Samuli Pahalahti

Palefacen uusin musiikkivideo on vihapropagandaa

Paleface julkaisi vastikään uuden videonsa kappaleelle Palamaan. Se on pohjimmiltaan terrorismiin kannustavaa vihapuhetta.

Video on hyvä esimerkki kahdesta vasemmistolle nykyään tyypillisestä käyttäytymismallista.

1. Kaksinaamaisuus

Vasemmistolle on sallittua käyttää väkivaltaa ja tuhoa yhteiskunnallisen vaikuttamisen keinona, mutta kenellekään muulle ei. Ikään kuin paikkojen tuhoaminen olisi jotenkin ok, jos hallitus ei tee niin kuin vasuri vaatii. Tällaisen aktivismin hyväksyjät eivät kuitenkaan ymmärrä, että tasapuolisuuden nimissä samat keinot on sallittava kaikille muillekin.

Mitäs jos vaikka maahanmuuttokriittiset alkaisivat polttamaan vastaanottokeskuksia vastalauseena hallituksen maahanmuuttopolitiikalle? Ihan samalla tavallahan hekin ovat tyytymättömiä ja turhautuneita eivätkä koe saavansa sanomaansa esille.

Jos kannattaa demokratiaa, on alistuttava päätöksiin vaikka vallassa ei olisikaan oma porukka. Vasemmistolaiset tuntuvat kuitenkin kannattavan demokratiaa vain silloin, kun he itse ovat vallassa. Jos he eivät ole, kaikki keinot ovat sallittuja kapinassa poliittisia päättäjiä vastaan.

Kuten historia osoittaa, vasemmistolaiset ovat olleet monessa tapauksessa erittäin verenhimoisia ja tappaneet kymmeniä miljoonia eri mieltä olevia ihmisiä. Tällaista uhkaa ei kannattaisi unohtaa nykypäivän Suomessa, vaikka luokkasotaan valmiita olevia vasemmistolaisia onkin suhteellisen vähän. Mikäli he saavat levittää propagandaansa täysin vapaasti, määrä voi moninkertaistua nopeasti ja aiheuttaa vakavan uhkan yhteiskunnalle.

2. Destruktiiviset vaikuttamiskeinot

Suunnilleen kaikki ovat samaa mieltä siitä, että sekä nykyinen että monet aiemmat hallitukset ovat epäonnistuneet. Mutta sen sijaan, että huonojen hallitusten aiheuttamasta hyvinvointitappiosta suututtaisiin ja alettaisiin tuhoamaan lisää hyvinvointia, kannattaisi mieluummin miettiä miten hyvinvointia voidaan alkaa tuottamaan lisää.

Jos valtio epäonnistuu tuottamaan hyvinvointia, oikea tapa kapinoida on ottaa valta omiin käsiin ja alkaa itse tuottamaan sitä. Esimerkiksi pimeä työ ja veronkierto ovat hyviä keinoja.

Massatyöttömyys johtuu ihan puhtaasti siitä, että työn kysyntä ja tarjonta eivät pääse kohtaamaan sääntelyn ja verotuksen takia. Se, että palkalla ei meinaa pystyä elämään, johtuu suurimmaksi osaksi siitä, että verokarhu varastaa siitä niin suuren osan.

Hyvinvointi ei synny siten, että vasemmistoterroristit pakottavat hallituksen ottamaan vielä entistäkin enemmän rahaa pois rikkailta. Se on vain varallisuuden uudelleenjakoa. Tällä hetkellä kaivattaisiin kipeästi keinoja tuottaa lisää vaurautta kaikille, mutta käytännössä kukaan vasemmistolainen ei kannata tällaisen toiminnan mahdollistavaa politiikkaa. Sellaisen sijaan he haluavat vain lietsoa vihaa eri mieltä olevia ihmisiä kohtaan ja syyttää niitä kaikesta pahasta.

Lopputulos

Destruktiivista vasemmistolaisuutta edustavat ihmiset ovat paljon suurempi uhka suomalaiselle yhteiskunnalle kuin mikään (ääri)oikeistolaisporukka, joista on viime aikoina peloteltu. Vasemmistolaiset ovat valmiita laajamittaisiin mellakoihin, joissa pistetään paikkoja paskaksi, eli tuhotaan hyvinvointia uuden luomisen sijaan. Tällaisesta käytöksestä ei seuraa ikinä mitään hyvää.

