Samuli Pahalahti

Ennustus: väkivaltaiset konfliktit tulevat lisääntymään Suomessa

Viime päivinä on näkynyt paljon puheenvuoroja, joissa julistetaan, että "rasismia täytyy vastustaa kaikin keinoin" ja "rasisteille ei saa antaa tippaakaan periksi". Suvaitsevaisto on päättänyt pistää isomman vaihteen sisään taistelussaan perussuomalaisia ja muita kansallismielisiä vastaan.

Tämä on kuitenkin aika ongelmallista. Näyttää siltä, että näitä suvaitsevaisia ei kiinnosta oikeasti se, miten rasismia voitaisiin vähentää mahdollisimman tehokkaasti. Sen sijaan heitä kiinnostaa enemmänkin signaloida kaikille, että "me olemme hyvisten puolella!" – lopputuloksella ei ole niinkään väliä. Heitä ei kiinnosta analysoida erilaisia rasisminvastaisia keinoja ja niiden käyttökelpoisuutta eri tilanteissa.

Tämä tuli hyvin esille Meillä on unelma -mielenosoituksessa. Sehän oli kohdistettu perussuomalaisia vastaan, ja ainoalle perussuomalaiselle puhujalle miekkarissa buuattiin kunnolla. Näin saadaan kyllä perille viesti: "me emme pidä asenteistanne emmekä politiikastanne". Mutta se viesti on kyllä jo mennyt perille aikapäiviä sitten – miksi sitä pitää vielä voimistaa?

Luulevatko mielenosoittajat ihan oikeasti, että tuollaisella toiminnalla saadaan perussuomalaiset kyseenalaistamaan omia asenteitaan ja ymmärtämään, että monikulttuurisuus onkin oikeasti tosi hieno juttu kaikille? Se ei nimittäin varmasti tule onnistumaan.

Käytännössä suvaitsevaisto tekee kaikkensa vastakkainasettelun lisäämiseksi. Turkuunkin suunnitellaan uutta mielenosoitusta juuri perussuomalaisten puoluekokouksen aikaan.

Suvaitsevaisto pyrkii tekemään selväksi persuille, että he eivät voi ikinä kokea olevansa kotonaan tässä maassa.

Ja mitäs luulette, että tästä seuraa?

Oma ennustukseni on se, että kansallismielisten harjoittama väkivalta tulee lisääntymään. Kun heille tehdään selväksi, että heidän ajatuksensa eivät ole tervetulleita politiikkaan, eikä ketään kiinnosta käydä heidän kanssaan asiallista debattia, aletaan vähitellen vetämään epämukavia johtopäätöksiä. Ihan varmasti siitä porukasta löytyy yksilöitä, jotka eivät näe enää mitään muuta vaihtoehtoa kuin väkivallan.

Suvaitsevaisto tekee siis kaikkensa uusien breivikien esiin manaamiseksi. Jos he tekevät tämän tietämättömyyttään, he ovat idiootteja. Jos he tekevät tämän tahallaan, he ovat vastuuttomia – voidaan nimittäin olla ihan varmoja siitä, että jos äärioikeistolaiset tekevät terrori-iskun, suvaitsevaisto ei tunnusta omaa rooliaan sen taustalla, vaan alkaa vielä kovempaan ääneen selittämään kuinka näitä kauheita rasisteja vastaan täytyy taistella vieläkin kovemmin.

Suvaitsevaisto on unohtanut viidakon vanhan sananlaskun: Älä koskaan pakota vihollistasi selkä seinää vasten.

PS. En usko, että tämä kirjoitus tulee mitenkään estämään väkivaltaa. Kunhan vain halusin kirjoittaa oman ennustukseni muistiin julkisesti, jotta voin viitata tähän, kun näitä väkivaltatapauksia alkaa tupsahtelemaan. On ihan kiva päästä sanomaan: "mitäs minä sanoin".

