Samuli Pahalahti

Miksi feministit ovat hiljaa Tapanilan joukkoraiskauksesta?

Vesa Linja-aho bloggasi siitä, miksi feministit – hän itse mukaan lukien – ovat hiljaa Tapanilan joukkoraiskaustuomiosta. Hänen mielestään siitä puhuminen on turhaa, koska se "ruokkii rasistista vaahtoamista sen sijaan että keskusteltaisiin miten raiskausten määrä saataisiin vähenemään".

Näkemys on outo, ainakin jos asiaa tarkastelee sen pohjalta miten feministit yleensä käyttäytyvät.

Ensinnäkin, feministejä harvemmin pidättelee mikään, jos mediaan nousee jokin asia, mistä he eivät pidä. Hyvin usein seurauksena on säälimätön paskamyrsky, jossa hyökätään kaikkia mahdollisia kanavia pitkin syyllisten kimppuun.

Yksi viimeaikainen esimerkki on Tim Hunt, arvostettu tiedemies ja Nobel-voittaja. Hän meni kertomaan yhden huonon läpän, jonka ansiosta feministit kävivät kautta linjan hänen kimppuunsa ja savustivat hänet ulos akateemisesta maailmasta. Asiaa ei auttanut mitenkään se, että ilmeisesti kyseessä ei ole oikeasti mikään naisia vihaava ja halveksuva mies, vaan ihan pätevä tieteilijä ja hyvä opettaja. Huntista tuli persona non grata, ja tiedeyhteisön oli pakko uhrata hänet, jotta feministit eivät olisi kostaneet vielä kovemmin.

Toiseksi, Tapanilan tapauksessa on kyse raiskauskulttuurista. Sellaista feministit ovat yleensä vastustaneet, mutta jostain syystä aihe ei ole noussut tässä yhteydessä keskusteluun heidän puoleltaan.

Jarkko Sipilä pohti rangaistusten pituutta, ja todennäköisesti hänen analyysinsa on ihan ok. Tuomiot olivat nykyisen oikeuskäsityksen mukaisia. Mutta tietenkään tätä asiaa ei pidä katsoa pelkästään juridisesta näkövinkkelistä.

Oleellisempi kysymys on se, että mistä ihmeestä nämä nuorukaiset olivat saaneet päähänsä, että vastaantulevaan naiseen on ihan ok käydä käsiksi ja tunkea sormia erinäisiin aukkoihin? Tämä tapaus, jos mikä, ilmentää puhdasta raiskauskulttuuria. Juuri sellaista, missä machoilevat miehet katsovat, että heillä on täysi oikeus käydä kiinni naiseen jos siltä tuntuu ja käyttää naista seksilelunaan.

Kolme viidestä sai tuomion, mutta varmasti kaksi muutakin on ollut hengessä mukana. Todennäköisesti näillä nuorukaisilla on paljon kavereita, jotka myös hyväksyvät kyseisen toiminnan – ei tuollaista tehdä julkisesti, jos lähipiiri suhtautuu siihen erittäin tuomitsevasti, kuten tervehenkisten ihmisten pitäisi.

Jos feministejä oikeasti kiinnostaa, miten raiskausten määrä saataisiin vähenemään, olisi tässä yksi erittäin oleellinen kohde. Ei tuollainen kulttuurillinen ilmiö ilmesty ihan tyhjästä. Ja nämä tekijät olivat tosiaankin vielä nuoria henkilöitä – mikäli asenteet säilyvät aikuisuuteen asti, tästä voi seurata kunnon aikapommi.

Feministejä kuitenkin häiritsee tässä se, että he joutuisivat asettumaan rasistien kanssa samalla puolelle. Entä sitten? Kyllä sokea kana joskus löytää jyvän.

Jos ihan aidosti haluaa puolustaa yhteiskuntaa sairaalta raiskauskulttuurilta, ei kannata alkaa nipottamaan siitä, että joku epämiellyttävä henkilö saattaa olla ihan samaa mieltä asiasta. Suoraselkäinen ja älyllisesti rehellinen ihminen ei muodosta mielipiteitään sen perusteella, mitä mieltä muut ovat, vaan sen perusteella, mikä on oikein.