Jos Paleface haluaisi oikeasti ymmärtää lähiöissä kytevää kapinahenkeä, hän yrittäisi ymmärtää sitä niin hyvin, että tällaiselle uhkalle myös keksittäisiin joku väkivallaton ratkaisu. Ja se ratkaisu ei tietenkään voi olla se, että kaikkiin vaatimuksiin suostutaan mukisematta, koska sehän tarkoittaisi sitä, että terroristit voittavat.

Nyt tämä Palefacen video jää käytännössä vain väkivaltaisen mellakoinnin normalisoimisen tasolle. Ikään kuin se olisi muka jotenkin hyväksyttävä keino purkaa pettymystä harjoitettuun politiikkaan. Tällaiseen ei kuitenkaan saisi missään tapauksessa lähteä, vaan tehdä selväksi ettei päätön väkivalta ja tavaroiden tuhoaminen auta ketään eikä ratkaise mitään.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

10Suosittele

10 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (29 kommenttia)

Niko Sillanpää

Kah, pojat ja joku vanhempi setä ovat kangstailemassa "hyvän puolella pahaa vastaan".

Tämä ei tosin edusta totunnaista vasemmistoa, vaan identaarista uusvasemmistoa eli identiteettipolitiikkaan keskittyvää vasemmistolaisprogressiivisuutta eli "antifasismia"/"antirasismia". Joku taitaa välillä näitä "anarkisteiksikin" kutsua.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

"Mitäs jos vaikka maahanmuuttokriittiset alkaisivat polttamaan vastaanottokeskuksia vastalauseena hallituksen maahanmuuttopolitiikalle?"

Ovat yrittäneet jo noin 15 kertaa, mutta eivät ole onneksi onnistuneet.

Säveltäjä Kalevi Aho on myös todennut nykyisen leikkauspolitiikan voivan johtaa väkivaltaisuuksiin. Häntä Ulla Apelsin syytti vain sivistyksen puutteesta. Miksei saisi sanoa ääneen, mihin voi arvella harjoitettavan politiikan johtavan?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Nykyisen leikkauspolitiikan?

Oletko seurannut politiikkaa yhtään ennen tätä hallituksta, viime hallitus leikkasi myös jumalattomasti ja pienituloisiltakin. Vasemmistoliittokin oli osa tätä leikkausvimmaa.

Ja älä nyt sano, että saimmehan me sitä sun tätä, sillä lopputulos se on mikä ratkaisee ja miinukselle mentiin silloinkin.

Väitätkö, että seuraavien vaalien jälkeen, jos vasemmisto voittaa, näitä tämän hallituksen järkyttäviä leikkauksia perutaan?

Jos niin luulet, niin valmistaudu suureen pettymykseen, sillä seuraavakin hallitus tulee tekemään vielä kipeämpiä leikkauksia, oli siellä sitten vasemmistoa tai ei.

Voihan sitä tietysti aina käyttää sitä Soinilta opittua populismia ja puhua vain niistä positiivisista asioista ja toivoa, että tyhmä kansa ei ymmärrä totuutta.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Olihan Vasemmistoliitto mukana edellisessä hallituksessa, vaikka jälkiviisaasti ei olisi kannattanut olla. Kun Vasemmistoliitto ja Vihreät lähtivät oli hallitus entistäkin toimintakyvyttömämpi.

"Jos niin luulet, niin valmistaudu suureen pettymykseen, sillä seuraavakin hallitus tulee tekemään vielä kipeämpiä leikkauksia, oli siellä sitten vasemmistoa tai ei."

Jos näin käy, niin toivon mukaan leikkaukset tehdään ilman vasemmistoa.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari Vastaus kommenttiin #10

Noinhan se elämässä menee. Yhdet sotkevat, toiset joutuvat siivoamaan.