Kumpaankaan leiriin kuulumattomana lähinnä vain vituttaa katsella vierestä kuinka yhteiskuntaa hilataan taas pari piirua elinkelvottomampaan suuntaan.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

17Suosittele

17 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (41 kommenttia)

Eric Islet

Jos Samuli olet valmis keskustelemaan asiallisesti rasismista siitä eri mieltä olevien osapuolten kanssa, ei keskustelun käyminen ole kiinni siitä, ettei sinun tarkoittamasi suvaitsevaisto olisi tähän valmis. Asialliseen keskusteluun tarvitaan asiallisia keskustelijoita, joita Samuli voisit alkaa koota yhteen keskustelemaan rasismista. Otathan asian hoitaaksesi.

Käyttäjän pahis kuva
Samuli Pahalahti

Enpä taida jaksaa. Edessä on kuitenkin loputon suo, suurinta osaa ihmisistä ei kiinnosta käydä asiallista keskustelua näin tulehtuneesta aiheesta.

Eric Islet

Jos Samuli olet valmis keskustelemaan asiallisesti rasismista siitä eri mieltä olevien osapuolten kanssa, ei keskustelun käyminen ole kiinni siitä, ettei sinun tarkoittamasi suvaitsevaisto olisi tähän valmis. Asialliseen keskusteluun tarvitaan asiallisia keskustelijoita, joita Samuli voisit alkaa koota yhteen keskustelemaan rasismista. Otathan asian hoitaaksesi.

Eric Islet

Jos Samuli olet valmis keskustelemaan asiallisesti rasismista siitä eri mieltä olevien osapuolten kanssa, ei keskustelun käyminen ole kiinni siitä, ettei sinun tarkoittamasi suvaitsevaisto olisi tähän valmis. Asialliseen keskusteluun tarvitaan asiallisia keskustelijoita, joita Samuli voisit alkaa koota yhteen keskustelemaan rasismista. Otathan asian hoitaaksesi.

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Kuka ja mikä taho päättä, kuka tai ketkä ovat asiallisia keskustelijoita?.

Eric Islet

Jokainen saa tulla mukaan yhteiskunnalliseen keskusteluun, jossa tässä on kyse, ilman keskustelijoiden valikointia ennen keskustelun aloittamista. Itse keskustelun aikana jokaisen keskusteluun osallistujan asiallisuus punnitaan. Tähän keskustelijan asiallisuuden punnintaan kuuluu muun muassa sen punninta, millainen tapa käydä keskustelua on sopiva missäkin keskusteluun kuuluvassa keskustelutilanteessa. Kommenttini Samulin kirjoitukseen lähti siis tästä ajatuksesta, sillä ihmettelen, miksi jonkin asian puolesta järjestetyssä mielenosoituksessa tapahtuva buuaaminen puheenvuoron käyttäjälle, jonka näkemykset eriävät mielenosoituksen järjestäjien näkemyksistä, olisi paheksuttavaa. Jos joku keskusteluun osallistuva pitää mielenosoitusten järjestämistä vääränä tapana käydä asiallista keskustelua, tulee hänen kritisoida niiden järjestämistä, ei sitä, mitä mielensoistuksessa tapahtuu niin kauan kuin siinä ei tapahdu mitään lainvastaista. Samoin hänen olisi mielestäni syytä esittää, miten hän edistäisi asiallisen keskustelun käymistä, mitä pyysin Samulin tekemään, kun kehotin häntä ottamaan hoitaakseen, että hänen peräämäänsä asiallista keskustelua rasismista syntyisi.

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero Vastaus kommenttiin #21

Toisin sanoen, toinen puoli harjoittaa etukäteistä sensuuria, tuskin ketään kiinnostaa osallisua tällaiseen keskusteluun.

Eric Islet Vastaus kommenttiin #24

Hei Ari! Kuka ja missä on kirjoittanut jotain sellaista, josta teet tulkinnan, että toinen osapuoli harjoittaa etukäteistä sensuuria, ketkä saavat osallistua keskusteluun?

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Ottamatta kantaa Immosen fb päivitykseen.

Oulussa ainakin näyttää tapahtuva väkivaltaisuukasia ilman suomalaisia rasisteja tai natseja. Lähi-idän kaverit näyttävät pitävän itse huolen väkivallasta.

