Samuli Pahalahti

Vasemmiston kaksinaamaisuus

Jos parisataapäinen äärioikeistoryhmä olisi hyökännyt väkivaltaisesti työläisten vappumarssin kimppuun ja poliisi olisi estänyt sen, kukaan ei valittaisi jos poliisi olisi käyttänyt liian kovia otteita. Päinvastoin, kaikki kiittelisivät miten kerrankin otettiin tosissaan äärioikeiston uhka.

Itsenäisyyspäivänä kuitenkin äärivasemmistolainen antifasistiryhmä hyökkäsi soihtukulkueen kimppuun, tarkoituksenaan pysäyttää sen kulku väkivalloin. Tämä oli tehty hyvin selväksi etukäteen hyökkäystä mainostettaessa. Tämä myös kävi selväksi "mielenosoituksen" aikana, kun ryhmä alkoi heitellä kulkuetta turvanneita poliiseja kivillä ja pulloilla.

Sitten kun poliisi vastasi asianmukaisesti kohtaamaansa hyökkäykseen, alkoi vasemmiston puolelta hirveä itku siitä, miten poliisin voimankäyttö oli muka ollut täysin ylimitoitettua.

Itseäni tietenkin ottaa päähän tuollainen kaksinaamainen ja älyllisesti epärehellinen retoriikka.

Kun äärioikeistolaiset kävivät pieksemässä vähän aikaa sitten Jyväskylässä jonkun antifasistihörhön, jonka kanssa heillä oli ollut aiemminkin riitaa, vasemmistolaiset nostivat hirveän metelin siitä miten kamalaa tuollainen äärioikeistolaisten mellakointi oikein on.

Oikeastihan siinä ei ollut edes kyse mistään mellakasta, vaan tappelusta, jossa toisella osapuolella oli murskaava ylivoima. Tässä itsenäisyyspäivän hyökkäyksessä sen sijaan oli kyllä ihan selvät väkivaltaisen mellakan piirteet, mutta vasemmistolaiset ovat tuominneet sen hyvin ponnettomasti. Suunnilleen kaikki kannanotot ovat kuitenkin puolustelleet mellakoitsijoita enemmän tai vähemmän.

Väkivaltaisessa hyökkäyksessä mukana olleet sekä sitä puolustaneet ihmiset ovat pyrkineet argumentoimaan, että "äärioikeisto täytyy torjua ennen kuin se pääsee kasvamaan suuremmaksi". Tämä on kuitenkin aika älytön väite.

Kulkuetta edeltänyt Kansalaistorilla ollut tapahtuma oli hyvä osoitus siitä, ettei tätä porukkaa kannata ottaa erityisen vakavasti. Puhumassa olivat muun muassa Laura "en usko evoluutioon" Huhtasaari, sekopäähäirikkö Junes Lokka, salaliittohörhö Marco de Wit ja siellä luettiin myös MV-lehden päätoimittaja Ilja Janitskinin tervehdys. En jaksanut tutkia sen kummemmin muiden esiintyjien taustoja, mutta varmasti sieltä löytyisi iso kasa hörhöjä lisää.

Ainakin somessa on useaan otteeseen raportoitu paikalla nähdyn natsitervehdyksiä. Kuulemani mukaan niistä oli vastuussa Seppo Lehto (en itse ollut paikalla, joten voihan siellä joku muukin niitä ollut tehnyt), joka on jo vuosia vetänyt omaa natsiperformanssiaan onnistumatta keräämään minkäänlaista liikettä ympärilleen.

Joten kuka ihme ottaa tällaisen porukan vakavasti? Antaa kylähullujen sekoilla keskenään, on erittäin epätodennäköistä että ne onnistuisivat saamaan jonkun massiivisen natsiliikkeen perustettua, joka pystyisi vaikuttamaan suomalaiseen politiikkaan.

Tätä on tosiaankin välttämätöntä peilata hieman. Mitä jos asiat olisivat olleet toisinpäin ja äärioikeistolaiset olisivat hyökänneet vasemmistolaisten tapahtumaan? Vasemmistolaiset eivät varmasti olisi valittaneet mistään kovista otteista, jos poliisi olisi sellaisiin sortunut estäessään hyökkäystä.