Käyttäjän pahis kuva
Samuli Pahalahti

"Säveltäjä Kalevi Aho on myös todennut nykyisen leikkauspolitiikan voivan johtaa väkivaltaisuuksiin. Häntä Ulla Apelsin syytti vain sivistyksen puutteesta. Miksei saisi sanoa ääneen, mihin voi arvella harjoitettavan politiikan johtavan?"

Kyseessä ei ole mikään veikkaus siitä, mihin politiikka voi johtaa, vaan yllyttäminen väkivaltaisuuksiin. Kun niistä puhutaan täysin mahdollisena käyttäytymismallina, on hyvin suuri riski, että jotkut ottavat sen tosissaan. Oikeasti tuollaisen käytöksen suhteen pitäisi olla täydellinen nollatoleranssi.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Unohdit kertoa että myös vokin asukkaat on yrittänyt polttaa noita.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää

Onko vastaanottokeskuksia todella yritetty polttaa 15 kertaa? Aika järkyttävä määrä. Median mukaan kyllä aika moni "tuhopoltoista" on johtunut asukkaiden tupakoinnista. On noita oikeita tuhopolttoyrityksiä todella 15?

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

On, tieto löytyy sisiäministeriön hiljan julkaisemasta väkivaltaisen ekstremismin tilannekatsauksesta.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Totta kai saa sanoa ääneen. Hauskaa on, että jos se on nykyinen leikkauspolitiikka - se, että leikitään leikkauksia - joka johtaa väkivaltaisuuksiin, niin mihinhän johtaa sitten, kun tämä pikavippilainoitetun yli varojensa elävän hyvinvointipökäleen lasku oikeasti tulee maksuun?

Saas nähdä. Sama kai se on istuuko toimistossa vai kalassa. Ei käy kateeksi monikyvytöntä kaupunkielättiä, joka ei perinteisesti osaa muuta kuin tehdä (sossun) rahasta paskaa.

Niko Sillanpää

Vai leikkaukset. Ajattelitteko sinä ja Kalevi Aho, että Pertti the lomautettu paperimies pistää paikat palamaan, koska leikkaukset? Hyvä, en minäkään. Eiköhän ne autot ja ongelmalähiöt polta, jos polttaa, se sama porukka kuin Ruotsissa ja Ranskassakin.

Käyttäjän OlliBackstrom kuva
Olli Bäckström

Tuo on Antti Jokisen uuden elokuvan Pahan kukat promovideo.
Kritiikki videon visuaalisesta yleisilmeestä kannattaisi siten suunnata itse elokuvaan eikä Palanaamaan.

Jaan kyllä tuohtumuksesi Palanaaman pahantahtoisesta yrityksestä huijata viattomat nuoret lukemaan Charles Baudelaireä. Se johtaa lopulta kovaan runouteen, ehkä jopa Arthur Rimbaudiin, ja siltä tieltä ei ole enää paluuta.

Niko Sillanpää

Ja Juvenalista! Kyllä kyllä on todella kyldyrelli viesti tuossa videolla.

Käyttäjän OlliBackstrom kuva
Olli Bäckström

Kyynikkona uskon videon viestin olevan raha, kun kyseessä on elokuvan markkinointi.

Tai sitten Antti Jokinen on tosissaan puuhailemassa kommunistista vallankumousta, mene ja tiedä.

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #6

Täytyy myöntää, että mieleeni ei ensimmäisenä tullut, että joku maksaisi kummastakaan jotain. Mutta ehkäpä joo.

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen

"Säv. San. Ja sov. Lönnberg-Miettinen-Pöyhönen"
En tiedä keitä he ovat kun tarjolla on pelkät sukunimet, mutta googlauksen jälkeen oletettavasti ainaskin PaleFace itse ja ehkä Valtteri Pöyhönen http://valtteripoyhonen.com, Lönnbergille en löytänyt sopivaa vastinetta.

Heiltä voi kysyä mitä kävi mielessä kun biisiä tekivät. Koko biisi elokuvineen vaikuttaisi olevan vasemmistoanarkista voimafantasiaa. Lapsellista pelleilyä kun on ongelma joka pitäisi ratkaista ja raitkaisuehdotusten sijaan aletaan rikkomaan paikkoja ja odotetaan että joku muu tekee työn ratkaisun eteen heidän puolestaan.