PS. Tämä tapaus toi mieleen entisen aikuisviihdetähti Cytherean raiskauksen. Se oli paljon brutaalimpi teko – kolme teinipoikaa murtautui kotiin ja aseella uhaten ryösti ja raiskasi. Nämä nuorukaiset eivät kuitenkaan olleet valkoihoisia, joten amerikkalaiset feministit eivät älähtäneet mitenkään asiasta. Mutta lienee kuitenkin aika selvää, että nämäkään tekijät eivät olleet oppineet asennettaan ihan vain sattumalta jostain tyhjiöstä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

19Suosittele

19 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Janne Suuronen

Feministit ovat usein kovin ärhäköitä tarttumaan naisia alistaviin rakenteisiin. Oikeisiin tai kuviteltuihin. Raiskaukset ovat pahinta laatua olevaa naisten alistamista.

Lisäksi Afrikan ja lähi-idän kulttuureissa naisten kunnian suojelu (ja kääntäen häpäisy) on tärkeää perheelle ja jopa koko suvulle. Kieltämättä laittaa miettimäään piilomerkitystä ja asennoitumista suomalaiseen yhteiskuntaan, kun miltei poikkeuksetta näistä kulttuureista tulevat nuoret miehet raiskaavat kanta-Suomalaisia naisia. Eivät muita. Oman kulttuurinsa silmälasien näkökulmasta haluavat häpäistä Suomea. (Kait omalla tapaa kanta-Suomalaisten nuorten anarkistien vastine kapinoinnille)

Näkökulmia, joita tällaisten tapausten hyssyttelijöiden tulisi pohtia; varmaan moni hyssyttelijäkin painii ristiriitaisin mielin aiheen parissa.

Käyttäjän vekotin kuva
Kyuu Eturautti

Kirjoitit "Hyvin usein seurauksena on säälimätön paskamyrsky, jossa hyökätään kaikkia mahdollisia kanavia pitkin syyllisten kimppuun."

Olisikin noin. Valitettavasti nämä äänekkäimmät feministit usein hyökkäävät kaikkien muiden paitsi syyllisten kimppuun. Oleellista on hyökkäys, vähemmän oleellista on sen osumatarkkuus.

Tokikaan he eivät edusta kaikkia feministejä, mutta valitettavan usein pinnalle nousevat vain äänekkäimmät riidankylväjät.

Toki, turha äänekkäimpien feministien on nyt aiheesta puhua. Ei heillä olisi tarjota mitään ratkaisua asiaan. He voivat joko olla hiljaa tai pahentaa tilannetta. Edellinen käy minulle.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Feministit uskovat globaalin patriarkaatin teoriaan, jonka mukaan jos Kongossa raiskataan nainen, niin se vahvistaa globaalia patriarkaattia, ja siksi suomalainen mies kantaa myös kollektiivista syyllisyyden taakkaa tästä Kongossa tapahtuneesta raiskauksesta.

Käyttäjän TuomoGren kuva
Tuomo Gren

Niin, tarkoituksella vaikeneminen on ällistyttävää.

Toisaalta harvoin sitä joutuu tilanteeseen että kielletään ottamasta kantaa itseä kiinnostaviin asioihin siksi että pitäisi ottaa kantaa siihen että mitä ISIS on viime viikolla videoinut. Tai mitä maailmalla sitten onkaan tapahtunut joka hetki koko ajan. Kenties tässä leimataan liikaa siihen että mikä on kenenkin puolella.