Tämä on historiallisestikin aika selvä trendi – vasemmistolaiset ovat välittäneet perusoikeuksista ainoastaan silloin kun joko he tai heidän liittolaisensa ovat olleet uhattuja. Itse he ovat täysin valmiita sortamaan muiden ryhmien oikeuksia. Sehän näkyi itsenäisyyspäivänäkin oikein mainiosti, kun tämä antifasistiryhmä yritti estää poliittisesti sitoutumattoman soihtukulkueen matkan ihan vain siksi, että kulkueessa oli mukana julkiäärioikeistolaisia.

Jonkin verran tulin huomanneeksi somesta myös valitusta rauhanomaisesti mieltään osoittaneen vasemmistolaisen Kai Sadinmaan poistosta Kansalaistorin tapahtumasta. Jos yksittäinen äärioikeistolainen olisi ollut vasemmistolaisten tapahtumassa, olisivatko vasemmistolaiset antaneet hänen seisoskella siellä kaikessa rauhassa? Olen aika varma, että joko hänet olisi hakattu siihen paikkaan tai sitten poliisit olisivat vieneet hänet pois, eikä kukaan olisi valittanut, että hänen oikeuttaan osoittaa mieltä olisi loukattu.

Kannattaa myös tiedostaa, että äärivasemmiston uhka on erittäin todellinen tänäpäivänä Suomessa. Ay-liike on uhkaillut erittäin tiukasti laillisesti ja demokraattisesti valitun eduskunnan muodostamaa hallitusta, koska se ei tykkää hallituksen suunnittelemista laeista. Nähtiinpä jopa yksi suora hyökkäys demokratiaa kohtaan syyskuussa, kun ay-liike masinoi koko maan kattavan lakon yhdeksi päiväksi. Mahdollisesti luvassa on lisää, jos hallitus jatkaa suunnitelmiensa mukaan.

On kuitenkin oleellista ymmärtää, että käydessään taistelemaan hallituksen kaavailemia lakeja vastaan, ay-liike käy taisteluun demokratiaa vastaan. Demokratiassa kun jokaisen on alistuttava silloin kun itse sattuu joutumaan vähemmistön puolelle. Sinänsähän tietenkään demokratian vastustamisessa ei ole mitään pahaa, itsekin vastustan sitä henkeen ja vereen, mutta olisi suotavaa sanoa se suoraan. Tähän mennessä nähty retoriikka on antanut ymmärtää, että ay-liikettä kiinnostaa demokratia vain niin kauan kuin sen kautta pääsee itse käyttämään valtaa. Kellään ei ole kuitenkaan ollut vielä munaa sanoa sitä suoraan.

Jos ay-liike onnistuu torppaamaan laillisesti valitun hallituksen suunnittelemat lait, on se aika selvä osoitus siitä, että olemme päätyneet proletariaatin diktatuuriin. Eikä sellainen ole koskaan ikinä missään johtanut onnelliseen yhteiskuntaan.

Mesoamalla äärioikeistolaisista vasemmistolaiset siis pyrkivät vain kääntämään huomion pois todellisesta uhkasta suomalaiselle yhteiskunnalle. Ainakin toistaiseksi äärioikeisto koostuu suurelta osin hörhöistä ja pelleistä, jotka eivät kykene saamaan minkäänlaista merkittävää liikettä aikaan, kun taas vasemmiston uhka on täysin todellinen.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (22 kommenttia)

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Näiden antifasistien ideologia voidaan käytännössä tiivistää kolmeen sanaan: räyhäämistä, riehumista ja ruikutusta.

Ja mitä tulee vasemmiston reagoinnin älylliseen epärehellisyyteen ja kaksinaismoraaliin, olen täysin samaa mieltä.

Käyttäjän rutanen1965 kuva
Jari Rutanen

Jos antifasisteilla olisi tippaakaan järkeä päässä, he antaisivat oikeisto hörhöjen nolata itsensä ihan vapaasti yhtään häiritsemättä.

Koska näin ei ole, heidän tarkoituksensä onkin pelkkä riehuminen.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

"kun ay-liike masinoi koko maan kattavan lakon yhdeksi päiväksi" Kuuleppas Samuli, selvitä nyt aluksi itsellesi vaikka mitä eroa on mielenilmaisulla ja lakolla ja vielä, tähän mielenilmaisuuteen osallistui väki kaikista poliittisista ryhmittymistä.