Tässä esimerkkejä Oulusta.

http://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/pitseriamafia...

http://www.kaleva.fi/uutiset/oulu/limingantullin-j....

http://www.kaleva.fi/uutiset/oulu/puukko-heilui-pi...

Tämän kaltaista toimintaa ilmeisesti Immonen haluais rajoittaa, maahan muuton lisäyntyessä esimerkkien mukainen toiminta tulee lisäyntymään, toki ei toivottavaa.

Ilmeisesti tässä Oulun tapauksessa kyseesä Jäävuoren huippu, paljonko jää näkemättä.

Käyttäjän pahis kuva
Samuli Pahalahti

Meinasin kirjoittaa vähän pidemminkin juuri siitä, miten suvaitsevaisto ei jaksa välittää mitään maahanmuuton negatiivisista puolista, mutta en sitten jaksanut kun kirjoituksesta olisi tullut liian pitkä.

Mutta käytännössähän tuo maahanmuuttajien aiheuttama väkivalta tulee aiheuttamaan vastareaktion. Käsittääkseni Oulussa on ollut jotain hässäkkää sen suhteen, että äärioikeistolaiset olisivat lähdössä kadulle partioimaan ja pitämään kuria, koska poliisi ei siihen pysty. Tämä tietenkin vain tulehduttaa tilannetta entisestään.

Hetken päästä varmaan Varisverkosto on taas hyökkäämässä näiden äärioikeistolaisten kimppuun, mikä vain lisää väkivaltaa.

Eivätkä suvaitsevaiset missään vaiheessa pysähdy miettimään, että fiksuinta olisi lopettaa ongelma heti alkuunsa ja pitää huoli, että mitään väkivaltakulttuuria ei pääse muodostumaan maahanmuuttajien keskuuteen.

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

" Käsittääkseni Oulussa on ollut jotain hässäkkää sen suhteen, että äärioikeistolaiset olisivat lähdössä kadulle partioimaan ja pitämään kuria, koska poliisi ei siihen pysty. Tämä tietenkin vain tulehduttaa tilannetta entisestään."

Tässä Oululaisen SDP:n valtuutettun vastaus katupartiointiin.

http://www.kaleva.fi/uutiset/oulu/painajaismainen-....

Demarit eivät tule sallimaan kyseisen kaltaista toimintaa, ihminen on puoluetta varten, luopuiot erotetaan tai painostetaan ruotuun.

No jätetään sanomatta, mitä muissakin kinkereissä tapahtuu.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Nämä on uusimmat, Tuiran kirvesmurhat olivat jo aikaisemmin, tämäkin on "monikulttuurellisuutta.

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Aimo. Näin se menee, moniko tapahtuma ei ole ylittänyt uutiskynnystä.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Voisihan sitä tarkastella vaikka niinkin, että se, miten jostakin puhutaan on lähinnä seurausta. Että jos olemmekin menossa kohti väkivaltaisia konflikteja, sen ympärillä tapahtuva puhe on vain yksi osa siitä, ei selittävä tekijä tai perimmäisin syypää. Ongelmat eivät välttämättä synny tai kuole puhumalla, jos niillä ei ole mitään suhdetta todellisuuteen.

Se saattaa jopa hidastaa sitä kehitystä, kun äkäiset, katkerat ja turhautuneet ihmiset purkavat äkäisyytensä sanoiksi ja harmittomiksi äkäisyyden ilmauksiksi.

"Onneksi" on olemassa myös ihmisiä, joiden mielestä se pitää estää.

Väkivaltaa pohjimmiltaan haluavat ihmiset hyötyvät toisen osapuolen väkivallasta, siksi he mieluummin ruokkivat sitä kuin olisivat neutraaleja puhumattakaan sovittelevuudesta; Päätös on jo tehty, suunta on vakaa ja rakkaudestahan tässä toimitaan, nuo toiset ne vihaavat.