Anarkistit ovat kuin kiukuttelevia 8-vuotiaita joilta on otettu karkit pois ja vastauksena on itkupotkuraivari.

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen

"Koko biisi elokuvineen vaikuttaisi olevan vasemmistoanarkista voimafantasiaa."
Parkkinen hei, oletko nähnyt koko elokuvan?

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen

Taikasana on: "vaikuttaisi". Perustan olettamukseni musiikkivideoon joka toimii elokuvan promootiomateriaalina, joten oletan että sillä on pyritty kertomaan millainen elokuva on tulossa. Päättelin että elokuva kertoo itä-helsinkiläisten vasemmistoanarkistien elämästä. Loput kommentistani perustuu omiin kokemuksiini anarkisteista.

Voimafantasiasta kertoo esim. Se, että videolla kaksi henkilöä voittavat poliisin tappelussa. En ole pitkään aikaan kuullut että poliisi olisi hävinnyt lähitappelua. Voi olla että olen väärässä, ajattelin kuitenkin katsoa elokuvan joten silloinhan se selviää.

Käyttäjän pahis kuva
Samuli Pahalahti

"Lapsellista pelleilyä kun on ongelma joka pitäisi ratkaista ja raitkaisuehdotusten sijaan aletaan rikkomaan paikkoja ja odotetaan että joku muu tekee työn ratkaisun eteen heidän puolestaan."

Terrorismiahan se pohjimmiltaan on. "Jos ette tee juuri niin kuin me vaadimme, pistämme kaikki paskaksi ja palamaan ja koko yhteiskunta kärsii." Yritetään painostaa poliitikot toimimaan halutulla tavalla pelottelemalla ja uhkaamalla väkivallalla.

Yhteiskunnassa on ongelmia, mutta destruktiivisilla keinoilla niitä ei ikinä ratkaista. Ainoastaan rakentavat ehdotukset voivat muuttaa yhteiskunnan paremmaksi kaikille.

Käyttäjän OlliBackstrom kuva
Olli Bäckström

"Ainoastaan rakentavat ehdotukset voivat muuttaa yhteiskunnan paremmaksi kaikille."

Tätä totuutta voisi promotoida enemmänkin musiikkivideoissa ja populäärielokuvissa. Turpiin lyömisellä ja paskaksi polttamisella ei loppupeleissä saavuta muuta kuin hampaattomia naamoja ja savuavaa tuhkaa.

Nihilismillä hekumointi ei tosin ole mikään vasemmistolaisten vallankumousromantikkojen yksinoikeus. Kapitalistinen media- ja peliteollisuus tuputtaa samaa omankädenoikeuden viestiä nuorisolle 24/7 ja jopa paljon irvokkaammalla ja räikeämmällä tavalla kuin Pahalahden kauhistelema musiikkivideo. Myös silmittömällä väkivallalla mässäilevät konsolipelit ja toimintaelokuvat lienevät yhtä lailla tuomittavaa terrorismia ja ajatusrikollisuutta?

Käyttäjän jallerajala kuva
Jari Rajala

Kohtuu hyvä video tulevaisuudesta johon, jos sanoja kuuntelit, homma tod.näk. etenee. Väkivallaton ratkaisu ei ole äänestäminen eikä mielenosoitukset, eikä paleface ikäpoika ole myöskään sinänsä juurikaan uskottava räppäri, sellainen, mitä ehkä haluaisi olla.

Niinpä huomaamme että keskitienkulkijat ovat edelleen saamattomia ja onnettomia. Siitä vaan palamaan, ääriratkaisuna, josko polttamalla kaiken vanhan, saisi ihan uuden idean, ehkä ei, ehkä joo. Joku tälläinen ajatus lienee videon tekijöillä ollut, eikä se sinänsä isommin kiinnosta.

Ps. Sipilän jengin maan polttaminen on taas kuin ruostumista, joka sekin on palamista, hieman vain hitaampaa ;O

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Tuo traileri lienee fiktiivisen leffan mainos ?