Käyttäjän pahis kuva
Samuli Pahalahti

Käsittääkseni "poliittinen lakko" oli korrekti termi tapahtumalle. Lakkohan se kuitenkin oli, kun porukka kieltäytyi menemästä töihin.

En kuitenkaan jaksa etsiä mitään lakipykäliä, joten sinä varmaan voit kertoa ne, kun ilmeisesti tiedät asiasta enemmän?

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

En minä osallistunut. Eikä kukaan mukaan koko porukasta tällä kertaa. Helsingissä kyllä olimme töissä.

Monet ovat sitä mieltä, että jottain tarttis tehdä. Eikä vaan istua ruikuttamassa ja elättämässä kallispalkkaista ay-johtoa, joka palkkiomatkailee ympäri maailmaa.

Tilaisuus tehdä ay- liikkeellä on nyt. Mutta kaiken vastustamiseksi taitaa mennä. Riittää, että oikeus rahan kahmimiseen jää. Käteen jääviä palkkoja ei saisi leikata. Hiukan voidaan tehdä enemmän töitä. Julkiset voivat tehdä yhtä paljon kuin me. Ehkäpä eläkemaksuja voidaan leikata. Onhan jo tulevia eläkkeitäkin leikattu rajusti.

Mitä oikeasti pitäisi tehdä? En minä vaan tiedä. Tuskin kukaan tietää. Mitään ei ole tehty ja työttömät ovat maksaneet laskun.

Odottelun saldoa. 31000 työtöntä lisää, vienti jatkaa pudotustaan, nejä vuotta kestänyt lama jatkuu.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Millä perusteella kyseiset mellakoitsijat ovat vasemmistolaisia? Oikeistolaisia fasismin vastustajiakin on.

Käyttäjän SimonWahlroos1 kuva
Simon Wahlroos

Ne mellakoitsijat eivät he vastusta fasismia, jonka keksi Mussoliini ja otti fasismin käyttöönsä myös massamaahanmuuttopolitiikassaaan Etiopiaan, joka vallattiin lähettämällä paikan päälle paljon italialaisia laivoilla kuljettaen. Eipä eroa juurikaan nykyisestä turvapaikanhakijoiden matkojen rahoittamisesta jokaiseen Euroopan maahan ja sen joka paikkakunnalle. Ilmiselvää fasistista hybridisodankäyntiä, jota on käyteytty myös Etelä Afrikan apartheid hallinon toimesta alistamaan paikallisia mustia. Rahoittajana maahanmuuttofasismille on elkeästi EU keskuspankki ja sen isoveli FED USAsta, joka haluaa hajoittaa ja hallita Euroopan ettei se liittyisi BRICS rintamaan tekemään kunnollista moninapaista politiikkaa jossa jokaisella kansakunnilla on itsemääräämisoikeus.

Fasismi tarkoittaa siis Mussoliinin mukaan valtion ja korporaatioiden yhteistyötä veronmaksajien varoilla kuuntelematta kansalaisten demokraattista tahtotilaa esim sulkea rajat tai olla sijoittamatta heitä pikkupitäjiin. Fasismia nämä mellakoitsijat eivät siis vastusta kuten tavallaan kansallismieliset tekevät globalistista fasismia vastaan.

Käyttäjän pahis kuva
Samuli Pahalahti

Antifasismi on ainakin toistaiseksi ollut käytännössä pelkästään vasemmistolaisista koostuva aate.

Käyttäjän SimonWahlroos1 kuva
Simon Wahlroos

Kunnes käänsivät takkinsa hallituksessa lopullisesti, vaikka toki sitä ennekin kaksinaamaisesti tukivat Mussoliinin harjoittamaa maaahanmuuttofasismia Suomessa, kuten Mussoliini teki aikoinaan Etiopiaa vallatessaan.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Suurin osa vasemmistolaisista ei osallistu mihinkään mellakointiin. Olen kasittänyt, että kyseiset rähinöitsijät ovat jotain anarkistejä.