Olen huomannut, että uhkailuihin yms. voi suhtautua myös niin, että ei reagoi lainkaan näkyvästi. Ei ruoki toista osapuolta millään tavalla - vaikka piilossa valmistautuisi mihin. Ei signaloi alistumista eikä haasta dominanssia. Se voi olla tehokkaampi reaktio kuin kumpikaan muu vaihtoehto. Alistumalla voi aivan hyvin vain lisätä toisen hyökkäävyyttä ja dominoimalla pakottaa puolustautumaan.

Esim. Turkkilan puhe oli alistumista, mutta sitä kompensoi Jahangiri. Jahangiri saattoi oikeasti korjata paljonkin väliintulollaan. Singhin päämäärä tuskin oli muuta kuin nujertaa Turkkila ja tehdä selväksi, että näin näitä käsitellään. Se taas jossain toisessa tilanteessa, toisten ihmisten kohtaamisessa johtaa suoraan konfliktiin. Se olisi ollut vaikutuksiltaan jopa sama kuin se, että Turkkila olisi näyttänyt koko yleisölle keskisormea.

Toni Lahtinen

Väkivaltaiset konfliktit voivat todellakin lisääntyä, mutta syy ei välttämättä ole kansallismielisissä.
Jos poliisin sanoihin on uskomista, sunnimuslimit ovat jo Suomessakin tehneet jotakin yksittäisiä hyökkäyksiä vääräuskoisiksi katsomiaan shiiamuslimeja vastaan. Itseäni kiinnostaisi tietää, miten samaiset henkilöt suhtautuvat muita uskontokuntia edustaviin kansalaisiin.

Käyttäjän pahis kuva
Samuli Pahalahti

Väkivalta voi lisääntyä tai vähentyä monista eri syistä. Tässä kirjoituksessa toin esille vain yhden skenaarion.

Käyttäjän VilleHeiskanen kuva
Ville Heiskanen

Vasemmistolaisten ääriaisten tapa toimia euroopassa on ollut jo pidempään sama: ajoitetaan mielen- ja vastamielenosoitukset juuri näitä maahanmuuttokriitisten tilaisuuksia vastaan ja sitten kovalla äänellä ja möykällä pyritään estämään kaikki keskustelu. Joukkopsykoosi ja -kiima päälle. Sitten joukossa näitä, jotka toivovat pääsevänsä tappelamaan "natsien" kanssa. Heille kelpaa kaikki syyt, jos vain pääsee käyttämään väkivaltaa.

Vaikka vasemmiston kannatus on pienempi kuin heidän vastustamilla ryhmillä, niin kannattajakunta on nuorempaa ja aktiivista väkeä, joka on helppo masinoida liikkeelle. Siksi he myös näkyvät selvemmin näissä tilaisuuksissa. Moni kriittisesti maahanmuuttoon suhtautuva on ns. piiloäänestäjä, joka vain toivoo parempaa huomista maalleen, eikä halua lisää ongelmia.

Nabil Mokhtari

Samuli Pahalahti, yhdistelet mielestäni todella villillä ja monelta suunnalta laajasti kritisoidulla tavalla tässä kirjoituksessasi käsitteitä "perussuomalaiset", "suvaitsevaisto", "kansallismieliset" ja "rasistit". Edustat hyvin kapeakatseista näkemystä nyky-Suomen tilasta ja vastaat tilanteeseen, jossa ihmiset kamppailevat mielivaltaisten ihmisryhmien luomista ("muslimit", "maahanmuuttajat", "vaaleaihoiset") vastaan, luomalla lisää kuvitteellisia ihmisryhmiä ("suvaitsevaiset", "rasistit").

Koska koko vyyhti on ainakin minun postmodernismilleni todella läpinäkymätön, irrationaalinen ja vaikeasti tartuttava, en pysty ainakaan näillä eväin käymään kanssasi kovin hedelmällistä keskustelua vielä. Tyydyn siis laittamaan linkin samasta aiheesta kertovaan mielipidekirjoitukseeni, mikäli sen jaksat lukaista: http://nabilniilo.puheenvuoro.uusisuomi.fi/199393-...