Mutta siitä väkivallasta ja anarkiasta, sekä pikkukeppostelusta :

https://m.youtube.com/watch?v=cqnB4Q0hOWs

Äärivasemmisto harjoitti naapurimaassa ja suuressa osaa Euroopaa oikeutettua täsmäväkivaltaa, ja tämän väkivallan arvet näkyvät vieläkin monessa asiassa.

Ja joo, ei tämä Suomen vasemmistoliitto suinkaan ole kommunistinen. Eipä tietenkään.. Pienen ihmisen asiallahan se vassariporukka on.

Btw. Vasemmistoliiton perustajia olivat Suomen kansan demokraattinen liitto (SKDL), Suomen kommunistinen puolue (SKP) ja Suomen naisten demokraattinen liitto (SNDL). Vasemmistoliitto perustettiin 28.––29.4.1990 Helsingissä Kulttuuritalolla ja Jäähallissa pidetyssä kokouksessa. SKDL, SKP ja SNDL sulauttivat toimintansa uuteen puolueeseen.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Olen vanhana gangsta-horrorcore-hardcore-ug-rapin ystävänä ihmetellyt tätä suomiräppäräiden maailmanparannuspaskaa. Missä on välinpitämätön, täsin epäkorrekti ja anteeksipyytelemätön väkivallan promoaminen ja pikimusta huumori?

Nyt Paleface , jota olen pitänyt lähinnä "Yle-räppärinä" pistää jonkun suomeksi käännetyn amerikkalaisen gangsta-leffan trailerissa ihan hyvää settiä, mutta hieman eri kulmasta, turvallisen helsinkikeskeisesti.

Helsinki palaa pois? Ei huono idea, eikä haittaa pätkääkään. Burn Hollywood burn.

Käyttäjän mjkrie kuva
Mika Riekki

http://www.intermin.fi/julkaisu/232016?docID=69180

"Turvapaikanhakijatilanne vaikuttaa synnyttäneen Suomeen uuden viharikosilmiön, vastaanottokeskuksiin kohdistuneet tuhotyörikokset. Vuonna 2015 tapahtuneista 15 tuhotyörikoksesta yksikään ei kuitenkaan käytettävissä olevien tietojen valossa täytä ekstremistisen rikoksen tunnusmerkistöä. Turvapaikanhakijoiden määrän laskettua vuoden 2016 aikana aiempien vuosien tasolle vastaanottokeskuksiin kohdistuneita tuhotyörikoksia ei ole ilmennyt."

Tuossa kai sanotaan, että ne eivät ole olleet samalla tavalla järjestäytynyttä ja aatteellista toimintaa kuten, paradoksaalisesti, anarkisteilla.
"Ekstremistisen rikoksen tunnusmerkistö" - lausetta oisivat voineet hiukan avata. Ilmeisesti tekojen pitää perustustua yhteiseen aatemaailmaan, jota tuhopolttoa yrittäneillä humalaisilla ei ollut. Juttujen tutkinta on kesken.

Käyttäjän heke kuva
Heikki Paananen

Mikä se tämä Paleface oikein on? Kontekstista päätellen jonkinlainen "räp-musiikin" edustaja.

Mielestäni räp:ä ei pitäisi kategorisoida musiikiksi, vaan taiteenlajina se on lähempänä runolausuntaa - eräänlainen alalaji, jolle tunnusomaista on Rolandin rumpukoneen tehdasasetuskomppien päälle levitetty sanataide, jonka päihteiden, rötöstelyn ja Nike Air Force One -lenkkareiden ympärillä pyörivän aihekoosteen ensisijainen tarkoitus on glorifioida sisällyksetöntä ja negatiivisen tulevaisuusodottaman sisältävää urbaania ajopuuelämää.

Ei ole ihme, että vasemmisto on kaapannut räpin omakseen.
Maskuliininen tyylilaji ei tunnu olevan tällä kertaa ongelma.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Rapskene ei ole enää vain maskuliininen.

Käyttäjän taistolainen kuva
taisto vanhapelto

Ihmettelen, että tällaiset jankuttavat tusinailmiöt otetaan vakavasti. Kyseessähän ovat ns. kapitalistisen yhteiskunnan tuotteet, rahantekoautomaatit. Paleface on ennen muuta lyhytaikaiseen rahantekoon kapitalistisella antaumuksella heittäytynyt jonkinlainen lausuja.