Käyttäjän VilleMaki kuva
Ville Mäki

Lakot ja mellakkointi ovat ihan eri asioita. Lakot ovat täysin laillisia tapahtumia. Mellakointi ei ole. Vesitit muutoin hyvän blogin ulisemalla siitä, että AY-liike julkeaa lakkoilla työntekijöiden oikeuksien heikkenyksiä vastaan.

Käyttäjän pahis kuva
Samuli Pahalahti

Ihan sama, onko lakko laillinen vai ei. Kun se kohdistetaan hallituksen suunnittelemia lakeja vastaan, se on hyökkäys demokratiaa kohtaan, mikä oli tässä se pointti.

Jyrki Paldán

Kun niitä lakkoja toteuttavat niinikään demokraattisesti toimivat ay-liikkeet, demokraattisesti toimivan hallituksen säätämien lakien raameissa, en oikein ymmärrä tuota "demokratia"-argumenttia.

Etenkään kun ay-liike on jäsenistönsä ja valtansa suhteen pienempi ja siten aina lähempänä ruohonjuuritasoa. Yksittäisellä ihmisellä on paljon suurempi valta vaikuttaa ay-liikkeen toimintaan kuin valtion toimintaan.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Mellakointi ei ole sama kuin lakko.
Silloin kun mellakoitsijoiden joukosta löytyy kytköksiä myös eduskunnassa toimiviin puolueisiin, onkin syytä tarkkailla edustajien kommenteista kaksinaamaisuuksia.

Ääripäillä laidasta laitaan on tapana syyllistyä vuorollaan mellakoihin ja sehän niitä niin somasti yhdistää. Ollaan omasta aatteen palosta varmoja vastustetaan jotain muuta. Peiliinkatsojia näistä älämölöporukoista saati niiden tukijoista ei löydä. Äärivasemman ja -oikean laidan hihhulit ovat sitä samaa sekalaista seurakuntaa.

Kaikenkattava uho ja aatteen palo kuuluu ehkä nolona välttämättömyytenä nuoruuteen ja kasvukipuihin. Kun sellaiseen syyllistyy aikuinen niin lähinnä sellaista seuratessaan tuntee myötähäpeää.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Melko överiä...vaikka se on juuri sitä ns. liberalistien toimintaa parhaimmillaan. Olisin aivan yhtälailla kyseenalaistamassa poliisin perusteet summittaiseen ampumiseen kohti väkijoukkoa oli siellä sitten kuka tahansa,jos tilanne ei todellakin ole niin vaatia,että seuraavaksi pitää suojata itseään ampumalla kovilla.

Mutta niin on myös kaksinaamaisuutta libertaareilta ja liberaaleilta itseään kutsuvilta..niin kovasti vihataan valtiota ja sitten hurrataan sen väkivaltakoneistoa,kun se ampuu epämieluista ideologiaa vastaan.Tästä viisastuneena..nämä tahot nollasi juuri sen kauniin kuvan vapaasta valtiosta ja tekisi kuvitelmistaan todellisuudessa poliisivaltioita.

Käyttäjän pahis kuva
Samuli Pahalahti

Tässä tapauksessa poliisi teki kerrankin sitä mitä sen kuuluukin tehdä – myös liberaalissa yhteiskunnassa – eli suojeli ihmisiä väkivaltaisen hyökkäyksen kohteeksi joutumiselta.

Olen kohtalaisen varma siitä, että väkijoukkoa kohti ei olisi ammuttu, jos se ei olisi koostunut väkivaltaisista mellakoitsijoista.

Käyttäjän SimonWahlroos1 kuva
Simon Wahlroos

Vasureilla on laajentunut käsitys sananvapaudesta joka tarkoittaa sitä että saa häiriköidä luvallisia mielenosoituksia ja heitellä kiviäkin heitä kohti kun vain agitoi proxyksi anarkistit, jota voi syyttää kun ei haluta ottaa vastuuta teoistaan.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Eli sinun liberaalissa yhteiskunnassa olisi myöskin valtion vihaajia ja valtion suuria kannattajia. Nämä kannattajat tahtovat valtion toimivan väkivaltaisesti toisinajattelijoita kohtaan ja hurraavat sille.

Et varmaankaan huomaa yhtäläisyyttä nykypäivän välillä,vaikka meuhkaat valtion pahuudesta vähän väliä,kun se osuu _omalle_ kohdallesi.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Totta se taitaa kuitenkin se asia olla, että jos nämä toiset olisivat vastaavalla tavalla hyökänneet, ei taitaisi täälläkään muita blogeja olla.