Kiitos ja hyvää jatkoa!

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Eikös Islam uskontona ja muslimit ihmisryhmänä ole todella vaikutusvaltainen ryhmä, joka on maahanmuutonmyötä rantautunut Suomeenkin.

Nabil Mokhtari

Kyllähän he vaikutusvaltaisia ovat, muslimikansat ovat esimerkiksi valloittaneet historian aikana suuria maa-alueita Itä- ja Pohjois-Afrikassa ja Lähi-Idässä. Jälkidiplomaattisena aikakautena tuollaiset sotaretket vaan ovat ainakin minulle erittäin epätodennäköinen ajatus. Mitä tulee islaminuskon kykyyn valloittaa kansat henkisesti, niin en näe mitään keinoa, jolla yksi monoteistinen uskonto korvaisi laajamittaisesti toisen monoteistisen uskonnon tai maallisen ajattelutavan alueella, jossa kaikki tieteellinen ja yhteiskunnallinen kehitys toimii vastavoimana monoteistisille uskonnoille. Kunhan ei lakata kouluttamasta ihmisiä tieteellisen maailmankuvan hengessä, niin uskonnon sosiaalinen valta, eli lupaus ikuisesta elämästä, katoaa. Jäljelle jää tietty kovasti kuolemanpelkoiset, mutta heidän henkilökohtainen sielunhoitonsa pyhillä kirjoilla kuuluukoon yksilönvapauden piiriin. Kunhan ei tee tyhmyyksiä sillä vakaumuksella.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #26

Mikä on tyhmyys jos noudattaa Raamatun tai Koraanin oppeja ?

Nabil Mokhtari Vastaus kommenttiin #35

Viestissäni en viitannut siihen seikkaan, että uskontojen noudattaminen on tyhmyyttä, sanoin vain, ettei tyhmyyksiä saa tehdä, oli vakaumus mikä tahansa. Ainakaan muille, omaa kehoa ja mieltä saa toki pyhyyden nimissä kurittaa niin paljon kuin sielu sietää.

Käyttäjän pahis kuva
Samuli Pahalahti

Noh, enpä minäkään nyt ihan äkkiseltään oikein ymmärtänyt kirjoituksesi pointtia.

Viljo Häggman

Eiköhän tuo organisoitu väkivalta politiikan välineenä ole jo alkanut. Nämä Koivulaakson mustapaidat kun riehuvat jo melkein kaikkialla.

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen

"" Suvaitsevaisto tekee siis kaikkensa uusien breivikien esiin manaamiseksi. Jos he tekevät tämän tietämättömyyttään, he ovat idiootteja. Jos he tekevät tämän tahallaan, he ovat vastuuttomia – voidaan nimittäin olla ihan varmoja siitä, että jos äärioikeistolaiset tekevät terrori-iskun, suvaitsevaisto ei tunnusta omaa rooliaan sen taustalla, vaan alkaa vielä kovempaan ääneen selittämään kuinka näitä kauheita rasisteja vastaan täytyy taistella vieläkin kovemmin. ""

Näinhän se on jos meneillään olevasta yhteiskunnallisten moraalikoodien hajoamisesta tehdään toimijasubjektit esiin nostava versio.

Mutta tosiaan, tuota oman kansallisen moraalikoodiston hajoamista voidaan tarkastella myös yhteisöilmiönä, jota ei kannata palauttaa yksittäisten toimijoiden tasolle. On vain niin, että eri "kulttuureilla" saattaa olla toisiaan hajottava vaikutus.

Jokaisen ihmisyhteisön sosiaalinen sidosaine on "moraali". Jokaisen yhteiskunnan on ensisijassa täytettävä tietty moraalinen ominaisuus. Eri "kulttuurit" säilyttävät oman sisäisen eheytensä erilaatuisten sidosvoimien avulla, ja tietyt kulttuurit eivät koskaan pysty tulemaan toistensa kanssa toimeen. Ne vain kaivavat toisistensa pahimmat puolet esiin. Ikuisesti.

