa oli ihan fiksua olla varuillaan.

Pidemmästä videosta näkyy selvästi, miten poliisi kehotti tätä kolmen henkilön porukkaa siirtymään muualle mutta he eivät totelleet, vaan päättivät väkisin tunkea mielenosoitusalueelle käyttäen tekosyynä tarvetta asioida liikkeessä.

Tämä porukka ei kuitenkaan onnistunut provokaatiossaan, joten yksi heistä päätti valehdella sekä poliisille että toimittajille joutuneensa joukkopahoinpidellyksi. En oikein ymmärrä, miten kukaan enää viitsii puolustaa tällaista toimintaa. Aivan selvä tapaus.

Käyttäjän anttiolavisalonen kuva
Anttiolavi Salonen

Mielenosoitus oli järjestetty kauppakeskuksessa. Ihmiset käyvät kauppakeskuksissa kaupoilla. The King is gone - Get over it.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Taidat katsoa asiaa alustuksessasi kaivamasta poterosta käsin. Kun otat vähän laajemman perspektiivin, naisen motiivilla ei ole merkitystä. Ei täällä naista puolusteta, vaan kerrotaan ettei noiden patsastelijoiden toimintaa pidä puolustella, eikä edes ymmärtää, edes vaikka kyseessä saattoi hyvinkin olla provokaatio. Marco de Wit sanoi itse jo tilaisuuden alussa varta vasten järjestäjien puolesta, että kyseinen liike on auki ja että sinne saattaa tulla maahanmuuttajia asioimaan. Hän kehotti kuulijoita käyttäytymään siivosti ja antamaan ihmisten vapaasti kulkea, loukkauksitta. Sen piti olla osoitus siitä, miten heidän porukassaan ollaan fiksumpia kuin vastamielenosoittajat. Eivät sitten kuitenkaan olleet.

Kulkemisen estämisen puolustelua, on hyvin vaikea ymmärtää. Varsinkin kun tilaisuuden järjestäjä on varta vasten pyytänyt pidättäytymään häiritsemästä liikkeeseen kulkevia, edes verbaalisesti. Pointtina tässä on, että provosoitumalla, joukko antoi kyseiselle "provokaattorille" mahdollisuuden käyttää mediaa hyväksi asiansa edistämiseksi. Ei sekään loppupeleissä mennyt kuin Strömsössä, mutta aivan varmasti aiheutti jotain vahinkoa perustettavan puolueen maineelle.

Jukka Mäkinen

Tapauksesta on tullut julkisuuteen kolmas pidempi video, jossa seurataan provokaattorin valmistautumista, kuinka poliisit pyytävät häntä poistumaan ja kuinka mustakaapu näyttelee voitonmerkkejä, ennen kuin lähtee tönimään mielenosoittajia. Kansallismieliset pyytävät poliisia paikalle jo ennen kuin nainen alkaa tönimisen.

Astalolla aseistettu kahden hengen turvaosasto seuraa koko ajan mukana liikkeeseen ja sieltä pois, kunnes poliisi myöhemmin pidättää kyseisen aseistetun anarkistin, ja ottaa aseen pois.

Käyttäjän anttiolavisalonen kuva
Anttiolavi Salonen

Muuten tuota, Samuli. Mitenkään nyt pyrkimyksenä kuulostaa kovin nai'ivilta; lukaisin tuossa tulkintasi Palefacen - palamaan- kappaleesta. Kysyn nyt ihan sen tiimoilta asiallisesti, että pitäisikö sinun kuitenkin jättää videoiden tulkinta pois näistä analyyseistäsi?

Käyttäjän LassiLappalainen kuva
Lassi Lappalainen

Oikeastaan aika turha ruveta tulkitsemaan mitä hunnutettu nainen aikoi.
Ydinpointti on se että hän väitti joutuneensa 10 miehen pahoinpitelemäksi. Tästä ne lööpitkin tehtiin.
Väite osoittautui silkaksi valheeksi.

Freddyltä kyllä hyvä huomio: Noin peitetty henkilö tulemassa rahanvaihtoliikkeeseen. Syytä epäillä ryöstöä.

Käyttäjän hennakajava kuva
Henna Kajava

Asiassa ei ole mitään keskusteltavaa; mielenosoittajat ovat nähneet kyseisen rättipäisen, radikaali-islamistisesti pukeutuneen naisen johtamassa megafonin kanssa ilmeisesti laitonta vastamielenosoitusta. On selvää, ettei tätä päästetä häiriköimään mielenosoitusta. Jokainen järkevä ihminen näkee jo muutenkin, että kyseessä on valepuku, johon on naamioiduttu tarkoituksella häiriköintimielessä. On silkkaa viisastelua alkaa uhriuttaa tätä häirikköä, ettei tätä päästetä muka asioimaan liikkeeseen. Facebookissa on tästä median suosimasta, Muslimiveljeskuntaa kannattavasta fundamentalistimuslimista megafoneineen video: https://www.facebook.com/tuukka.kuru/posts/1021013...

Tässä myös koko miekkarivideo, josta käy heti alusta selville kiinnostavia seikkoja: https://www.youtube.com/watch?time_continue=231&v=...

Käyttäjän karilaurila kuva
Kari Laurila

Itse asiassa Maryam teki tässä hyvän teon. Mitään omista tavoitteistaan hän ei saavuttanut, mutta uskottavuus meni, sekä häneltä että Iltalehden toimittajalta. Tiettävästi tuon rikosilmoituksen tekijä ja sen sittemmin perunut oli nimenomaan tämä aiemminkin megafonin kanssa mielenosoitusta häirinnyt Maryam.

On myös väitetty, että yksi hänen seurueeseensa kuuluneista olisi ollut toimittaja. Tätä en pysty vahvistamaan, mutta ainakin toinen häntä seuranneista naisista oli pakannut reppuunsa keppihevosen, joka kertoo suoraan mistä oli kysymys.

Sekin on kornia, että edellisessä mielenosoituksessa Maryam kulki järjestystä ylläpitäneen poliisin perässä huutaen megafoniin jotain "...poliisi on natsien kätyri...". Poliisimies kääntyi rauhallisesti ympäri, otti megafonin hänen kädestään ja selitti, ettei huutaisi hänen korvaansa. Se voi aiheuttaa kuulovaurion. Sen jälkeen ystävällinen poliisimies vielä selitti, kuinka hän on ylläpitämässä molempien osapuolten turvallisuutta ja antoi vielä megafoninkin takaisin. Sitten tämä sama nainen on vaatimassa apua näiltä natsien kätyreiltä...

Tuokin kuvaamani tapahtuma tallentui ja on kenen tahansa tarkistettavissa netistä.

Rajansa naurettavuudellakin.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Olikos tämä somalinainen edes raskaana? Vai käytettiinkö sitä raskausväitettä vihan lietsontaan?

Toimituksen poiminnat