Se takku.net porukkahan on radikaalivasemmistoa, ja nehän tämä juuri masinoi, samaan kastiin minä nuo laitan kuin tämän vastarintaliikkeen, molemmat yhtä vaarallisia.

Poliisin toimet olivat mielestäni aivan kohtuullisia ja oikeutettuja, tähän tapahtumaanhan ei olleet nämä vasemmistoradikaalit mitään lupaa hakeneet, joten jos poliisi käskee poistumaan ja saa vastaansa kiviä ja pulloja, tällöin voi sanoa, että sitä saa mitä tilaa.

Molempia puolia kohdeltiin juuri niin kuin laki määrää, ei mitään ihmeellistä, se että varsinkin Dan Koivulaakso on närkästynyt poliisin toimista, ei nyt varmaan ketään ihmetytä, harmittaahan se kun parhaat kaverit saa turpaansa.

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen

No itse asiassa, jos vasemmistoliitto noudattaisi esimerkiksi perussuomalaisten linjaa, niin puolueen varapuheenjohtajan olisi pitänyt heti itsenäisyyspäivän tapahtumien jälkeen julistaa, että anarkistien hyökkäys 612-kulkueeseen oli Timo Hännikäisen masinoima false flag -operaatio, jonka tarkoituksena oli markkinoida "Kunnia"-esseekokoelmaa.

Käyttäjän ArtoForsstrm kuva
Arto Forsström

En ollut tapahtumassa mukana, mutta mitä kulkueeseen tulee niin tuo mielenilmaisuhan oli laillisesti järjestetty toisin kuin näiden pelkuri vastamielenosoittajien järjestämä ilkivalta. Kun eivät uskalla naamaansa näyttää niin ihan pikku,pikku itkeviä hiirulaisia he ovat. Näiden nk "natsien" mielenilmaisu näytti mielestäni telkkarista katsottuna rauhalliselta. Se että ketkä siellä porukassa ovat hörhöjä niin varmaan on psykiatrien päätettävissä. Esim. Junes Lokkaa en tunne henkilökohtaisesti, mutta minusta hän vaikuttaa aivan täysipäiseltä, joka tuo epäkohtia esille, muiden yrittäessä piilottaa niitä. Tosin joka ryhmittymässä ihmiset keskenään vahvistavat toisten mielipiteitä ja näin voimistavat ajatuksiaan siitä, että he ovat oikeassa. Mutta nyt ääripäiden väliin jäänyt keskikansa, mikä on suurempi kuin ääripäät yhteensä ovat alkaneet olla samaa mieltä tämän laillisen mielenosoituksen aiheesta. Häviäjiä tässä tulee olemaan nämä vastamielenosoittajat ja muut, jotka kannattavat järjetöntä turvapaikanhakijoiden ottoa maahamme. Ne harvat, jotka vielä puolustavat tätä maahanmuuttopolitiikaa, puhuvat sen puolesta siksi, että heidän rahantulonsa riippuu siitä eli heillä on bisnes rakennettu tämän ympärille kuten vaikka Nazima Wa ever...Se kenen leipää syöt niin sen lauluja laulat.

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman

"Jonkin verran tulin huomanneeksi somesta myös valitusta rauhanomaisesti mieltään osoittaneen vasemmistolaisen Kai Sadinmaan poistosta Kansalaistorin tapahtumasta. Jos yksittäinen äärioikeistolainen olisi ollut vasemmistolaisten tapahtumassa, olisivatko vasemmistolaiset antaneet hänen seisoskella siellä kaikessa rauhassa? Olen aika varma, että joko hänet olisi hakattu siihen paikkaan tai sitten poliisit olisivat vieneet hänet pois, eikä kukaan olisi valittanut, että hänen oikeuttaan osoittaa mieltä olisi loukattu."

Eläviä esimerkkejähän löytyy, tunnukseton Parkkonenkin ryöstettiin ja hakattiin kun hän patsasteli punavirheiden fasistien reitillä.

anarkisteja heistä ei saa tekemälläkään koska pakottaminen on ideologian antiteesi.

Toimituksen poiminnat