Asiaan on luultavasti syy. Sama poteroihinkaivautumissyy joka saa oikeistolaisen floodaamaan innolla "vaihtoehtouutiskanavalleen" jokaisen rodullisen tekemän myymälävarkauden ja muun pikkurikkeenkin, mutta joka saa sitten vähättelemään Timo Hännikäisen raiskatuille esitettyjä loukkauksia pikkuhassutteluna ja oikeistolaisten tekemiä kirjastopuukotuksia false flag -operaatioina. Koska tärkeintä on olla oikealla puolella ja ennen kaikkea oikeita tyyppejä vastaan. Moraali on muuttunut jengitunteeseen. (Minä jengiydyn mieluummin avoimesti kuin leikin fundamentalistikristittyä tai liberaalifeministiä siinä että jengit olisivat etiikkaa ja suvaitsevaisuutta tai muuta vastaavaa. Jengiydyn yksinäni yhdestä ihmisestä koostuvaksi jengiksi, jengiksi joka uhkaa hajota sisäisiin erimielisyyksiin...)

Itse en olisi pienentänyt raiskaustuomioita julkisuusmyllyn vuoksi. Päin vastoin, sehän on syy suojella tekijöitä. Yleiseen oiekustajuun liian löysä rangaistus yhdistettynä siihen että tekijöiden asuinpaikat ja pärstät ovat olleet julkisesti esillä ties missä oikeistolaisissa blogeissa ovat yhdistelmä joka miltei kannustaa "lynkkaamiskulttuuriin". (Ja nettiä katsellessa raiskauskulttuuri on mutkikas asia. Mutta raiskaajien ja pedofiilien lynkkaamiseen faniutuneita löytyy jopa huolestuttavia määriä.)

Marko Huttunen

Feministejä suojaa ensinnäkin se, että ulkoinen habitus ei kannusta raiskaamaan, koska maskuliininen raiskaaja edellyttää uhriltaan edes jotain naisellsisia ominaisuuksia. Kukapa hetero metsäkoneen kuljettaja raiskaisi Piian, joka näyttää ihan Petteriltä?

Tämmöinen sänkitukkainen telaketjufemakko on turvassa jopa paremman kulttuurin edustajilta, toista on nainen joka on ylpeä naiseudestaan ja luottaa oikeuksiinsa olla koskematon oma itsensä.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Oikeudet eivät ole itseisarvoja. Ne ovat jotakin, mitä on saavutettu. Jotakin mitä taataan. Yleensä ne takaa viimekädessä jonkinlainen väkivaltakoneisto.

Jos niitä ei taata, niitä ei ole. Sellaiseen, mitä ei ole, ei pidä luottaa.

Marko Huttunen

En tiedä globaalista vastuusta, mutta miulla lie kasvatus mennyt pieleen koska en voi saada erektiota jos en koe että nainen on mukana toiminnassa hyvin voimakkaasta omasta tahdostaan, ja jopa edellyttää että esileikki johtaa yhdyntään.

Käyttäjän jarviriina kuva
Riitta Järvi

Minä myös ihmettelen, miksi ns.feministit ovat hiljaa.

Ihmettelen myös miksi Nasima Razmyar ei ole jo kirjoittanut viime kesän tapaista blogia "Vainovalkeat palavat jo ", jolla hän puolusti maahanmuuttajajengien kantasuomalaisiin kohdistunutta väkivaltaa.

Sanallakaan hän ei osoittanut myötätuntoa väkivallan kohteeksi joutuneita, jopa lapsia, kohtaan.

Nasima Razmyarin blogin jälkeen käsitykseni demareista muuttui entistä kielteisemmäksi.

Käyttäjän AnttiKorhonen1 kuva
Antti Korhonen

Länsieurooppalaisten naisten feminismi on vapaan valkoisen naisen narsismia. Feminismitalkoot Afganistanissa tai Isiksen sydänmailla Syyriassa eivät näitä latte-raivottaria pahemmin kiinnosta. Sehän voisi oikeasti olla vaarallista, toisin kuin alistetun skandireppana-miehen ainainen murjominen. Pohjoismaisessa demokratiassa feminismi on yhtä kuollut aate kuin kommunismi.

Junnu Hallikainen

Erittäin hyvä kirjoitus.

Olen monesti myös miettinyt mikseivät Oikeutta Eläimille tai muut vasuri-eläinsuojeluporukat älähdä halal-teurastuksesta.

Toimituksen poiminnat