Samuli Pahalahti

Suhteellisuudentajua ääriliikehdintään

Nationalistiset ja äärioikeistolaiset mielenilmaukset ovat saaneet suhteettoman paljon huomiota osakseen taas viimeaikoina. Tottakai polttopullojen heittely on ikävää, mutta jos vähänkään pysähtyy miettimään, niin kokonaisuuden kannalta sellainen on olemattoman merkityksetöntä.

Paljon suuremman uhkan suomalaiselle yhteiskunnalle aiheuttaa äärivasemmistolainen liikehdintä. Kaikensorttiset vasemmistolaiset ovat harjoittaneet erittäin äkäistä vihapuhetta ja paljastaneet olevansa valmiita väkivaltaan.

Palvelualojen ammattiliitto PAMin järjestöjohtaja varoitteli lakkorikkureiden voivan saada köniinsä. Tätä tottakai yritettiin selitellä jälkeenpäin, mutta asia tuli kyllä selväksi: ay-liike hyväksyy väkivallan käytön, kun kohteena ovat sellaiset ihmiset, jotka eivät hyväksy ay-liikkeen toimintaa.

Toinen hyvä esimerkki on LiittoX:n julkaisema Rikkuri-runo. Jos sen olisi kirjoittanut joku perussuomalainen niin, että rikkuri olisi korvattu maahanmuuttajalla, olisi se teilattu törkeänä vihapuheena. Äärivasemmistolaiset saavat sen sijaan lietsoa vihaa ihan kaikessa rauhassa kenenkään välittämättä.

Itse otan tämän tietenkin vakavasti, koska en kuulu mihinkään liittoon ja menin normaalisti töihin viime viikon perjantainakin.

Vasemmistolaisilla ei ole mitään oikeutta paheksua nationalistien, perussuomalaisten ja muiden maahanmuuttovastaisia puheita niin kauan kuin eivät tee elettäkään oman leirinsä siivoamiseksi.

Viime viikon mielenosoituskin oli monta kertaluokkaa pahempi suomalaiselle yhteiskunnalle kuin mikään, mitä persut tai nationalistit ovat viime aikoina onnistuneet tekemään. Sen seurauksena yritykset, yrittäjät ja liittoihin kuulumattomat työntekijät joutuivat kärsimään kymmenien miljoonien eurojen tappiot.

Ay-liike yritti väittää, että mielenosoitus olisi osoitettu hallitusta vastaan, mutta lapsikin pystyy näkemään, että väite on täyttä humpuukia. Jos mielenosoitus olisi ollut hallitusta vastaan, se olisi järjestetty niin, ettei siitä aiheudu kohtuutonta haittaa kaikille muille. Sen sijaan mielenosoituksen (eli lakon) tarkoituksena oli tehdä selväksi kaikille muille, miten voimakas ay-liike on. Ihan puhdasta mafiatoimintaa.

Ay-liikkeen propaganda on muutenkin ihan sairasta. Se väittää, että hallitus olisi julistanut sodan työläisiä vastaan, vaikka hallitus on nössöillyt kunnolla ja koittanut hoitaa tilanteen mahdollisimman kiltisti ja provosoimatta ketään. Äärivasemmistolaiset ovat sen sijaan julistaneet sotaa ja vaatineet työläisiä kaduille mellakoimaan.

Hallitus on joutunut nöyrtymään äärivasemmistolaisten edessä ja odottaa nyt kiltisti, millaisia keinoja ne sallivat hallituksen käyttävän Suomen talouden kohentamiseksi. Mikäli tilanne olisi toisinpäin ja hallitus joutuisi odottamaan, millaisia keinoja äärioikeistolaiset sallivat pakolaiskriisin ratkaisemiseksi, kaikki huutaisivat yhteen ääneen epädemokraattisesta kiristyksestä ja maanpetoksesta.

Kyseessähän on äärivasemmistolaisten hyökkäys demokratiaa vastaan. Ihan selvästi ja puhtaasti. Hallitus on valittu täysin laillisesti ja demokraattisesti ja se on tehnyt vain sitä, mitä siltä on odotettukin. Jos ei kelpaa, niin parempi onni sitten ensi vaaleissa. Sananvapaus takaa, että kuka tahansa voi kertoa tyytymättömyytensä päätöksiin, mutta se siitä. Ei niitä päätöksiä saa alkaa vastustamaan, jos kannattaa demokratiaa.

Itsehän en tietenkään kannata demokratiaa, koska se tuottaa niin huonoja tuloksia, joten sinänsä tämä vasemmiston hyökkäys demokratiaa vastaan on ihan tervetullut. Jatkossa voin viitata siihen, kun joku vasemmistolainen yrittää väittää, että jotain typerää lakia pitäisi noudattaa vain siksi, koska se on demokraattisesti säädetty. Mutta jos kerran vasemmistolaiset saavat vapaasti valita, mitä lakeja he noudattavat, niin kai minäkin silloin saan?

Suomi on joutunut jonkinlaisen kollektiivisen hulluuskohtauksen uhriksi. Porukka sekoaa siitä, että joku äärioikeistolainen kylähullu pukeutuu valkoiseen kaapuun, mutta antaa kymmenien tuhansien äärivasemmistolaisten aiheuttaa yhteiskunnalle kymmenien miljoonien eurojen tappiot – vaikka taloustilanne on muutenkin erittäin heikko.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Marko Parkkola

Yksittäistapaus. Ei voida vetää mitään johtopäätöksiä. Ehkä heillä oli laajempi käsitys kokkojen sytyttämisestä. Ja mitäs muita suvakkien selityksiä voisin tähän vielä väännellä.

Toimituksen poiminnat