Mutta historiasta löytyy kyllä esimerkki tuosta "suvaitsevaston" vastuunpakoilusta. Se on itseasiassa koko "suvaitsevaiston" syntyhistoria.

Se voidaan palauttaa holokaustin paljastumiseen sodan jälkeen. Se oli saksalaisille kunnon kansalaisille niin suuri sokki että syyllisyyden ongelma täytyi ratkaista jättämällä se ratkaisematta. Kaikki paha projisoitiin pois "tavallisilta kansalaisilta" ja pahuutta personoimaan asettui luontevasti koko Kolmatta valtakuntaa personoinut Hitler.

Siitä lähtien on kunnollisten ihmisten muodostama "suvaitsevaisto" pelannut natsikorttiaan. Se pelaa sitä edelleen. Ymmärtämättä että kaikki pahuus jonka se näkee projektionsa kohteessa, noissa inhottavissa "rasisteissa", on sen ikiomaa pahuutta, jota se ei pysty käsittelemään itsessään.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

No Saksassa tapellaan jo lujaa, mielettömät on nuo määrät, mitä sinne tulee ihmisiä, ei tuollaista määrää pitemmän päälle mikään yhteiskunta kestä. Ei hyvältä näytä tämä kehitys.

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2015080120117940_...

Niko Sillanpää

Eurooppalaisten on pakko jossain vaiheessa eksplisiittisesti valita, voiko kehitysmaiden yhä kiihtyvä väestönkasvuräjähdys seurauksineen (yhteiskunnallinen epävakaisuus, köyhyys ym.) purkautua Eurooppaan. Ehdotan EU:n laajuista, sitovaa kansanäänestystä asiasta. Mielellään jo eilen.

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Valitettavasti ja suruissani olen laittanut markille tuon asian.

Kun kansakunnan rasitus laitetaan äärirajoille, jossakin vaiheessa reaktiot karkaavat käsistä. Toivotaan ettei euroopanlaajuisesti tapahdu samoin kuin Saksassa 1930-40 luvulla.

Oikein hirvittää näiden eurooppaan tulijoiden puolesta. Kannattaisi ruveta ostamma paluulippuja Kreikan ja Italian mafioilta Libyaan.

Kreikka ja Italia voisivat antaa turvallisemman paluun Libyaan, kuin salakuljettajat epävarman saapumisen Eurooppaan.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Uusnatsit hyökkäsivät tänään tavarataloon Jyväskylässä. Onko tämä minun tai punavihersuvakkien syytä? Tuskinpa.

http://www.hs.fi/kotimaa/a1438394131983?jako=828bf...

Käyttäjän pahis kuva
Samuli Pahalahti

Mielenkiinnolla odotamme lisätietoja! Yleensähän tällaisissa tapauksissa on käynyt niin, että antifasistit tai muut rasisminvastaiset tyypit ovat käyneet kulkueen kimppuun tai muuten provosoineet konfliktin. Se kuulostaa aika epätodennäköiseltä, että nämä tyypit olisivat ihan huvikseen alkaneet pahoinpidellä sattumalta ohikulkeneita ihmisiä.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Tuskin satunnaista, mutta ei se muuta asiaa oikeastaan mihinkään, vaikka pahoinpidelty olisikin äärivasemmistolainen. Hakattu mikä hakattu.

Käyttäjän hautakangas kuva
Ville Hautakangas

"Väkivalta ei heidän itsensä mukaan kuulu ryhmän toimintaan muuten kuin itsepuolustuksena. He näkevät usein kuitenkin valkoisen rodun puolustamisen itsepuolustuksena."

http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194992306625/arti...

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Suomen Vastarintaliikkeen tarkoituksena oli tiedottaa toiminnastaan.

Se päätyikin antamaan työnäytteen.

Niko Sillanpää

Ilmeisesti haun kohteena oli eri duuni kuin viimeksi huomioiden, että hitsauslasit olivat jääneet kotiin.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Käsitin kirjoituksen punaisen langan jotenkin näin: ellette tee juuri kuten ns kansallismielisiksi itseään väittävät haluavat niin väkivalta. Toivottavasti käsitin väärin.