Ehkä kuukauden kuluessa ajanvieteautomaattini on valmis koekäyttöön, viettämään aikaa puolestani ja kärsimyksittä kuuntelemaan mm. Palefacen jankkaamista.

Käyttäjän Jukka Konttinen kuva
Jukka Konttinen

Herraa pidetään jonkinlaisena älykkönä vaikka esittämänsä ratkaisut perustuvat luolamiehen älykkyystasoon.

Arvostusta pitää yrittää hakea vasemmistoanarkistien katujeesukseksi julistautumalla.

Jyrki Paldán

Avaus voi jossain määrin toimia satiirisena kritiikkinä vihapuheen kieltämiselle, mutta jos tämä on tehty vakavalla naamalla niin ei auta taas kuin hieroa ihmeissään päätään.

Tässä on nyt kuitenkin kyseessä elokuvaa varten tehty viihteellinen musiikkikappale. Elokuvissa ja peleissä näkyy kyllä paljon pahempaakin kuin tyhjien autojen polttamista protestimielessä. Jos olet koskaan sattunut pelaamaan esimerkiksi mitään GTA-sarjan peleistä, ymmärrät varmaan. Väkivaltaan yllyttäminen tai sen glorifioiminen tietysti kulkee aina sananvapauden hämärillä rajoilla, ja osittain sen vuoksi sananvapaus onkin aina tulkittu relativistisesti. J.S. Mill totesi ettei sananvapaus oikeuta yllyttämään väkivaltaista joukkoa hirmutekoihin, ja Orwell piti sananvapaudessa vastuuta yhtä tärkeänä kuin vapauttakin. Vielä pidemmälle mentynä, kukaan tuskin haluaa absoluuttista sananvapautta, vaikka siitä usein kauniisti abstraktilla tasolla puhutaankin. Se kun tarkoittaisi esimerkiksi että kenestä tahansa voitaisiin levittää mitä tahansa perättömiä juoruja ja kaikkien yksityisyydensuoja häviäisi täysin.

Jos kuitenkin siirrytään tuosta yleisemmästä sananvapauden konseptista tähän käsiteltyyn hieman suppeampaan väkivallan yllyttämisen konseptiin, harva näkee hirveästi pahaa siinä että oman maan "puolustusvoimia"(jokaisen maan propagandakoneisto puhuu "puolustamisesta") glorifioidaan, tai että esimerkiksi omaisuuden puolustamisessa käytettävä väkivalta hyväksytään, tai siihen jopa yllytetään. Sen sijaan on varsin normatiivista nähdä muiden maiden "hyökkäys"voimat pahoina, paheksua indiskriminanttia väkivaltaa ja tuomita jyrkästi tietynlainen järjestelmällinen väkivalta(esim. "rotuihin", uskontokuntiin tai yhteiskuntaluokkiin kohdistuva illegitiimi väkivalta). Noin relativistisena asiana se ei voi olla elämättä jatkuvasti. Onko maahanmuuttajiin kohdistuva vihapuhe tuomittavaa? Entä onko vandalismiin yllyttäminen tuomittavaa? Varmasti jokaiselle mielipiteelle löytyy niiden edustajien mielestä vakuuttavat perusteet, jotka ovat toista mieltä olevien kanssa täysin virheelliset. Mitään absoluuttista tai konkreettista kukaan tuskin löytää. Olennaisinta tässä asiassa kuitenkin on että nykyinen viihdeteollisuus elokuvineen, peleineen, musiikkikappaleineen ja kirjoituksineen on niin pitkällä väkivallan glorifioimisessa ja jopa siihen yllyttämisessä että tuo Palefacen video manifestoituu ainakin minulle jopa varsin laimeana.

Joka tapauksessa on aina ihan viihdyttävää lukea tekstiä, josta ei löydä ainuttakaan perusteeksi tarkoitettua lausetta, jonka voisin itse sellaisenaan allekirjoittaa. Hauskaa miten samassa maassa voidaan kasvaa niin erilaisiin maailmankatsomuksiin.

Toimituksen poiminnat