Kyllä Suomessa käydään asiallista ja kriittistäkin maahanmuutokeskustelua, kuten myös keskustelua eri vähemmistöjen yhteiskunnallisesta asemasta ja oikeuksista.
Sillä sekunnilla kun ensimmäinen keskustelijoista päättää korvata termin 'kaikki maahanmuuttajat' toisella, vähemmän asiallisella, esim terroristi, silpoja tms tms, voimme havaita sen asiallisen osuuden päättyneen sillä kertaa siihen. Onko tuonkaltainen torpedointi sitten tarkoituksellista jotta sitä asiallista keskustelua ei saataisikaan aikaan.

Se on kuitenkin niin yleistä vuonna 2015 enkä sittenkään jaksa uskoa että senkaltainen asenne olisi kovin yleinen. Jos on, niin se onkin sitten astetta isompi ongelma.

Käyttäjän pahis kuva
Samuli Pahalahti

Luepa uudestaan. Kannattaa myös lukaista aikaisempi kirjoitukseni: Suomi liittovaltioksi

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Luin useampaankin kertaan ja vaikka kuinka yritin, niin käsityskykyni, tosin rajallinen sellainen, ei muuta johtopäätöstä löytänyt.
Immonen retoriikkoineen nyt vain sattui antamaan kasvot näille ns isänmaallisina itseään pitäville. Valtaosalle kansalaisista (ja puolueista) senkaltainen ajattelu on kuitenkin vierasta, jos kohta täysin laillista.

En tiedä sitten pitäisikö maamme pakolaispolitiikka antaa pelkästään persujen tai vaikka sitten Suomen Vastarintaliikkeen yksinoikeudeksi jotta se 'isänmaallisempikin' siipi voisi jatkossa pidättäytyä väkivallasta?
Politiikka kun on kompromisseja jossa kaikkien yksityiskohtainen tahto ei voi toteutua. Väkivallalla uhkailun edessä ei pidä vahvan tai heikonkaan alistua, in my honest opinion.

Liittovaltiokirjoituksesi kyllä luin ja muistaakseni siihen kommentoinkin.

Jaakko Häkkinen

Tomi, käsityskyvyssäsi todella on vikaa, jos sotket Immosen jotenkin SVL:n mielenosoitukseen. Jos hetken mietit, niin tajuat, että tämän porukan provosoi liikkeelle äskeinen monikulttuurisuusmielenosoitus. Nämä tyypit ovat omalla tiellään täysin riippumatta siitä, mitä joku kansallismielinen kansanedustaja sanoo tai on sanomatta!

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

https://www.youtube.com/watch?v=okF9t9mOBKY
https://www.youtube.com/watch?v=cqnB4Q0hOWs
Myös vasemmiston väkivalta on todellista. Se on vain parempaa. Se on hyväksyttyä. Ei vaadita Arhinmäkiä tilille.

Jaakko Häkkinen

Nimenomaan näin! Erottamalla maltillisesta porukasta tai estämällä ihmisiä vaikuttamasta parlamentaarisesti ajetaan ihmiset vain radikaaleihin porukoihin.

Siksi on erittäin tärkeää myös se, että Immosen kaltaiset saavat pitää ääntä ja vaikuttaa perussuomalaisissa - radikalisoitumiseen ei pidä ketään rohkaista. Ainoa keino marginalisoida ääriliikkeet on olla syöttämättä niille uusia jäseniä, eli täytyy tarjota ihmisille houkuttavampia väyliä vaikuttaa kuin ääriliikkeet:
"Haluatko mieluummin tien joka voi johtaa kansanedustajan statukseen ja palkkaan, vai haluatko valita tien jossa tapellaan köyhänä kapakassa vielä kuusikymppisenä?"

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

En ole persuja äänestänyt, enkä äänestä. Inhoittaa se maahanmuuttajien halveksunta ja en ole oikein vakuuttunut muustakaan puuhailusta.

Toimituksen poiminnat